In Nederland kennen we de o-zo-fijne identificatieplicht en de Wet Mulder die het uitschrijven van prenten zoveel makkelijker gemaakt heeft; in Engeland heeft men ook een leuke wet ingevoerd in 2003. Voor het vloeken kan men beboet worden.

Een student uit de buurt van het Engelse Kent heeft een boete van 80 pond gekregen voor het gebruiken van het woord ‘fuck’ tegen zijn vriend. Het vreselijke scheldwoord werd gehoord door een politie-agente, die de student de boete gaf. De 18-jarige Kurt Walker weigert de boete echter te betalen. “Het is mijn recht om te vloeken in privé-gesprekken. Als ik zou vertellen wat ik hiervan vind, zou het me weer 80 pond kosten, het is belachelijk!”

Shami Chakrabati, voorzitter van de mensenrechtengroep Liberty noemt het snelrecht dat premier Blair in 2003 invoerde, waar de boete onder valt, slecht. “Kinderen zullen nooit leren de wet te respecteren als het gaat om dit soort kleine dingen.” Ook Ian Gregory van de Campaign for Courtesy is er niet blij mee. “Als we iedereen die dat woord gebruikt een boete geven, kunnen we de staatschuld aflossen.”

De politie van Kent zegt dat het om een overtreding van de ‘Wet op de Openbare Orde’ gaat. “Als meneer Walker het er niet mee eens is, moet hij maar naar de rechter stappen”, zegt een woordvoerder.


Of het nu gaat om het invoeren van een identificatieplicht of bovenstaand snelrecht; de intenties van de overheid worden duidelijk. De “befehl ist befehl” mentaliteit van de agente is hier gewoon een voorbeeld van.

Maar dit soort agenten is gevaarlijk. Zij hebben geen besef van moreel en wettelijk. Wettelijk gezien moesten de Joden in 1940 een ster dragen en afgevoerd worden, moreel is dat niet te verantwoorden. Betreffende agente zou een goede nazi zijn geweest.

Een leuke test hiervoor is te vinden op: www.okcupid.com/tests/take” target=_blank>Zou u een nazi zijn geweest?

Van alle maatregelen die momenteel worden genomen zien we duidelijk het fascistische karakter: “het is beter voor de maatschappij, maar niet voor veel individuen”. Zo ver weg is Engeland niet. Voor we het weten begint die onzin hier ook.

Vooralsnog geen Jodensterren op mensen maar wel stickers op auto’s van hoe ‘vervuilend’ ze wel niet zijn. “Ach, zult u denken, wat maakt mij die sticker nou uit…” Punt waar het om gaat is dat de overheid geen ene ruk te zoeken heeft in mijn auto.

15 REACTIES

 1. Goed stuk mrXL. Corporatistisch – fascistische tendensen in Europa waren natuurlijk al voor Musolini aan de gang.
  In WO-2 is niet het fascisme als systeem verslagen, slechts het Duitse, omdat Hitler de nationalistische kaart speelde. Maar het fascisme is internationaal en vervolgt langzaam maar zeker zijn weg.
  Groet Harry

 2. [2] En wat wordt het ‘internationaal terrorisme’ hiermee toch weer een zware slag toegebracht. Osama en zijn kornuiten zijn een zegen geweest voor alle NSB-ers die zich sinds 5 mei 1945 koest moesten houden. Daar doen ze dit, hier doen ze dat, ik krijg de indruk dat er een geheime agenda achter zit met de complimenten van de Brezjnevs uit Brussel. Maar vooral de ijverigheid van de kleine collaborerende ambtenaartjes is zorgwekkend. Amsterdam was niet voor niets de eerste (en enige?) niet-Duitse stad die "Judenrein" werd verklaard. Het systeem is veranderd, de collaborateurs niet. Een groot aantal is nu opgeklommen tot ‘volksvertegenwoordiger’ net als hun ex-collega’s in de DDR-se Volkskammer. Het politiekcorrecte facisme in Engeland verbaast mij ook niet. Politieke correctheid heeft daar nogal extreme vormen aangenomen.

 3. "Conclusion: born and raised in Germany in the early 1930’s, you would not have been a Nazi."

  Een pak van mijn hart! 🙂

 4. Dhr Tony B Liar is bezig de vrijheid van Britten stukje bij beetje te vernietigen.

  Kijk maar naar de volgende links;

  Man gearresteerd voor uiten van zijn mening;
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/

  Vrouw gearresteerd voor het uiten van haar mening;
  http://www.horseandhound.co

  George Orwell was right;
  http://www.contractoruk.com
  Ik leef in de hoop dat ik, en miljoenen andere vrijheidslievende Britten voldoende weerstand kunnen bieden aan deze maatregelen, en dat Groot Britannie ooit weer een vrij land zal worden.

 5. Suggestie: uit protest tegen het beperken van onze vrijheid om in eigen kring te vloeken een grote vloekbijeenkomst op het binnenhof houden.

 6. De link naar de test werkt (momenteel) niet ("file not found on this server").

 7. [7] Waarom niet een ‘Stop lying and give us our freedom back, you fucking self important bastards’ campagne, met gelijktijdige demonstraties in Londen en Den Haag ?

 8. [5] De politie had helemaal gelijk: het is een grove belediging voor elke "bollock" om met Blair vergeleken te worden!

 9. De link is een beetje verfromfraaid in het originele stuk tekst. (zowel in FireFox als Internet Exploiter)

  Conclusion: born and raised in Germany in the early 1930’s, you would not have been a Nazi. 😉

 10. Mijn resultaten bij die test (bij mij werkte de link in het artikel zelf ook niet):

  "If you had been German in the 30s, you would’ve left the country.

  Conclusion: born and raised in Germany in the early 1930’s, you would not have been a Nazi.

  You scored higher than 31% on brainwashworthy

  You scored higher than 50% on antitolerant

  You scored higher than 14% on patriotic "

  Of ik zo blij moet zijn met dit resultaat weet ik niet. En ik ben denk ik te lui om het land te verlaten, tenzij misschien als ik mezelf in ernstig gevaar voel. Maar ik heb altijd het idee dat wat hier kan gebeuren, ook kan gebeuren in het land waarheen ik zou vluchten. In 1933 was het verschil tussen Nazi-Duitsland, de Sovjetunie en de rest van de wereld veel groter. Nu heb ik het idee: of ik nu door de AIVD, MI5\MI6 of de NSA\CIA\FBI, etc., genaaid wordt, maakt erg weinig vershil. Probleem is volgens mij dat er op dit moment geen vrije wereld is waarheen ik kan vluchten. In ieder geval geen echt wezenlijk op alle vlakken vrijere wereld. 🙁

Comments are closed.