Met alle commotie rond de Deense cartoons dreigt het echte verhaal niet gehoord te worden. Het blijkt namelijk dat deze hele hetze tegen west Europa in gang is gezet door een groep Deense Imans. Complot theorie? Verzonnen verhalen? Lees verder!

Nadat de originele 12 cartoons in september 2005 in de Deense krant Jyllands Posten werden gepubliceerd was er geen enkele reactie te horen van moslims in Denemarken. Toen nam de Deense Iman Ahmed Abdel Rahman Abu Laban het initiatief om in november 2005 met een groepje medestanders naar het Midden-Oosten af te reizen.

Bij zich hadden ze de originele tekeningen die in het Deens dagblad waren verschenen plus een drietal extra tekeningen die nooit in Jyllands Posten of andere Westerse kranten gepubliceerd waren. Deze drie toonde Mohammed als een duivel, Mohammed met een varkens neus, overigens een slecht gemanipuleerde print van een foto van een totaal ander gelegenheid, en hoe een biddende Moslim door een hond wordt verkracht.

Geen van deze tekeningen hebben ooit in westerse kranten gestaan! En dat is nu precies wat Abu Laban wel beweerde tijdens zijn gesprekken in het Midden-Oosten met de secretaris van de Arabische Liga Amr Moussa, de groot Iman Al-Azhar Sheikh Mohammad Sayyed Tantawi, en een van Islam’s meest invloedrijke geleerde, Yusuf al Qaradawi.

In feite heeft Abu Laban deze hele situatie gemanipuleerd. Hij en zijn delegatie hebben de drie meeste beledigende cartoons zelf gemaakt om een crises te creëren. En pas nu begint dat door te dringen op blogs en in de reguliere media. Het NRC Handelsblad had er gisteravond een artikel over.

Overigens kunnen de Denen nog wel een en ander leren van de Moslims als het gaat om het beledigen van het geloof van anderen.

Update: Volgens mij wordt hier de dubbele standaard goed duidelijk gemaakt

33 REACTIES

 1. En waar komen die deense vlaggen vandaan die zo massaal werden verbrand?

  Deze vraag kwam ook al bovendrijven.

  Grote reden om aan te nemen dat er zorgvuldig e.e.a. was georganiseerd.

 2. [1]
  Als je de nieuwsbeelden goed bekijkt zie je dat de meeste Deense vlaggen met een rode stift in elkaar zijn geflanst.
  De creatievere baardmans neemt zelfs de moeite om het met een naaimachine te klussen, maar langer dan een uurtje kan dat ook niet duren.
  Dus dat lijkt me geen argument voor organisatie.

  Over het artikel: De Deense moslims hebben direct geklaagd over de cartoons. Toen de imam in november ging lobbyen, was het Deense OM reeds aan het onderzoeken of ze iets kon doen met de aanklacht van de moslims. In januari bleek dat niet zo te zijn.

  Hou de feiten op een rijtje aub.

 3. [3] Schandalig dat zo’n openbaar ministerie meer dan twee maanden met zo’n non-issue bezig mag zijn.

  Boze imam meldt zich : Mohammed is afgebeeld met een varkenssnoet ! O o o
  wat ben ik beledigd.

  Officier van justitie : Sorry meneer
  maar niet ons probleem.En als u dat niet bevalt, mag u opkrassen.En als u
  andermans eigendom of lijf aantast,
  zullen wij met harde hand u laten opkrassen.Dag.
  De volgende ?

  2 Minuten en de zaak is klaar.

  Inplaatsn daarvan gaat zo’n openbaar ministerie op last van die politiekers (het schijnt daar in Kopenhagen al dezelfde bende politieke correcten en rovers te zijn als in Den Haag) maanden besteden om zo’n klacht te onderzoeken en te doen alsof hier iets aan de hand zou zijn.

  Tuurlijk dat die Moslims het signaal krijgen : Hee , als we er iets meer druk achter zetten, geven ze ons volgende keer wel gelijk en van hun oren gaan maken.

  Op staande voet die imams en hun trawanten uit Denemarken deporteren,
  aan de arabische landen duidelijk maken dat wat zij in hun landen doen hun zaak is maar dat in europa de Europeanen de baas zijn en dat inmenging in nationale aangelegenheden
  zal beantwoord worden met wapenleveringen aan verzetsbewegingen in de Arabische wereld en volgende keer is er geen vuiltje aan de lucht.

  Inplaats daarvan zien onze socialistische leiders hun kans schoon
  en buiten heel deze zaak uit voor hun eigen misdadige agenda waarbij de libertariërs (zoals gewoonlijk) zich laten meeslepen in het "divide et impera" spelletje dat de sossen hebben opgezet.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 4. Direct een eventueel Deens staatsburgerschap ontnemen wegens opruiing en als ongewenst vreemdeling over de grens zetten.

  Makkelijker nog: u bent al in het buitenland? Mooi, blijft u daar maar! Veel geluk en succes gewenst bij uw geloofsgenoten.

 5. [5] Zo is het, het opruien tot geweld is uit den boze en dient bestraft te worden en onmiddellijke uitzetting is daarvan de consequentie.

 6. In dit complot kan ik wel geloven. Ook al omdat het een zekere menselijke onnozelheid in zich draagt.
  Ik heb al eens eerder betoogd, dat de radicale politieke moslimfundamentalisten graag elke aanleiding aangrijpen en opblazen om hun haat en hun gewelddadige acties tegen ‘het westen’ en Israel een schijn van rechtvaardigheid te geven.
  Immers hun godsdienst heet rechtvaardig te zijn, derhalve moeten hun gewelddadigheden en hatelijkheden minstens de schijn van rechtvaardigheid in zich dragen.
  Dit was ook de ‘zwakte’ van het communisme: het wilde voor alles de schijn van rechtvaardigheid ophouden.
  Maar de werkelijke drijfveren lijken vooral jaloezie en ordinaire haat te zijn.

 7. Steeds speelt er door mijn hoofd: "maar dat kun je toch niet de gehele moslimgemeenschap aanrekenen"? Ik weet inmiddels het antwoord. Zolang de ‘gematigde, geintegreerde moslim-massa’ zich niet zonder voorbehoud en massaal uitspreekt tegen de recente ontwikkelingen reken ik ze het allemaal aan! Die zwijgt stemt toe. Evenals na de moord op van Gogh. Dan heb ik zo iets van; move dan maar naar moslimland. (spijtig voor de verdwaalde, verlichtte, sporadische moslim)

 8. [3]

  Geert wat ik bedoelde was dat er geen grote demonstratie door boze Moslims in Denemarken heeft plaats gevonden in de weken en maanden na het plaatsen van de cartoons.

  De enige die er misbaar over maakte was Abu Laban.

 9. Het si duidelijk dat alles is geregiseerd van boven af.
  Die radicalen moesten gewoon een ‘reden’hebben om boos te worden op Europa.
  Niet dat ik die spotprenten zo mooi vind, maar in de arabische wereld word iedere dag de spot gedreven met het westen en de joden.
  Maar ja, dat mag schijnbaar wel.

 10. [8] Op die manier kan je iedereen vanalles en nog wat aanwrijven…¨

  Dat de Nederlanders maar es beginnen zich zonder voorbehoud en massaal uit te spreken tegen de Haagse rovers…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. Ik ben nog geen twee weken weg.
  En toen ik terugkwam, op zondagochtend, vroeg mijn chauffeur wat mijn mening was over de nieuw ontstane situatie in de arabisch-westerse verhoudingen.
  O god dacht ik al wel, als eerste reactie…een nieuw hoofdstuk in het tweede deel van het boek lof der zotheid…botsing der beschavingen.Nog moe van de 16 uur reistijd stapte ik in de gereedstaand auto en vroeg om complementaire info.In normaal nederlands vraag je dan "hoe bedoel je ?" Mijn chauffeur vertelde mij over de woedende reacties van de moslimgemeenschap wereldwijd over het publiceren van spotprenten van Mohamed.
  Ik vroeg of er nog wat brandende Amerikaanse vlaggen te zien waren die vertrapt werden door sandalen dragende en jurken aanhebbende Arabieren.Nee, het waren Deense vlaggen, al was Amerika vast en zeker een paar vlaggen armer.De spotprenten, zo herrinnerde ik me, had ik een week voor ik vertrok naar het land van mijn vriendin, gezien op de website van Al-jazera, met een poppetje met een Skandinavische tekst, begeleid met Arabisch onderschrift.Toendertijd las er er snel overheen, ik ben beide taalgroepen niet machtig.Bovendien dacht ik dat het waarschijnlijk ging om Saddam, Gadaffie of een van die vele arabische criminele politieke leiders, die conform de waarden en normen van dat deelcontinent hun volk besturen en onderwijzen.Het ging om de profeet Mohamed, die gebruikt werd in een bijna op joodse donkere humor lijkende wijze van een eigentijdse fundamenteelterrorist (zo..nieuw woord voor in de van dale ?)werd neergezet.Smakeloos, zo vonden veel mensen in de wereld, van vele geloofgroepen en maatschappelijk organisaties, wereldwijd.Dat de reacties heftiger zijn in de Arabische wereld is logisch, daar komen de Mohamedanen dan ook vandaan.Bovendien zijn Arabieren van nature erg trots, per definitie een goede eigenschap.Iedereen maakt grappen over alles, er is zelfs een wetenschappelijke formule over de grap ( in zijn algemeenheid).Ik ken de formule niet correct, maar het gaat over tijd ( timing), afstand en doelgroep.voorbeeld: WTC 2-11….Bin Laden gaat op type cursis.Vraag ? Waarom?.Antwoord: Twee aanslagen per minuut vond ie te weing.Wie zou zo’n mop tappen op the day after? en de dag daarna? mischien iemand die in europa woont, of Saudie arabie.Of deze: "vaticaan heeft last van hangjongeren…prent met jezus aan het kruis.
  Dat deze spotprenten geplaatst zijn op het internationale mediamarkt wijst duidelijk op een motief om via humor ( wat een zeer goede manier is om over je gevoel te praten ) een andere groep te kwetsen.Let wel, ik heb hartelijk gelachen om sommige prenten, zoals die ene waarop hij zegt dat hij geen maagden meer heefd.Maar zou de maker van deze spotprenten ze ook hebben durven verkopen in Mekka, om maar es een stad te noemen? Of Gouda?Internet is lekker anoniem, en ook als journalist zit je tamelijk veilig te typen op kantoor, of thuis, je mailt het dan wel even…
  En laat mij de laatse zijn om de media te veroordelen, dat laat ik aan links over, maar de betreffende spotprenten, in het begin bedoeld als onschuldige tekeningen in een kinderboekje over arabische sprookjes met Mohamed , die uiteindelijk na etische overwegingen (angst?) niet zijn gepubliceerd werden vervolgens aan een krant verkocht.In september vorig jaar.
  Ik wil benadrukken dat ik vermoed dat het motief niet 100% correct is, maar zolang het donkere motief niet te bewijzen is, blijft de universe westerse wet op de vrije meninguiting zwaarder wegen dan het fatsoen, waarmee een pijnlijk dilemma zichtbaar wordt in de westere wereld, fatsoen of vrijheid op meningsuiting.
  Ik zal een paar spotprenten plaatsen

 12. [12] Ik zie geen dilemma fatsoen of vvm. Een maatschappij die ethisch hoogstaand is, moet namelijk juist kritiek toestaan ook al is dat zuiver narrengedrag. Sterker nog: narren voorkomen dat die maatschappij doorslaat naar star absolutisme en extermisme. Een libertaristiche heilstaat zou bv door kunnen slaan doordat je Atlas Shrugged moet opzeggen, vrouwen zich net als Ayn Rand moeten kleden en je geen grappen over haar heilige boek mag maken.
  Zie bv. http://www.angryflower.com/

 13. [11] Daar heb je een punt. Maar hoe kunnen ze dat volgens jou het beste doen?

 14. [14] Ik denk daar veel simpeler over Vredesduifje. Ik reken het de Nederlanders in het algemeen aan dat ze de Nederlandse politiek nog niet op het binnenhof voor een volkstribunaal hebben gesleept. oa. Op beschuldiging zoals Cincinnatus omschreef. En ja, dat is dan spijtig, – zoals jij zelf al zegt,- voor die verdwaalde Libertarier waartoe ik mezelf ook reken.

 15. [14] Vredesduifje,

  In de eerste plaats ons niet druk maken wat in arabische landen gebeurt…dat is die lui hun zaak.Wel moet van de regeringen ginds worden ge-eist dat ze
  legaal in hun land verblijvende Europeanen en Europese ambassades beschermen en verdedigen tegen woedende mobs en gewelduitbarstingen (dit is overigens wederkerig).

  Ook aan de Arabische en Islamitische regeringen duidelijk maken dat ze zich
  niet moeten mengen in binnenlandse aangelegenheden hier te lande en daarover verder geen verantwoording afleggen .Anderzijds ons niet moeien met hun binnenlandse aangelegenheden.

  In eigen land zonder onderscheid des persoons handhaven dat niet mag geraakt worden aan lijf of bezit en dat inbreuken hierop zwaar worden bestraft.
  Dit betekent dat Moslims die vernielingen aanbrengen,worden opgespoort en bestraft.Imams die aanzetten tot vernielingen of geweld worden zonder pardon het land uitgezet.

  Moslims die niemand iets misdoen of vreedzaam protesteren, wordt verder
  niks misdaan en hebben dezelfde rechten
  (op lijf en bezit) als iedereen.

  Verder :

  Afschaffen van alle "positieve discriminatie", het koppelen van verblijfsvergunningen aan het kunnen voorzien in eigen levensonderhoud, niet-Nederlanders die niet hun eigen broek kunnen ophouden en terecht komen in de sociale Zekerheid wordt de verblijfsvergunning ontnomen,uitwijzen van (vceroordeelde) criminelen zonder Nederlands paspoort , geen kledij-voorschriften,geen gedragscodes voor de media,geen justitie die 2 maanden verdoet met zich bezig te houden met het onderzoeken van beledigen (de enige die in het geval van de cartoons een klacht (op privaatrechterlijke basis) zou kunnen indienen,is Mohammed en die steekt al 1400 jaar onder de zoden)…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. ik denk dat hier toch allerlei duistere krachten aan het werk zijn die aan het vingeroefenen zijn met hun macht over de miljoenen Islamieten die zich in Europa hebben genesteld (fase 1) en nu in fase 2 bezig zijn om zich als een politiek factor te vestigen. Janmaat heeft het 20 jaar geleden al gezegd, we krijgen burgeroorlog en omdat dat geloof oprnlijk en puur op expansie uit is en niks anders tolereert in zijn buurt zal de keuze op termijn liggen tussen allemaal maar een kleedje aanschaffen en verplicht 6 keer per dag rugoefeningen richting het oosten te plegen of de zaak massaal en humaan te repatrieren en die keuze komt steeds dichterbij.

 17. [19] Volledig mee eens Wladi, mijn idee. Die tijd komt sneller dan we denken.

 18. [19]
  Die keuze zou eenvoudig zijn. Maar met eieren als Balkenende c.s. ziet het er helaas naar uit, dat we die keus niet eens krijgen.
  Groet, Harry

 19. [21] de kleedjes zijn in de aanbieding bij de Zwartte markt in Beverwijk, als alle VSS-er gezamelijk een order plaatsen kan er een forse korting worden bedongen. Misschien doen ze er wat burka’s bij voor een zacht prijsje

 20. [22] Hadji El Wladi ibn Heil el O

  Er is ook goed nieuws (zoals een recent tot de Islam bekeerde vriend me wist te melden) : je hoeft als je je op latere
  leeftijd bekeert geen stukje van je pietje te laten knippen ! De bekering geldt in dat geval als besnijdenis.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 21. [23] je ziet maar ze komen ons op alle fronten tegenmoet. Wil die bekeerde vriend nog wel vriend met je zijn ?

 22. [22]
  Wladi,
  "…een order plaatsen kan er een forse korting worden bedongen."

  Jij bent al aardig op de hoogte. Je hebt zeker al goeie relaties in die kringen. Waarom solliciteer je niet als VSS-ambassadeur voor de B’wijkse markt ?

  Ik weet het al. Ik ga me laten omscholen als waterstoker. 🙂

 23. Haha! cartoons zijn in oktober al in een Egyptische krant gepubliceerd, nota bene tijdens Ramadan. Dat zegt althans EUreferendum (http://eureferendum.blogspo…) en de ZandAap (http://egyptiansandmonkey.b…). Sorry, beide blogs zijn in het Engelsch… de ZandAap geeft overigens politieke motieven van o.a. Syrië.

  Is trouwens meer mensen het totale gebrek aan kritische houding bij CNN opgevallen? Walgelijk!

 24. [24] Wladi,

  Ja hoor.Die mens is om amoureuze en commerciële redenen tot de Islam overgegaan.Gisterennacht waren hij en
  een oosterse schone bij mij op bezoek.Omdat die mens altijd honger en dorst heeft, wou mevrouw Cincinnatus
  een paar koteletten in de pan gooien en een bok open trekken maar ik wees haar er , met sardonisch genoegen (en tot opluchting van de oosterse schone) snel op dat onze moslimvrienden geen varkensvlees mogen eten of bier drinken…ik vond het bijzonder vermakelijk te zien hoe m’n vriend die het varken steeds een warm hart heeft toegedragen vocht om z’n kwijl binnen te houden terwijl de koteletten weer uit de pan werden gevist en verdwenen
  richting koelkast…de bezoekers kregen goedkope prik en mozarella-kaas terwijl de (dure) bok door mevr Cincinnatus en ik is open getrokken .

  Maar zoals soera nummer 27 zegt : zalig hij die koteletten versmaadt, hij zal in het paradijs 72 maagden krijgen….

  Van de zomer ga ik zelf weer es op inspectie richting Noord-Afrika….wordt weer feesten !!! Kom ik weer een horde
  Europeanen tegen die Islamiet zijn geworden, er een zaak hebben, getrouwd zijn met een locale vamp en poen scheppen dat ik er moet van kwijlen…

  Paris vaut bien une messe, m’n beste Wladi.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 25. [27] een pragmatische bekeerling dus met winstoogmerk, echte nieuwe bekeerlingen uit overtuiging (in alle geloven overigens) slaan vaak totaal door en worden Roomscher dan de Paus in hun geloofsijver.

  Het is overigens normaal in die kringen dat vrouwen binnen dat geloof trouwen, daar staat bij overtreding minstens verbanning uit de familie op of dood vanwege de geschonden eer van de familie. Mooie eer van moordenaars. We hebben het hier in Heiloo een paar jaar geleden gehad met Koerden, de 16-jarige dochter ging met een Hollandsche jongen is daarvoor doodgestoken door de oudste broer op aanstichten van pa om de eer van de familie te redden.

  En een Hollansche collega van mij woonde samen met een Turkse die op een bepaald moment moest onderduiken terwijl hij nooit de straat op kon zonder eerst goed rond te kijken, ze hadden hem met de dood bedreigt.

  Ik vraag mij af wat die lui hier doen als ze zo’n hekel aan ons hebben. Ik blijf erbij dat de enige optie massale repatriering zal blijken. Iedere dialoog met die lui heeft in hun ogen slechts 1 doel en 1 aanvaardbare uitkomst en dat is dat kleedje + rugoefeningen voor ons allemaal.

 26. [28] Wladi,

  Nog ff en ook wij vragen ons af of we misschien toch beter ff een soera gaan opzeggen voor een moefti om van een hele hoop gedoe af te zijn.Daarbij is het dan goed om weten dat ze niet een stukje van ons pietje gaan knippen.

  Thus, socialism and secularism have brought Europe to the doorstep of extinction. While the economic dangers of socialism are readily apparent (uncontrolled government debt, unsustainable public pension programs, etc), the resulting population collapse prompted European governments to make a fateful step that will dictate the course of European politics throughout the 21st Century. Namely, the Europeans opened their doors to large-scale Muslim immigration.

  A quick look at the numbers is sobering indeed. Over the next 40 years, Muslims will make up close to a majority of the population in many Western European nations. These numbers do not even require continued immigration. For instance, according to a recent article in The American Conservative by Paul Kohout, Denmark will have an immigrant majority by 2039 even if it stops all immigration today (due to differential birth rates). I’ve also seen reports that in 2005, for the first time in history, the majority of babies born in France were to Muslim parents.

  http://www.lewrockwell.com/

  Groetz,

  Cincinnatus.

 27. Juist de sterke bijdrage van ene Jim Peron op LI gelezen over de cartoons.

  Naast hetgeen Henri al opmerkte over
  Abu Laban die de cartoons manipuleerde,ook bijgeleerd dat dhr abu Laban op de loonlijst van de…Deense regering staat !!!!

  De beste man blijkt namelijk te werken als "gevangenispastor"…een "geestelijk verzorger" die in de gevangenis zittende geloofsgenoten moet bijstaan en vertroosten…

  De libertariërs die over hun voeten struikelden in hun haast om naar de winkel te lopen om Deense vlaggen te kopen , zijn er dus weer es aan voor hun moeite….de Moslim-extremist
  die heel deze zaak in gang heeft gestoken blijkt een employee te zijn van de government die criminelen weer op het rechte pad moet brengen….tja…en dan maar afvragen : waar komen toch die geweldadige extremisten vandaan ?…tja…There is something rotten in the state of Denmark…

  Peron legt haarscherp uit wat er uiteindelijk achter dit gedoe zit : de machtsbegeerte van de politiek :

  In addition they are arguing that if some one finds an image or word offensive that alone is enough to censor the image or the word. It puts freedom of speech at the mercy of those who are offended the easiest. Nutty Christian groups, extreme political groups and the like would be given a veto over the speech rights of everyone else.

  More importantly it is impossible to enforce such a ridiculous principle. If everything that was offensive to anyone were banned then nothing would be allowed. But that is not the intent of the political elite whining about "responsibility". Their intent is power. And regulations that allow them to determine "offence" give them immense power. Since they know such rules can never be applied consistently they have no intention of enforcing it across the board. They wish, instead, to apply it selectively. That selective enforcement of the law is a weapon they can use when they wish against people they do not like.

  It is pretty much evident that these politicians don’t care if someone is offended or not. They do offensive things all the time. But to be able to punish people for allegedly engaging in offensive speech gives them political power. And they will wield that power as it suits their political purposes. It will not be used consistently since consistency destroys the power they accumulate through the arbitrary use of censorship laws. Nor do they want clearly defined parameters for the law. Any semblance of objectivity removes the power from the bureaucrat. These laws must be vague and their enforcement selective

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.