Al is de EU-Grondwet afgestemd, langs allerlei wegen wordt gesleuteld om ze toch in te voeren.

De EU-Commissaris voor Industrie, Gunter Verheugen, heeft net weer verklaard dat hij er zeker van is dat de EU binnen 20 jaar een echte politieke Unie zal zijn.

Dat heeft hij verklaard in een interview met Die Welt, waar we de volgende puntjes uit halen.
Deze Unie gaat er komen, zelfs als niet alle staten daarin meegaan. Daarin liet hij de mogelijkheid open dat er bepaalde staten zouden kunnen uittreden! (Er is dus nog hoop voor Nederland. Als er tenminste voldoende acties daarvoor komen.)

Voor dit eventuele tweesporenbeleid is vooral de Belgische Eerste Minister Guy Verhofstadt een sterk voorstander. Hij heeft daarbij kennelijk zoveel macht dat hij allerlei dingen kan doen waar veel Belgen niet eens wat van weten. Getuige de ratificatie van de EU-Grondwet door België.
Ook lijkt het er op dat hij de eerder gemiste baan van van President van de EU nog niet helemaal vergeten is!

Er wordt gewerkt aan machtsconcentratie vooral op de gebieden: Buitenlandse Zaken, economisch en financieel en juridisch beleid. Dat is zowat op alles!
Gunter werkt er ook aan om Turkije te betrekken bij deze grotere machtsconcentratie.

De vrijheid van de Europese individuen, of wat daar nog van over is, loopt nog steeds heel groot gevaar.

5 REACTIES

 1. ‘De EU-Commissaris voor Industrie, Gunter Verheugen, heeft net weer verklaard dat hij er zeker van is dat de EU binnen 20 jaar een echte politieke Unie zal zijn.’

  Er heeft er daar ook eens een gezeten die verklaarde dat zijn Reich 1.000 jaren zou standhouden.

 2. Volgens RTL-Z zijn de Nederlanders de EURO beu. Nog maar 10% (was 30% in 2002) is van mening dat de euro goed is voor Nederland.

  Sterker de europese commissie bevestigd het!!!!

  http://tinyurl.com/hhc7b

 3. "Voor dit eventuele tweesporenbeleid is vooral de Belgische Eerste Minister Guy Verhofstadt een sterk voorstander…"
  Me dunkt dat hij (en andere belgische bestuurders) een voorstander is van een federaal europa. Het is de enige mogelijkheid voor het min of meer zelfstandig voortbestaan van datgene wat zij een land noemen. En dus ook de enige mogelijkheid voor het voortbestaan van de door hun opgebouwde politieke aristocratie.

  Het zal in ieder geval niet zijn omdat zij zulke goede ervaringen met een federaal stelsel hebben, want om nou te zeggen dat zaken vlot verlopen in het federale België is wat veel gevraagd van een ieders fantasie.

 4. Wat wordt er bedoeld met "bepaalde staten"? Bepalen zij dat? Bijvoorbeeld als een staat niet geld opbrengt maar geld kost.
  Want dan zit Nederland natuurlijk echt fout.

 5. Hier in Belgïë hebben ze ( de politieke aristocratie) ons opgescheept met zes regeringen en een politiek beleid die ons doet denken aan dat van de vroegere DDR. Het is niet omdat Guy Verhofstadt en zijn trawanten sterke voorstanders zijn van een Europese Grondwet dat ook de bevolking het daarmee eens is. Referendum is iets wat hier zelfs niet mag uitgesproken worden laat staan dat men er zou aan denken de mening van de gewone burger te vragen.
  Wij Belgen weten wel wat Verhofstadt uitspookt zoals de ratificatie van de EU-Grondwet ons door het strot jagen, maar zoiets is wel mogelijk hier, je weet wel DDR principes.

Comments are closed.