Gerrit Zalm probeerde flink te zijn.
Hij zei dat je niet moest betalen als je een aanslag krijgt die onrechtmatig is. (zelfs onWETmatig!)
Maar alle politici vielen over hem heen; zij zagen hun machtsmiddel, dat de burger eerst moet betalen voor hij mag protesteren, in gevaar komen.
Gerrit kroop toen in zijn schulp. We zagen hem in elkaar schrompelen toen hij zei dat het niet 62 gemeentes waren, maar minder!

En daar zien we weer hoe de politiek werkt. Gerrit had gelijk. Een onwetmatige aanslag HOEF je niet te betalen; dat win je altijd. Dan hoort het aantal geen rol te spelen. 62 is even fout als 62.000 of als 2.
Je kunt toch bvb een moordenaar die beschuldigd is van 62 moorden niet onschuldig verklaren als blijkt dat hij maar 2 mensen heeft vermoord?

Maar Gerrit hield dat niet staande.
Neen, hij verliet eerloos zijn positie door af te dampen met de smoes dat het geen 62 gemeentes maar minder waren. Gezichtsverlies voor Gerrit en voor de VVD. En voor de politiek!
Als je een beetje sadistisch bent aangelegd, probeer dan naar het kamerdebat van vandaag te kijken.

Maar het belangrijkste is dat je weer iets meer kunt leren over hoe politici draaien en draaien en draaien.
Politiek IS het probleem. En daar moeten we van af.

4 REACTIES

  1. wat mij al bevreemde was dat de gemeente waar ik woon niet in het rijtje van zalm voorkwam, nl Delft met een verhoging van 3,25%.

    Vanochtend trok zalm zich helemaal terug in zijn schulp: je moet gewoon betalen, de getalletjes klopte niet, nee daar ging het toch juist om?
    🙂

  2. Ik lees net dat Delft deze verhoging legaal mag doorvoeren omdat ze "keurig toestemming van de provincie hebben gekregen". Lees "van het hogere eshalon boeven goedkeuring hebben gekregen"

  3. [2] Begrijp ik hier nu uit dat de provincie bepaalt wat legaal is? En dat dat kennelijk kan afwijken wat landelijk als legaal wordt gezien? Wat stelt ‘legaliteit’ dan eigenlijk nog voor in Nederland? Het is een farce! Legaliteit en moraliteit hebben in Nederland (en de meeste landen, vrees ik) so-wie-so niets met elkaar te maken.

  4. [3] Ja, kennelijk. Ik begrijp ook niet hoe je dit met droge ogen kunt beweren als gemeente/provincie/politiek. Het lijkt wel een mop. Zeker als ik je erbij vertel dat Delft de twee na duurste gemeente is van nederland. Ik denk dat ze dit jaar voor de eerste plaats gaan! en je doet er niets aan door te stemmen want het huidige college is van links tot rechts gedekt: vvd,pvda,gl, en een plaatselijke studententepartij, ‘stip’ genaamd die zichzelf aan de rechter kant van het politieke spectrum schaart.

Comments are closed.