Ongetwijfeld zal de “kleine” rel omtrent de Deense cartoons u niet ontgaan zijn. De echte verliezer is Salman Rushdie. Hij had destijds een compleet boek nodig voor een enkele fatwa, decennia later bereiken Deense grappenmakers met wat simpele cartoons hetzelfde inclusief wereldwijde chaos. Hoezo verloedering?

Ik hoop dat u heeft kunnen lachen om bovenstaande opmerking. Humor is belangrijk. Serieus kun je de gebeurtenis nauwelijks nemen. Wat er omheen gebeurt, ook niet.

Gisteravond laat zag ik nog een debat met Balkenende en hoe hij de financiele hulp voor de Palestijnen maar bleef verdedigen. “We moeten sociaal zijn, bla, bla, bla. We mogen niet de bevolking duperen enz.“.
Er is een bedrag van ¤ 10 miljoen mee gemoeid.

Rare redenering. Als Hamas zoveel zetels [lees: absolute meerderheid] krijgt dat zij kan gaan regeren, dan moet wel een groot gedeelte van de bevolking het met diezelfde Hamas eens zijn ook met haar ideeen om Israel van de aardbodem te vegen. Grote kans dat diezelfde mensen nu bezig zijn met het aftuigen van het Deense consulaat en op zoek zijn naar Deense gijzelaars.

De Turkse premier Erdogan heeft ook een duit in het zakje gedaan. Hij zei dat dan maar de persvrijheid aan banden gelegd moest worden. De man van de uitspraak “De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze barakken en de gelovigen onze soldaten” is het nog niet verleerd. Nee, Tayip als hoge Euro commissaris, daar heb je wat aan!

Samengevat ondersteunt Nederland Hamas financieel en wil vanzelfsprekend Turkije in de EU krijgen. En daarmee krijgt [een groot gedeelte] van onze overheid rare nazistische trekjes. Natuurlijk bedoelen ze het goed, maar Hitler wilde ook alleen maar het beste voor zijn eigen volk.

En u? U mag dokken voor die ontwikkelingshulp en het salaris van deze politieke onbenullen. Libertariers hebben veel betere bestemmingen voor uw belastinggeld, namelijk uzelf!

Dat kunnen wij u helaas (nog) niet (terug)geven, ik hoop dat u smakelijk kunt lachen om de volgende retecool.com/comments.php?i…>Oerhollandse “fotofucks”. Als er al rellen ontstaan na de onschuldige plaatjes van de Denen, dan zou ik me maar naar de schuilkelders begeven.

31 REACTIES

 1. "Als Hamas zoveel zetels [lees: absolute meerderheid] krijgt dat zij kan gaan regeren, dan moet wel een groot gedeelte van de bevolking het met diezelfde Hamas eens zijn ook met haar ideeen om Israel van de aardbodem te vegen."

  Niet noodzakelijkerwijs, aangezien parlementaire democratie altijd een ‘package deal’ is. Kijk bijvoorbeeld aan de reageerders hier die op Wilders willen stemmen, het argument is dan toch meestal dat het het minst van de kwaden is.

 2. Leuke quotes in Het Parool http://www.parool.nl/nieuws
  Opmerkelijk is de grote bek die de moslimhitlers opzetten tegen de Europese cultuur. En de schijterige houding van de EU politici die hen niet gewoon hun plek wijzen in plaats van ze serieus te neme. Hopelijk leidt dit tot een olie boycot van Europa, dan is er eindelijk een prikkel om over te stappen op alternatieve energiebronnen en komt er een einde aan de geldstroom naar het midden oosten.

 3. Weet je wat? Wij sturen jullie al die geloofsgenoten die crimineel zijn, niet willen integreren, uitkeringstrekker zijn enz. terug naar hun Islamitische herkomstlanden en wij krijgen alle expats, technische ondersteuners en, vooruit dan maar, ontwikkelingshelpers teruggestuurd. Zijn we allemaal blij en heeft de krant ook geen reden meer om vervelende berichtjes over onze islamitische medemens te publiceren. Ik lees namelijk nooit spotprenten of negatieve krantenartikelen over Zuid-Vietnamezen.

 4. De Amerikaanse president heeft wijze woorden gesproken,wij mogen niet meer afhankelijk zijn van de olie uit Arabie.
  Amerika betrekt 20 % uit die regio,wij Europa vele malen meer. Dat is de reden waarom wij Europeanen zo bang zijn. Bouw meer atoomcentrales investeer meer in andere energiebronnen en laat die moslims smoren in hun olie.Er zijn steenkolen genoeg(kan schoon)Wind is inderdaad wind.Zonneenergie is een mogelijkheid,atoomenergie kan ons een voorsprong geven,nog ca 25 jr. tenzij verkeerd benut door Iran.Maar we moeten die Olie uit het Oosten schaakmat zetten.Wat nu gebeurt is voor ons westerlingen levens gevaarlijk. En Turkije nooit in de EEG. Dus Wilders is het enige stemadvies straks.

 5. [3] Inderdaad een schijterige houding die alleen maar averechts zal werken. Gisterochtend lagen de kantoren van de EU weer onder vuur in Gaza stad. De gewapende Palestijnen dreigden: “We suggest that all offices and embassies of the three countries (Denemarken , Noorwegen, Frankrijk) will be closed, otherwise we will not hesitate to eliminate them.”
  En Balkenende (met 10 miljoen) en de EU (met 500 miljoen) maar naief sociaal zijn voor de Palestijnen. Die Hamas is toch democratisch verkozen? In de tijd dat na democratische verkiezingen in Oostenrijk de FPO met de Cristen Democraten keurig een regering ging vormen piepten ze in de EU wel harder. EU commissaris Van de Broek pleitte zelfs voor het isoleren van Wenen terwijl ‘Wenen’ zich in het geheel niet misdragen had. Waar is die moed nu er echt reden is eens stevig op te treden? Niet in de EU: “thoughtless and inappropriate” (Franco Frattini over de publicatie van de cartoons); “There is a seam of intolerance in certain Danish media. Denmark has to increase its efforts in protecting the rights of especially Muslim immigrants living in Denmark.” (Council of Europe).
  En wij maar dokken.

 6. [3] Helemaal mee eens Maverick. Balkenende, Straw en Clinton zijn de grootste zwakkelingen die we hebben in het westen. Daar moet je een oorlog mee winnen. Ongelooflijk, wat een stelletje landverraders. Opzouten!!!!!

 7. Lees net dat de Volkskrant ook al een doodsbedreiging van onze geitenminnaars heeft gekregen. Tsja, doe je als krant zo je best, het de muzelmannen naar de zin te maken door elk bericht over zich misdragende kut-Marokkaantjes te vergoeilijken, de etnische achtergrond van criminelen te verzwijgen, te wijzen op de schandelijke en onbegrijpelijke discriminatie waaronder naffers voortdurend moeten lijden en dan flikken ze je zoiets …
  Er is ook geen gerechtigheid in de wereld (of misschien toch wel?).

 8. Ik heb nog een Nederlandse site gevonden waar de gewraakte cartoons opstaan: zwartehelicopter.blogspot.com

 9. [11] Graag wil ik ook ‘Brussels Journal’ aanbevelen. Die volgt de affaire uitgebreid sinds oktober vorig jaar. Het eerste artikel (met link naar de tekeningen) en links naar alle daar op volgende artikelen is te vinden op: http://www.brusselsjournal….

 10. [1] Dit is een reactie op jullie allemaal. Ik schaam me dood dat jullie nederlanders zijn. maar onthoud dat dit leven slechts een proefje is, wie het goed aflegt zal beloond worden en wie faalt zal gestraft worden!!! dus: bespot niet met de schepper en de profeeten die hij naar ons zond. en heb respect voor iedereen zul je ook respect terugkrijgen en weg met al dat gedoe van wij, zij en hun. gebruik het belangrijkste wat je van de schepper hebt gekregen (je herssenen). behandel iedereen hoe jij ook behandelt wil worden! en leer van de geschedenis van deze planeet waar wij samen wonen, leer van de slavenrije, leer van de koloniale tijd door het westen, leer van natuurrampen die de werled treffen, leer van helden zoals Nelson Mandela, en kijk in de wereld om je heen en zie hoveel ongelijkheid er bestaat wat niet hoort. en bedank de schepper, dat je het hier goed hebt en niet ergens aan de honger of oorlog lijdt. kies de juiste leiders die voor belangen van de MENSHEID strijden en die gene die andere willen vernitigen en alleen maar haat in hun ogen hebben, zoals wilders bijv. Laat aub iedereen in zijn eigen waarden, dan zul je zien dat het leven een stuk fijner zijn…

 11. [14] Ik wil helemaal geen leiders kiezen. Leiders zijn beroepspolitici die als tovernaarsleerlingen van alles een zooitje maken. Er waarom meen je dat de wereld verbeterd moet worden vanaf staatsniveau? Wat doe je zelf om de wereld te verbeteren, en wat doet je familie om aan een betere wereld (wat is de definitie daarvan?) te werken. Ik hoop dat het meer is dan de hele dag op internet zitten gillen dat je gediscrimineerd wordt en dat een ander je moet helpen, want dan mag je je zeker dood schamen… Al vind ik dat niemand anders dan jijzelf bepaalt of je iets wilt doen voor de ‘betere wereld’, het is vrijwilligers werk, geen diensplicht. Ik ben a-religieus en vind dat iedereen voor zich zelf moet denken, een eigenschap die ik bij gelovigen zelden aantref. Ik een boekje lezen hoe je denken moet is wel zo veilig en makkelijk.

 12. [14] De enige haat die ik zie is de haat in de ogen van de moslims die protesteren, brand stichten en excuses eisen.

 13. [16] Vind je het gek als mensen dan gaan haten, we moeten kijken hoe zulke problemen zijn ontstaan. zijn Amerika en europa niet als eerste een oorlog begonnen in het middenoosten, heeft die krant niet als eerste de profeet Mohammed VZMH niet bespot, is het dan verkeerd dat je geloof dan gaat verdidigen tot het uiterste. dan kan je wel zeggen het vrijheid van meningsuiting, maar hebben vrijheden geen grenzen, als je mensen raakt bij iets waar het gevollig ligt bij hun, dan vind ik het niet gek dat mensen boos worden en haat gaan dragen. Ik vind dat denemarken haar excuus moet aanbiedden en sancties treft tegen die blad. maar ik vind niet dat mensen hele denemarken door één lijn trekt (wat europeanen wel doen) het is verkeerd.

 14. [17] Voor mij komt het hierop neer:
  mensen zijn belangrijker dan goden.

 15. Als ik zo onze parlementariers gade sla heb ik toch mijn twijfels hoor Peterk… 😀

 16. [17]
  Vriend van de mensheid: houd jij ook zo van Denen? Aardige mensen, niet?
  En hun regeringsmensen tekenen geen cartoons.
  Hoe kan je excuses aanbieden, voor iets dat je niet gedaan hebt?

 17. [17] het midden-oosten kende allang oorlogen voor Amerika Irak binnenviel.

  De oorlogen tegen israel; de iran-irak oorlog; de inval van Irak in Koeweit enz. En kijk de oude geschiedenis er nog maar even op na.

  De krant heeft cartoons gepubliceerd; deze geven haarscherp weer hoe wij in het westen over de islam denken.
  Hoe wij daar over denken wordt gevoed door wat we zien en horen van de moslims.

  Een geloof dat je leert haten is geen
  geloof.

  Zijn de moslims nu boos over het feit dat Mohammed is afgebeeld;
  of over de rake typeringen?

  Denemarken moet helemaal niets; wie ben jij om hen de wet voor te schrijven>

 18. [17] Goede punt heb je vermeld. Wij mogen absoluut niet op die strijkbout-Europeanen lijken. Moslim? Ja is slecht… Turkije niet in de EU. Waarom niet? We moeten ervoor zorgen dat Mr. Wilders juist geen enkel stem gaat krijgen. Turkije in de EU? Ik weet het niet meer… Maar EU in Turkije? JA!! Zeker!! Laat EU maar geregeerd worden door Turkije want de EU valt toch uit elkaar over 10 jaar. Wat Wilders dus zegt. Turkije in Nederland uit. Nee Nederland nu gelijk uit, niet wachten op Turkije. Marrokanen en Turken importhuwelijk? Ja met volle gas vooruit. Anti-extremisme? Ja hard optreden!

 19. [21] Dit is pas een bericht die Nederland zal verbeteren. In Nederland zijn er dus wel mensen die begrip tonen aan moslims.

  Als je moslims haat mag je jezelf ophangen dan ben je er vanaf. Want er zullen meer moslims komen in ons land let maar op. Wat we moeten doen is dan de extreme gevallen aanpakken. Daar zijn in de Turkse minderheid een klein groepje en bij onze Marrokaanse broeders een grote groep. Elk Marrokaan wil zijn kind op een islamitische school laten studeren. Fout! Turkije is tegen zo’n school, waarom? Hier worden extreme ‘leraren’ gewerft en die zijn tegen Ataturk. Hoofddoekjes? Is al heel lang geleden verboden in Turkije. Waarom? Turkije is modern en seculier. Geen enkel niet-moslim in Turkije heeft klachten over discriminatie. Nooit gebeurd. De Predikant in Trabzon is vast door een extreme geval om het leven gebracht maar niet door een Kemalistische Turk. Zeker niet!

 20. [23]
  Is het niet ook een vrijheid om wel een hoofddoek te mogen dragen en je kinderen naar een islamitische school te sturen als je dat wilt? Ik zeg niet dat je je kinderen mag indoctrineren, maar als ouders hun kind een bepaalde overtuiging willen meegeven, zullen ze dat toch doen, ongeacht de scholing. Je kunt geen gegarandeerd "neutrale" opvoeding of scholing geven. Dan zou je alle onderwerpen waarover meningsverschillen bestaan moeten mijden of allemaal onderwijzen, zonder waar dan ook een voorkeur voor uit te spreken. Dan zou een ouder (of leraar of vreemdeling) zelfs niet aan zijn kind mogen zeggen waar hij\zij zelf in gelooft, uit angst een "vooroordeel" in het kind te planten.
  Ouders verplichten hun kind enige noodzakelijkheden te leren, en de grondslagen van kritisch denken (zoals het verschil tussen geloof en logica of bewijs), prima, maar een "openbare" of "seculiere" opvoeding is een illusie. "Openbaar" wordt dan automatisch de ideologie van de meerderheid, of van de minderheid die de staat beheerst.

 21. mevr./meneer Gulal, in godsnaam waar heb je het over in je teksten. als je reclame wilt maken voor turkije dan ben je hier op het verkeerde adres, een reisbureau of zo is wel een geschikt plaats!!! en wat is mis met een islamitische scholen, daar geven ze gewoon normaal les hoor, maar ik snap het wel als je vaak naar Hirsi ali of wilders luistert, die roepen zo veel. maar weet je waar die gasten last van hebben. nou: Hirsi Ali is altijd chagerijnig omdat ze geen kut heeft, er ging namelijk wat mis bij haar besnijdenis, terwijl de Islaam er absouluut tegen is!! dat zijn gewoon gewoontens in dat soort landen. En wat Wilders betreft, die man heeft zo een pest aan Allochtonen, weet je waarom. die gast werd vroeger door buitnlandse kindjes gepest in zijn jongejaren. hij werd bijv in brandneters gegooid enzo en hij heeft er een trauma er aan over gehouden.. maar dat is heel lang geleden, die gast is heel oud hoor, maar dat zie je niet door die geplondeerde haren. en wat turkije betreft dat zo haar best om in de eu te komen, en altijd zeggen van we zijn modern enzo, bij ons heb je geen hoofdoekjes en weet ik veel, en we accpteren mensen rechten enzo. Terwijl ze wel in hun land de koereden afslachten en martelen in gevangenissen, zijn dat dan geen mensen of zo. en wat bedoel je met: tegen attaturck. als het niet eens ben met die man dan moet ik het tochzelf weten. Veel turken beschouwen die man als een god, het is maar een mens hoor. Maar gelukkig denken niet alle turken als jij. als je tenmiste turk bent

 22. [25] Hoi,

  Volgens mij heb je dan iets verkeerd gelezen of verkeerd begrepen. Ataturk een God? Onmogelijk! Er is maar 1 God en Hij heeft geen kinderen. Turkije moet een voorbeeld zijn voor alle andere landen die ook grotendeels moslim inwoners hebben. Egypte en Jordaanië beginnen er op te lijken. Die worden ook moderner. De Islam is gebaseerd op moderne levensstijl, als er nieuwe ontwikkelingen komen moet je jezelf daarmee verhelpen.

  Over Turkije, ik maak geen reclame over mijn land. Koerden? Zijn niet zomaar afgeslacht, alleen afgeslacht toen zij het vuur openden op Turkse strijdkrachten. Als je dat doet, wordt je ZEKER neergemaaid. Probeer eens uit anders.

  Turkse Politie mishandels ook niet. Is STRENG verboden. Alleen zijn er nogal wat agentjes die het zat zijn met zijn baan als politie medewerker dus gaan zij hun eigen wetje bepalen. Opsluiten die zooi, heb je ook in Nederland hoor dat soort agenten.

  Over Hirshi Ali, weet ik niet of zij een kut heeft of niet. Moet ik eerst kijken bij haar. Maar zij stoort wel erg en speelt een gemene spel. Wat doen de moslims? Agressief gedrag en bedrijgingen aan Hirshi en dat wilt zij graag want dan kan zij de moslims beschuldigen van terroristen.

  Geert Wilders, ken ik niet. heeft oorspronkelijk zwart haar maar hij verft ze wit. Waarom? Dan lijkt hij op een arierer denk ik? En ook hij gebruikt de fouten de moslims net als Hirshi Ali.

  Moeten we die 2 gasten vermoorden? Nee, geknipte nagels groeien weer aan en misschien zijn ze ook nog eens scherper.

  Over de Islam scholen, nee Diyanet is er tegen omdat daar mogelijk anti-Turks worden geindoctrineerd en naar een extreme (arabische) manier opgevoed worden. Europa is namelijk de speeltuin voor sommige lui die niet in Turkije of 1 van de Arabische landen hun werk mogen doen. Er is een reden ook, kijk maar naa El Moumni, is geen imam hij, hij is extreem en moet misschien veroordeeld worden maar het land uit is zeker!

  Dit is mijn mening en als een Turk hoor je Ataturk te respecteren. Natuurlijk mag je zeggen van: "Als hij het zo deed werd het misschien wel beter…" maar je mag hem niet zien als een vijand voor de Islam.

 23. [24] Een goede punt. Waarom ben ik tegen hoofddoekjes? Alleen omdat dat uit de tijd is. Tegenwoordig heb je caps, hoed en al die dingen. Vroeger poetste men zijn tanden met een soort hout die na enkele malen poetsen uitelkaar ging en net als een borstel werkte. Tegenwoordig een tandenborstel die wij kennen, moeten we dan nog steeds met hout onze tanden poetsen? dacht het niet.

  Waarom ik ook tegen een islamschool ben is dat daar meestal anti-moderne brainwash wordt uitgevoerd (geindoctrineerd, zoals jij ook zij) en is dus niet veilig. Geef zelf je islam mee aan je kinderen, of een ander godsdienst. Laat mijn kinderen gewoon studeren op wetenschap enzo, een opvoeding geef ik wel. Manieren geef ik wel en ook de godsdienst wil ik zelf geven. Later mag hij/zij zelf lezen en bepalen wat hij/zij doet. Als ik maar een kind heb die met manieren is opgevoed ben ik blij.

 24. [15] Hey Mav, je hebt wel een grappig stukje geschreven. Ik zal je 1 ding vertellen. De meeste Turken, Marokkanen en andere moslim inwoners van Nederland waren de mensen die slecht of niet geschoold waren. Kunnen die mensen wel denken? De islam is geen hersen, wel een pad die je moet volgen als je een beter leven wilt. Een beter leven bedoel ik dat je weet dat je niet mag stelen, vermoorden etc..

  Maar de Turken en Marokkanen in zijn eigen land zijn anders. Zeker, zegt mijn vader ook. In Turkije zijn de Turken meer westers dan in Nederland en idem ditto in Marokko. Turken en Marokkanen in NL zijn de bevolking van de dorpen die ook niet eigen land werk konden vinden. Toen werden ze opgeroepen of zijn in Europa wilden werken. 4 jaartjes snel geld scheppen in een groot zak en terug naar ons land. Maar na 2 jaar was het iets anders in Europa. Je kon niet meer weg want je verdiend wel veel in Europa vergis je niet. Maar ook alles is duurder wel 10 keer duurder. Dus, je hebt geen 80% over wat wij hadden uitgereken (ja wij konden toen al rekenen ja). Wat is er gebeurd, mensen voelden zich genaaid en vroegen ze zich af of ze nog moesten integreren. Die woord bestaat niet meer in het Marokaanse taal. Die is veranderd tot integra wat ‘gra’ stront betekent 🙂

  Logisch dat onze ouders minder goed Nederlands spreken, hun moedertaal is ook geen Nederlands.

 25. [14] Hoi, ik weet niet wie je bent maar je basseert wel je tekst naar de tekst van de koran. Je hebt wel gelijk. Maar zal het wel winnen van de haat? Die mensen willen alleen maar horen dat er moslims in de pan worden gehakt net zoals Bosniers die door de serven in stukken werden gehakt, of de Armeniers die in Azerbaijan 25000 Azeri’s hebben vermoord. Het is een sensatie, net als Hitler die de filmpjes van de joden ging kijken met een pils en nootjes. 1 ding is zeker, Na de Joden, zijn wij aan de beurt. Dat heeft ook een jood verteld dus ik zal ook met de joodse rekening houden. Trouwens de joden verafschuwen de cartoons wist je dat?

 26. [27]
  Soner,

  Waarom ik ook tegen een islamschool ben is dat daar meestal anti-moderne brainwash wordt uitgevoerd (geindoctrineerd, zoals jij ook zij) en is dus niet veilig. Geef zelf je islam mee aan je kinderen, of een ander godsdienst. Laat mijn kinderen gewoon studeren op wetenschap enzo, een opvoeding geef ik wel. Manieren geef ik wel en ook de godsdienst wil ik zelf geven. Later mag hij/zij zelf lezen en bepalen wat hij/zij doet. Als ik maar een kind heb die met manieren is opgevoed ben ik blij.

  Wat je nu beweert is bolshit!!!!!!!

  Hoe vaak ben jij binnen een ISlamtische school geweest?
  Hoe vaak heb jij lessen daar gevolgd?
  Wat weet jij nou over Islamitsche scholen?
  Een kind is slimmer dan je denkt, en weet al snel genoeg wat de ware weg voor hem of haar is…..
  Ik zelf zat op een montesori school, maar toen ik in de kerk zat als kind, wist ik al dat daar niet mijn plek was.
  En kreeg ook genoeg wetenschap naast de godsdienst lessen dusssss………
  Mavo heb ik op een Christelijke school afgemaakt. En ja daar hadden we ook genoeg te maken met het godsdienst.

  Ook genoeg wetenschap hoor……..

  FF over hoofddoekjes, als dat uit de mode is of buitentijds is wat jij beweert. Waarom kan mijn moeder dan nog de aller mooiste halen.Zelfs in nederland nog.
  Tandenborstel en hoofddoek dat je die twee vergelijkt zegt al genoeg over jou dan over de Islam.
  een vraagje:Een kruis of een joden cap of de pak van de sinterklaas verandert toch ook niet, is toch ook niet uit de mode…
  Groetjes,

  fatima

Comments are closed.