De Volkskrant meldt dat de Pakistaanse imam, Mohammed Yousaf Qureshi, een beloning van 1,5 miljoen roepie (21.000 euro) plus een auto heeft uitgeloofd voor degene die een van de tekenaars van de omstreden spotprenten van de profeet Mohammed vermoordt.


Wat is het antwoord daarop?

Is het voldoende als de tekenaars zich verstoppen en goed voor zichzelf zorgen? Of moeten ze alleen maar extra beschermd worden?

Het gaat hier niet meer alleen om een paar tekenaars. Het gaat om een aanval van buiten op het goed van de Vrijheid van Meningsuiting.
Dit is een aanval op de gehele Westerse cultuur.

Zou bij voorbeeld een felle reactie van Westerse landen (in welk verband dan ook) nu niet op zijn plaats zijn?
Een heldere bekendmaking dat ALS een van die tekenaars iets onnatuurlijks overkomt, dat dan degene die Mohammed Yousaf Qureshi ombrengt een premie van 500.000 euro krijgt. (belastingvrij!)

Dit in het kader van de enige taak die een overheid eventueel zou moeten hebben, namelijk het beschermen van de burgers en hun eigendommen.
Welke Westerse politicus heeft de moed om fier te staan voor deze hoge belangrijke waarde?

61 REACTIES

 1. Ik zet 25000 euri op de kop van imam,volgens mij is het aftrekbaar van de belastingen

 2. [2] In die Telegraaf staat o.a.:
  "BREDA – Criminelen kunnen de kosten van het plegen van een misdrijf aftrekken van de winst die het strafbaar feit oplevert.

  Zo kreeg een 46-jarige man uit Roermond deze week van de rechtbank een vergoeding van 2000 euro voor het pistool dat hij had gebruikt om een bank in het Brabantse Chaam te overvallen."

  Dus ook als iemand een pistool koopt en mij doddschiet, mag hij de kosten declareren.
  Het is toch van de gekke!

 3. Pas maar op met die premie van 500.000 euro. Als je behoort tot de groep blanke hetero mannen met een christelijke of atheïstische achtergrond behoor je niet tot de groep die bescherming verdient.

  Je zult zien dat de overheid in dat geval wel degelijk hard optreedt om het theedrinken te beschermen.

 4. [3] Een rechter stuurt een misdadiger misschien dan zonder winst maar vooral zonder verlies naar huis. De dadermaatschappij ten top. De staat in de staat die belastingdienst heet had ooit dan nog een cadeautje in petto: "Een bankovervaller die in 2000 een bank had overvallen mocht de kosten van het pistool ten laste van zijn inkomen brengen." Keurig rechtvaardig geregeld in NL. "Dat steekpenningen nog steeds onbelast aan ambtenaren kunnen worden betaald en aftrekbaar zijn voor het bedrijf die het heeft betaald is kennelijk minder van belang" http://www.jongbloed-fiscaa

  [4] Precies! En pss maar op wat je zegt, want anders krijg je antidiscriminatiebureautjes achter je aan. De cartoonist Gregorius Nekschot moet volgens zo’n overmoedig clubje alvast van het web gesleept worden. Het knikkende knieen signaal van de politici werkt. http://www.hetvrijevolk.com

 5. Ik heb een vraag:"Wat voor IQ heeft een imam nodig om goed te kunnen functioneren?"

 6. [6] Maximaal 70 (dat is een doctorandus imamologie), en daar is er maar 1 van nodig in de hele wereld.

  Voor de andere imams is het voldoende als men "alaaaaf, ‘k pak ’n bar" kan roepen. In de competentiematrix staat duidelijk vermeld dat het hebben van intellect een gebrek is.

  Neem het die kleinveeminnaar niet kwalijk: bedenk dat ook domheid een gave Gods is.

 7. Dit is een aardig artikel in de Financial Times via de Free Republic over de op handen zijnde massale uitwijzing van moslims in Europa.

  http://www.freerepublic.com

  Dat is eigenlijk maar goed ook, dan zijn we in ieder geval veilig en hebben we ook niet de problemen die de onze niet zijn.

 8. "Ahmed Abdel Rahman Abu Laban (een prominte moslim in Denemarken), die met de 12 cartoons de Islamitische wereld afreisde, blijkt eigenhandig een aantal door henzelf gefabriceerde en bewerkte tekeningen te hebben toegevoegd die daadwerkelijk beledigend voor de Moslims zouden zijn."

  Begrijp ik nu goed dat het al zo ver uit de hand gelopen is dat de ene barbaar een beloning op het hoofd van de andere barbaar zet? Hmmm…. wellicht toch een goede zaak!

 9. [8] Heel interessant artikel.
  "If we’re going to have a clash of civilizations let’s go ahead and have it now."

 10. Oog om oog, tand om tand?

  Hoewel ik het principe niet direct afwijs, is het natuurlijk wel wat kort door de bocht. Ik zou er niet in eerste instantie voor kiezen, maar op een gegeven moment nader je natuurlijk het punt "wie niet horen wil moet maar voelen".

  Ik denk dat zo’n volgende relegieuze moord wel eens dat punt zou kunnen zijn. Als deze imam vervolgens een onnatuurlijk loodje legt, zou ik er geen traan om laten.

  Dat dit de verhoudingen meer op scherp zet, is iets wat jammer is maar (kijk naar de ontwikkelingen) toch staat te gebeuren. Is er iemand die denk dat het allemaal vanzelf wel weer goed gaat komen?

 11. [10] [11] Exact mijn stelling. Ik denk zelf dat het al veel te lang heeft doorgeëtterd om het nog goed te laten komen. Langzaam maar zeker kotst de gemiddelde Europeaan de islam uit. We hoeven alleen maar te kijken naar de politieke, economische en sociale situatie in de moslimstaten om te zien dat er geen eer aan te behalen is. Daniel Pipes heeft dit ook te kennen gegeven met zijn artikel over de omzeiling van de islamitische landen door de rest van de wereld.

  http://www.danielpipes.org/

  Als de olie niet meer nodig is en die tijd nadert met rasse schreden dan is het afgelopen met de financiële middelen om het internationale terrorisme te ondersteunen. We weten allemaal dat een aantal islamitische landen dit terrorisme financieren, zoals Iran, Saoedi-Arabië, Soedan en Syrië.

  http://www.nationalreview.c
  http://www.ict.org.il/inter
  http://hsgac.senate.gov/_fi…’terrorism%20financing’

  Let wel, de terroristische aanslagen in New York, Madrid, Amsterdam en Londen werden allemaal beraamd door moslims in Europa.

 12. [12] Helemaal mee eens, maar bedenk erbij dat dit de VS goed uitkomt. Een verzwakt Europa een verdeelt Eurazie. Mooi, mooi, mooi voor de amerikanen.

 13. [13] Europa gaat er stilzwijgend altijd maar vanuit dat de Amerikanen toch wel te hulp schieten als het echt uit de hand loopt. Dat zou wel eens een misrekening kunnen gaan blijken (zie ook de eerste reacties op de cartoonkwestie). Begrijpelijk ook dat zij nu vinden dat dit hun pakkie-an nog even niet is. Het beste is uiteraard dat de Europese landen zelf eindelijk eens stevig orde op zaken gaan stellen voor het te laat is. Niet dus door een ‘Islam in Europa’ conferentietje op te zetten zoals dhimmi Halsema dat doet ( http://www.groenlinks.nl/is… ). Denemarken zou om te beginnen die reizende en stokende Imam met zijn cartoons, collega’s, overlegkliek en collega-extremisten het land uit kunnen zetten.

 14. [14] Precies Vincent. zo’n ‘Islam in Europa’ komt onze leiplinkse Halsema misschien uit (stemvee), maar voor de overgrote meerderheid van de Europeanen is het een ramp in wording. In Iran dachten de communisten en andere linksen ook de islam voor hun karretje te spannen, maar werden zelf uiteindelijk ook uitgeroeid door Khomeni. Halsema bewandelt het zelfde levensgevaarlijke pad en zal uiteindelijk ook het slachtoffer daarvan worden.

 15. [15] Nog even iets voor dat oliedomme en naieve GroenLinkse gansje, miljoenen verlaten de islam voor het christendom, omdat ze de ware aard van de islam hebben erkend.

  http://islamwatch.forumup.i

 16. [16] Hmm aparte site, Staat er ook op hoeveel hindoes, boeddisten, Christenen zich bekeren tot de Islam? Ik neem deze cijfers met een flinke korrel zout, het is namelijk moeilijk te meten. Maar ik dacht altijd voorheen dat de Islam juist de snelst groeiende religie was. Maar misschien zitten ze nu aan de top van hun gelovigen?

 17. [17] Dat weet ik niet, maar ik weet wel dat de Iraanse jeugd massaal de islam verlaat en hun pre-islamitische verleden en cultuur willen laten herleven, dit tot groot ongenoegen van de mullahs die alle Perzische culturele overblijfselen wil vernietigen. Het blijkt ook propaganda te zijn van de islamieten om te zeggen dat het grootste groeiende religie is ter wereld. Feit is, het groeit alleen in het westen dankzij de immigratie uit moslimstaten en domme westerlingen, die denken dat ze een normale religie tot zich nemen.

 18. [18] En die immigratie heeft een enorme massa mensen legaal en illegaal naar Nederland (en Europa) gebracht met ernstig loyaliteitsproblemen. Hun loyaliteit is niet met de samenleving of het land, maar slechts met de economie en vooral de sociale zekerheid. Een groot probleem ontstaat dan zodra die loyaliteits-bronnen opdrogen. Immigranten met een loyaliteitsprobleem zou je eigenlijk voor een hele redelijke keuze moeten stellen: voeg je naar deze westerse samenleving of keer terug. Zelfs GroenLinks constateert dat er een loyaliteitsprobleem is bij veel immigranten, maar heeft daar als oplossing voor gevonden om (naast het propageren van de islam in Europa) het nog een schepje erger te maken: iedereen (incl. asielzoekers) krijgt wat hen betreft automatisch een paspoort (=tevens stemrecht). De PvdA wilde overigens ook al paspoorten uit gaan delen. Het probleem ligt dus niet alleen bij veel intolerante moslims maar ook bij veel heel domme en bange politici.

 19. [19] Deze partijen zijn dan ook niet goed snik. Er ontbreekt elk greintje gezond verstand, dat is wel duidelijk. Joden, Hindoe’s, Boedhisten en christenen kun je integreren. Moslims niet, dat moet na 1400 jaar voortdurende strijd toch wel duidelijk zijn voor deze lui met kolibrihersenen.

 20. [19] Als hun loyaliteit alleen de sociale voorzieningen en economische voorspoed betreft, is de oplossing simpel: een radicale beperking van de door de staat verstrekte sociale uitkeringen tot het absolute minimum gekoppeld aan verplichte tewerkstelling in ruil voor dat minimum zal de aantrekkelijkheid sterk doen dalen en een remigratie op gang brengen.

  Overigens: totale afschaffing ware te verkiezen, maar om redenen van politieke haalbaarheid en praktische complicaties kies ik eerst maar even voor deze oplossing.

  Dan houden we alleen de productieve, nuttige allochtonen over en wie een drukke baan heeft, heeft geen tijd om zich met dit soort extremisme bezig te houden.

 21. [20]
  Kun ‘je’ die integreren??
  Welke grote manipulatoren hebben dat dan wel tot stand gebracht?
  Of kan jij dat goed?
  Of hebben dezen zichzelf ge-integreerd?
  Trouwens, als christenen b.v. niet willen integreren in een verloederde samenleving? SO WHAT!
  Ik heb bijna mijn hele leven al een grote tegenzin gehad om te integreren.
  Let me be, dat waardeer ik meer dan het ‘compliment’ dat ik zo geweldig ge-integreerd ben.

 22. [20]
  Karel de Grote,
  Altijd gedacht, dat kolibri’s hun hersenen in hun cloaca hadden zitten.
  Groet, Harry

 23. [21] Helemaal mee eens. Toen Wallage ooit zei: "Wie zijn wij om een eerstgeboorterecht uit te oefenen, hoezo is Nederland voor zijn inwoners? Iedereen heeft recht op dit stukje aarde, waarom zouden wij, toevallige inwoners, daar enig bijzonder recht op doen gelden?", wist hij natuurlijk ook dat de hele wereld helemaal geen interesse heeft in dit stukje blubber maar wel in de sociale voorzieningen. En dat hebben we geweten.

 24. [22] Juist! Sinds Nederland een minister van Integratie heeft (Rita Verdonk) vraag ik me af wat en waarom "ze" zo nodig "integratie" willen.
  Het is puur een uiting van collectivisme en anti-individu.
  Laat toch iedereen leven zoals hijzelf wil. Zolang hij dat anderen ook laat. (Missie van de Vrijspreker!)

 25. [url=http://groups.msn.com/Backg…]no deposit casino[/url] <a href=http://groups.msn.com/Backg…>instant no deposit casino bonus</a> http://groups.msn.com/Backghttp://360.yahoo.com/blog-Y… <a href=http://360.yahoo.com/blog-Y…>party poker bonus</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-Y…]party poker bonus[/url] [url=http://360.yahoo.com/blog-E…]video poker da scaricare gratis[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-E…>video poker da scaricare gratis</a> http://360.yahoo.com/blog-Ehttp://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]gratis poker ohne anmeldung[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>gratis poker ohne anmeldung</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]7 card stud software[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>7 card stud software</a>

 26. http://www.memoriesofmatthe… [url=http://www.memoriesofmatthe…]java black jack[/url] <a href=http://www.memoriesofmatthe…>java black jack</a> [url=http://www.gettingupeverymo…]blackjack 21[/url] http://www.gettingupeverymo… <a href=http://www.gettingupeverymo…>blackjack 21</a> [url=http://pasadenadrive.com/wp…]apply card credit line[/url] http://pasadenadrive.com/wp… <a href=http://pasadenadrive.com/wp…>apply card credit line</a> http://pasadenadrive.com/wp… [url=http://pasadenadrive.com/wp…]bad credit card application[/url] <a href=http://pasadenadrive.com/wp…>bad credit card application</a> http://www.gettingupeverymo… [url=http://www.gettingupeverymo…]video poker tournaments[/url] <a href=http://www.gettingupeverymo…>video poker tournaments</a>

 27. <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>tilt poker</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]tilt poker[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>casino games downloaden</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]casino games downloaden[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>casino on net com</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]casino on net com[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]how to win at roulette[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>how to win at roulette</a> <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>card game</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]card game[/url]

 28. <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>best online poker site</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]best online poker site[/url] http://360.yahoo.com/blog-K… [url=http://360.yahoo.com/blog-K…]quick payday loan[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-K…>quick payday loan</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]live roulette[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>live roulette</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]online roulette spielen[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>online roulette spielen</a> <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>download ringtones for tmobile</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]download ringtones for tmobile[/url] http://blog.360.yahoo.com/b

 29. http://www.reiuonline.com/w… [url=http://www.reiuonline.com/w…]alltel free phone ringtones[/url] <a href=http://www.reiuonline.com/w…>alltel free phone ringtones</a> [url=http://www.theblogrevolutio…]loan oneclickcash payday[/url] <a href=http://www.theblogrevolutio…>loan oneclickcash payday</a> http://www.theblogrevolutio… <a href=http://www.cubenews1.com/wp…>payday loan online</a> http://www.cubenews1.com/wp… [url=http://www.cubenews1.com/wp…]payday loan online[/url] [url=http://www.southasiafulbrig…]casino argent gratuites[/url] http://www.southasiafulbrig… <a href=http://www.southasiafulbrig…>casino argent gratuites</a> http://www.theblogrevolutio… <a href=http://www.theblogrevolutio…>missouri cash advance online</a> [url=http://www.theblogrevolutio…]mississippi online cash advance[/url]

Comments are closed.