De Eu wil ook meetellen bij de grote jongens.

De EU moet ook zelfstandig met de inzet van atoomwapens kunnen dreigen, zegt Erich Reiter, een topman van het Oostenrijkse Ministerie van Oorlog.

Oostenrijk is nu voorzitter van de EU.Natuurlijk wordt dit in eerste instantie afgedaan als een persoonlijke mening van Erich. Maar dat is de normale procedure met proefballonnetjes.
Dat is de manier om zowel de andere politici als de kiezers aan te voelen.
Ook een strategisch raketafweersysteem zou er volgens Erich moeten komen.Hij voorziet dat een kernoorlog in de toekomst zeker tot de reële mogelijkheden behoort. Als we ontwikkelingen in Iran bezien, zou je zeggen dat die kans inderdaad aanwezig is.
De oorzaak? Het niet aanvaarden dat individuen in vrijheid met elkaar omgaan en politici die naar steeds meer macht streven.

19 REACTIES

 1. Gezien alle berichtgevingen over de EU. Is het niet opvallend dat het militaire aspect steeds meer op Rusland lijkt ten tijde van de koude oorlog? Eerst een Europees leger, nu een Europese !Kernbom!

  Mijn vraag is: Wat kost nou die gehele grap voor de belasting betaler??
  Ik zeg: Afschaffen die handel, zo snel mogelijk nu het nog kan!!

 2. WW III is al lang begonnen, allen lijkt niet zo op WW I en II. WW III gaat tussen de muzelmannen + collaborateurs en de overgrote meerderheid der mensheid die geen interesse heeft in radicale religieuze sektes.
  Het nut van een EU atoombom is mij ook niet duidelijk. Misschien willen ze daar afvallige lidstaten mee bedreigen. Het enige nut dat de EU heeft is om snel op de vuilnisbelt van de geschiedenis te liggen. Nu nog een ‘rode leger’ (zullen wel vredestroepen worden genoemd) en de neo-USSR is een feit.

 3. [1] What the fuck hebben atoomwapens en barbarij met elkaar te maken. Het niet sturen van Enola Gay had misschien wel van een veel grotere barbarij getuigt. WO II werd erdoor beëindigd! En de atoomwapens hebben nummer III tot hiertoe vermeden.

  Maar de vraag is natuurlijk of we daarom nog meer macht in Brussel moeten concentreren. Het juiste antwoord is…

 4. [1]
  Anne,
  Wie "zijn" "we" dan wél ?

  Anders gevraagd: Beschouw jij je "EU-burger" ?
  (Ik mijzelf niet in elk geval, maar dat proberen de eurocraten -tegen mijn zin- op allerlei manieren wel van mij te maken.)

  Zo ja. Wie "zijn" (of beschouw jij) bijvoorbeeld onderdrukte verkochte en/of misbruikte Iraanse moslima’s ?

  Groet, Harry

 5. [5] De Enola Gay móest vliegen, ook al hebben de Jappen al diverse malen geprobeerd om vóór die datum zichzelf over te geven. Dat kwam de Amerikanen echter niet zo goed uit, want de bom was nog niet helemaal klaar.
  Met het droppen van de A-bom boven Hiroshima was het maar om één ding te doen: laten zien wie voortaan de baas was in de wereld.

 6. De EUropesche kernbom is niet zo’n goed plan. Al was het allee maar omdat de EU, als organisatie, zo weinig mogelijk te zeggen moet hebben.
  Een Nederlandse kernbom daarentegen, … daar zou ik wel eens een groot voorstander van kunnen zijn.

 7. [ik ben het eens met winkelaar, de amerikanen wilden hun macht settlen en tevens dit onmenselijk wapen uitproberen en dan liefst in een ver land.Alle wapens die tot nu toe zijn uitgevonden zijn al gebruikt of zullen in de toekomst worden gebruikt. Stoppen.Nu. Anne6] [5]

 8. [6Met "we"bedoel ik wij mensen, wereldburgers, mensen die het op deze aarde met elkaar moeten stellen. Als westerlingen die over het algemeen een voorsprong hebben als het op "militaire macht"en een bepaalde ontwikkeling aankomt (alhoewel je dit laatste ook vooral niet moet overschatten) hebben wij toch een voorbeeldfunctie.En wat hebben moslima’s daar opeens mee te maken, mensen zoals wij.Zij vechten zich ook wel vrij want de ontwikkeling staat niet stil en de meesten voelen zich vrij. Anne] [6]

 9. [9]Op welk kwatrijn doel je nu, Nico?Dan zoek ik het even op in Erica Cheetham,die het allemaal zo mooi op een rijtje heeft gezet. Anne

 10. [7]
  Zie het wel in de omstandigheden van die tijd. Voor de westerse landen waren er 2 grote bedreigingen: de nazi-bondgenoten en de USSR.
  Liep het nazi-monster op zijn laatste benen, de USSR was nog steeds een feitelijke bedreiging.
  In dat licht deed Amerika zijn uiterste best de schurkenstaten van die tijd af te schrikken.
  Mede door de vastberadenheid van Amerika sinds 1945, is de USSR-wals niet ook nog over rest van Europa gerold.
  Maar het wapen dat zomaar, lukraak, burgers vernietigt, is natuurlijk demonisch. Je kunt je afvragen of het nodig was.
  Toch is het nu weer Amerika dat al haar technische vernuft inzet bij de ontwikkeling van precisie-wapens, die niet in het wilde weg alles doden, maar slechts de beoogde doelen.

 11. [12] Sorry , Ik moet je het antwoord verschuldigd blijven ik had het op internet met (kwatrijn) gelezen maar ik kan de pagina niet meer vinden hier heb ik een soortgelijke vertaling (zonder kwatrijn)

  2005 – 2015 => "Eerste Globale Oorlog" zal Europeanen en Islamieten zwaar treffen.

  Volgens Nostradamus is de eerste grote gebeurtenis die ons te wachten staat de vorming van een nieuw soort Verenigde Naties, waarin de Islamitische landen de handen in elkaar zullen slaan. De vorming van een Islamitische Statenbond, versus een statenbond van alle niet -Islamitische staten.

  Nostramadus verwacht die oprichting echter pas in het jaar 2005 en hamert op het feit dat die vereniging van het islamitische kamp tot een ongekend geloof in de overwinning zal leiden.

  Verder profeteert Nostradamus dat het in deze periode toch onvermijdelijk zal komen tot een eerste globale oorlog, die twee derde van de Europeanen en drie kwart van de islamieten het leven zullen kosten. Meer dan honderd staten zullen zwaar beproefd worden. ( Wie blijft er nog over? – Vraag van de pagina-opmaker )

 12. [Beste Nico, ik heb al heel wat Nostradamus uit de kast gehaald en kan het bedoelde kwatrijn niet vinden.Hij schrijft natuurlijk in code uit angst voor de Inquisitie. Wat ik uit al die boeken distilleer is dat het om een periode van 27 jaar gaat. Laten we er van uitgaan dat het omstreeks l999 is begonnen.Er zijn veel profeten die het jaartal 2026 als een soort nieuw begin zien.Het is een toestand van mondiale verwarring, geteisterd door vele plaatselijke oorlogen en vreemde ziekten. Ook komt er sterk naar buiten dat de laatste paus (we zitten nu bij de voorlaatste) een bepaalde rol zal spelen om weer wat orde te krijgen.Ik heb een heel oud boek gevonden met aparte uitspraken van Nostradamus.Voorbeelden: Balkan overspoeld door Islam,Italie vraagt hulp aan Frankrijk, Hongarije onder de voet gelopen.De Arabieren komen wel ver maar hun rijk zal maar 2 jaar stand houden,uiteindelijk zullen ze worden verslagen.Er wordt voor die tijd extreme hitte in Frankrijk voorspeld (hij was erg op Franbkrijk gericht met zijn voorspellingen.Sprinkhanenplagen in Italië, dat zijn inleidende gebeurtenissen.De Vesuvius gaat werken.Nieuwe muntsoort voor Egypte en Turkije. Er staat ons heel wat te wachten,maar dat is eigenlijk niet ander5s dan nu.Want elk journaal staat bol van de rampen. Zo moet je het ook zien, de gebeurtenissen rijgen zich heel snel aan een. Ik vind dat "der Hellseher aus dem Waldviertel"exacter is.Te vinden op Google Duitsland. Deze heeft in 2002 gezegd dat het nog zo’n jaar of tien zou kunnen duren voordat al die dingen zich gaan afspelen. Dan zit je al in 2012. De euro was ook voorspeld, einerlei Geld kommt auf,dan duurt het niet lang meer. Het begint met energie crisis en ineenstorting economie. Ik vind dat dat eigenlijk al aan de gang is,want als de olie nog duurder wordt, kunnen we het wel schudden natuurlijk. 14] [14]

 13. In een geheimdocument van 19 mei 2000 staat dat de NAVO ook buiten haar eigen verdragsgebied kan ingrijpen, wanneer een situatie daarom vraagt. Deze uitbreiding van bevoegdheden van de NAVO vormt in principe de overgang van een verdediging van de nationale territoria van de bondgenoten naar een wereldwijde (Euro-Atlantische) belangen-behartiging met militair geweld. Bovendien kan de NAVO vanaf deze datum ook uit voorzorg gebruik maken van kernwapens. Dit alles is opgetekend in een geheim document (NC-400/2), dat in een zogenaamde Stille Procedure aangenomen werd. Dit werd in een interview met Joska Fischer, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, bevestigd. Het voormalige verdedigingsbondgenootschap is daarmee in een offensief leger veranderd. De NAVO biedt zich bij de machten die de wereldorde bepalen aan als een militair instrument. In het kader van de NAVO kunnen onverholen belangen geformuleerd en uitgevoerd worden. Zo be-hoort sinds de hervorming van de NAVO-doctrine van 1992 de bewaking van de grondstoffenvoorziening van de industrielanden tot de expliciete opdrachten van het bondgenootschap.

 14. Bushco is al opgestoomd naar de Golf.
  Dat Rummie van het dek af is doet niet terzake.
  Cheney zet toch wel door, daar heeft die zn president niet voor nodig. Aanval op Iran zal ongetwijfeld na Talisman Sabre 07 plaatsvinden met nieuw wapentuig wat we nog niet op die schaal operationeel hebben gezien. Laser, DU, microwave weapons.

  Europa met zn eigen rotje? We sterven al van die amerikaanse spullen. Hoeveel keer moeten we kunnen sterven tegelijkertijd?
  Weg met de wapenindustrie en weg met regeringen die heulen met de corporaties.
  Democratie? laat me niet lachen.
  Ptr

 15. Ze moeten alle atoomwapens in de wereld vernietigen!!! je hebt niks aan die dingen. de wereld kan er door vernietigt worden is dat wat we willen?

Comments are closed.