Betekent de “Cartoon-Oorlog” een ideologische strijd tussen Westerse en oosterse culturen?


Welnee, het Westen heeft al verloren!


In “There’s no clash” schrijft Lee Harris*) op de site van Libertarian International dat het voor een conflict van beschavingen noodzakelijk is dat er twee beschavingen zijn die allebei bereid zijn om hun diepste culturele waarden te verdedigen.

Door de manier waarop de moslimwereld gewelddadig reageert op de Deense cartoons blijkt dat zij fanatiek bereid zijn om te vechten voor het behoud van hun religie, geloof en wat daar bij hoort.

Om een “clash van beschavingen” te hebben, is echter nog een tweede beschaving nodig die ook bereid is op minstens even overtuigende en felle wijze haar ethische principes te verdedigen.

Jammer genoeg is daar helemaal geen sprake van. In tegendeel.
We schreven hier eerder al dat onmiddellijk na de eerste gewelddadige moslimacties de EU zoete broodjes ging bakken en verkondigde dat zij al bezig waren met een gedragscode die dergelijke problemen in de toekomst zouden voorkomen.
En vandaag nog deed Javier Solana in Egypte zijn best om het conflict te sussen door in gesprek met de Egyptische President Hosni Mubarak te zeggen dat die cartoonproblemen geen breuk tussen Europeanen en Moslims mochten veroorzaken. “Wij hebben een diepgaande relatie met elkaar opgebouwd die we graag willen behouden en zelfs verdiepen. Deze ontwikkelingen mogen ons niet scheiden. We moeten een dialoog en respect hebben.”

Javier Solana vertelde ook (EU observer) dat de “Organisation of the Islamic Conference” (OIC) er bij de Verenigde Naties aan werkt om een hoofdstuk tegen godslastering in de Mensenrechten Declaratie te krijgen.
Solana:”We werken aan een dergelijk idee, en de EU zou dat wel kunnen steunen waardoor het ook aangenomen kan worden.”
Cristina Gallach, woordvoerster van Javier voegt er (in Die Deutsche Welle) aan toe dat de EU middelen wil hebben om herhaling van dergelijke conflicten te voorkomen, en dat het fijn zou zijn als ze die kunnen vinden in een Verenigde Naties Conventie over Mensenrechten”.
Dit zal Piet Hein Donner als muziek in de oren klinken. Hij wil zelf immers een dergelijke wet.

De uitspraken van veel Nederlandse politici zijn even slap. Jan Peter Balkenende voorop.
Vandaag ook nog Hans Wiegel, die (Omroep Brabant) de persconferentie van Hirsi Ali Ayaan in Berlijn afkeurde. “Met het beledigen van anderen schiet je niets op”.
Dat zal wel niet, maar het gaat er om dat geen van die lieden stelt dat het geweld dat moslims nu uitoefenen onacceptabel is, dat dit niet geaccepteerd wordt en dat dit met de grootste kracht tot staat gebracht moet worden. Eerst stoppen met dat geweld, daarna pas praten.

Ook wij vinden beledigen of haat zaaien niet netjes, maar de vrijheid van meningsuiting is zo fundamenteel, dat we alles moeten doen om die te behouden. Zelfs het terugdraaien van wetten die al door slappe politici zijn aangenomen! Het tonen van de gewraakte cartoons heeft tot nut dat we, met de beschikbare middelen, laten zien dat we we niet gediend zijn van gewelddadig optreden.Het sussende toegeven door de Westerse politici zal de fanaten alleen maar in de kaart spelen.

We zijn het met Lee Harris eens dat het 10 of 20 jaar geleden nog ondenkbaar zou zijn dat een Westerse regering zelfs maar zou durven denken een “misdaad als godslastering” te censureren of strafbaar te stellen.

Bob Bauman van de “Daily Reckoning” zegt dat deze hersenloze straatrellen hem doen denken aan de “Kristalnacht” van 1938. Op die nacht werden joodse huizen in brand gestoken en ruiten van joodse winkels ingegooid. Daarmee begon wat later de holocaust werd genoemd en waarbij miljoenen joden vermoord weren.

Syp Winia schrijft in de Elsevier van 11 februari:
“Zo slap zijn de knieën nu, zoveel is de waardegemeenschap Europa waard: er is amper geschoten, of de witte vlag is al gehesen. Als Europa nu niet de rug recht en de EU-landen niet zij aan zij gaan staan tegen de onvrijheid, is ook terrorismebestrijding een papieren tijger. Dan heeft de terreur al gewonnen.”
————————————————————————–
*) Lee Harris is auteur van “Civilization and Its Enemies”
www.nationalreview.com/comm…
www.libertarian.to/NewsDta/…

22 REACTIES

 1. Uit het feit dat zeer verschillende westerse instellingen het doelwit waren van de wraakacties, kan geconcludeerd worden dan de cartoons slechts een aanwendsel vormden om een algemene haat tegen ‘het westen’ te ventileren.

 2. Interessant stuk, had de Elsevier ook gelezen. Was het alleen niet helemaal eens met het "blok Europa" wat zich moest oppakken. Als de landen in kwestie zich niet met onze "vrijheid van meningsuiting" kunnen verenigen dan boycotten ze ons. Aan het eind zijn deze landen daar zelf de dupe van. Zoals Walter Block al aangaf: De makkelijkste manier om je economie ten gronde te richten is om door alle internationale handel stop te zetten.

 3. Een volk dat slaafs achter "geloofs" idioten aanrent, verdient het niet om met respect te worden behandelt.
  De EU en Nederland zijn slappe meelopers die zich al overgeven voordat er een dreiging is ontstaan.
  De hardste schreeuwers hebben het in dit land (EU) voor het zeggen.
  Wat mij betreft mag de gehele islamitische wereld geasfalteerd worden, zolang deze idioten zich als barbaren blijven gedragen.
  En dan vinden ze het raar dat zoveel mensen dit zinkende schip (willen)verlaten.

 4. Goed artikel Hubert en wel degelijk het gevaar onderkennend, waarbij de Eurocraten onze vrijheden aan banden leggen. Godslastering is een vorm van vrijheid van meningsuiting en dat zal het altijd blijven, ongeacht wat Solana en zijn trawanten proberen. Deze man en zijn collega Frattini moeten uit hun functie worden gezet. Wie denkens ze wel dat ze zijn. Als dit zo doorgaat dan voorspel een enorme revolutie onder de autochtone Europeanen en worden deze mensen strafrechtelijk vervolgd wegens hoogverraad.

 5. Moet je maar eens kijken waar die volidioten mee bezig zijn:
  http://www.volkskrant.nl/bu
  In Nederland hebben we het dus over zo’n 6 procent van het electoraat dat ons de Wet gaat voorschrijven. En is er nog werkelijk iemand die meent dat dat goed blijft aflopen?

 6. Ter herinnering oct.2004: SARAJEVO

  (ANP) – "De leider van het terreurnetwerk al-Qaeda, Osama bin Laden, instrueert terreurgroeperingen in Bosnië. Deze groeperingen zijn onder meer verantwoordelijk voor de aanslag vorig jaar op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Irak.
  Dat heeft de Amerikaanse topanalist Yossef Bodansky maandag in de Bosnische krant Glas Srpske gezegd. Bodansky is hoofd van de speciale eenheid voor terrorisme en niet-conventionele oorlogsvoering van het Amerikaanse Congres. Volgens hem gebruiken Islamitische terreurgroeperingen Bosnië als oefenterrein en als doorgang naar West-Europa. Ook zouden er terroristen voor wie in het Westen een arrestatiebevel is uitgevaardigd, Bosnië als schuilplaats gebruiken.

  Bodansky betreurt dat de internationale gemeenschap en de Bosnische autoriteiten niets doen om de terroristen te stoppen, al weten ze wel van de groeperingen in Bosnië af."

  Heeft minister Bot dat nog ooit "beter uitgelegd?"

 7. [4] Jansen,

  1,1 miljard mensen nuken omdat
  de regimes jou ginder niet bevallen en er daar enige tienduizenden demonstreren en problemen veroorzaken ?

  Bah, bah en nog es bah.

  Hetgeen de chicken-hawks die op forumpjes zitten te razen, ontgaat, is dat er hoegenaamd niks of niemand moet genuked worden tenzij de politiek correcte regimes in Europa….wij oogsten wat onze leiders zaaien waarbij de problemen met de Islamisten maar 1
  van de vruchten is.

  Het is diep triest hoe al die zogenaamde libertariërs hier inplaats van het enige te doen wat nodig is , namelijk regime change in eigen land nasttreven, zich laten ophitsen tot haat tegen de Moslim-wereld in z’n geheel tot groot jolijt van de Bin Laden’s ginder en de politici hier.

  Groetz,

  Cincinnatus

 8. Waarom maken de slapjanussen als Solano & Frattino zich zo druk over de rellen in moslimlanden. In de Europese landen houden moslims zich over het algemeen redelijk gedeisd. Zouden die zich soms wel generen voor het optreden van hun "geloofsgenoten" en een tikkeltje beschaving hebben geleerd ?

 9. [10] Er zijn er hier ook die filmregisseurs omleggen of plannetjes maken om politici te vermoorden of een 2-weekse cursus Jihad-vakantie in de Kaukasus houden, afscheidsvideo’s produceren, met doorgeladen machinegeweren rondlopen of handgranaten naar de politie gooien. Dit alles vaak in een conversatieve, Arabische klederdacht met bijbehorende vlasbaard en onder het opzeggen van verwijzingen naar de Heilige Oorlog. Een miniscule minderheid in aantallen, ik weet het, maar ik kan begrijpen dat mensen zich zorgen maken over fanatieke moslims, ook als dat maar een relatief kleine groep relschopers is.

 10. [7]
  nee.

  Het is maar goed dat wij niet in Israël wonen en de huidige politieke leiders over ons waken. We hebben niet genoeg zwemvesten vermoed ik.
  Dat de mensen van Volkskrant de mening van Bot goed praten is niet te geloven.

  Zou die man dit zelf geloven? Na twee dagen Saudi-Arabië is Bot doordrongen van de diepe gekwetstheid onder moslims.

  Wie was die persoon die kort voor de Duitsers, Holland binnenvielen, van de Duitse regering vandaan kwam en de vredesverklaring van Duitsland gekregen had?
  – Niets aan de hand mensen. Er overkomt u niets. Alles is onder controle –

  Bot is toch de zoon van een minister? Zou dit de vader of een familielid van Bot zijn?
  Zou minister Bot de achternaam van zijn moeder aangehouden hebben?
  Vragen vragen vragen en ik heb geen zin om dit op te zoeken.
  Ik ben namelijk bang dat ik het niet mis heb. Aan de logische gevolgen wil ik niet denken.

 11. [9]
  Ik mis bij de "chicken hawks" overigens kritiek op Bush. Heeft HIJ niet gezegd dat hij die cartoons een slechte zaak vond omdat ze beledigend zijn?

  Niet alleen gaan we kapot aan onze censuurgeile EU ambtenaren, we gaan ook kapot aan iedereen die denkt dat problemen middels bommen "opgelost’ kunnen worden.

 12. [12]
  <quote>
  Wie was die persoon die kort voor de Duitsers, Holland binnenvielen, van de Duitse regering vandaan kwam en de vredesverklaring van Duitsland gekregen had?
  – Niets aan de hand mensen. Er overkomt u niets. Alles is onder controle </quote>

  Met dat verschil dat Duistland in 1939-40 over een superieure krijgsmacht beschikte, over hooggeschoolde techneuten en een sterke economie. Duitsland was namelijk alles behalve achterlijk en middeleeuws. Allemaal factoren die totaal afwezig zijn in de Arabische wereld zoals meermalen gebleken is toen de dwerg Israel weer eens de Arabische reuzen eenvoudigweg omver blies.

  Een aanval van de Arabische wereld op Europa is zo iets als een aanval van Andorra op Frankrijk.

 13. Dit alles ettert langzaam richting een groot conflict in de wereld. Als de zachte heelmeesters (oa Bot Balken…)zo door gaan komt er vroeg of een laat een echte Clash van Civilisation met de Moslimreligiedoctine van.

 14. [16]
  Zelfs dan vallen ze in het niet bij de echte kernmachten. Nog voordat ze een eventuele kernraket naar het lanceerplatform hebben gereden hebben Rusland en de VS daar al een stokje voor gestoken. En mochten ze toch ergens in het Westen een bom tot ontploffing brengen is hebben ze nog niet gewonnen. Integendeel, een vergeldingsaanval is dan zeer waarschijnlijk en zeer effectief. dat weten ze in Iran en Pakistan ook maar al te goed.

 15. [11]
  Dat begrijp ik ook, maar precies zoals de SA in de jaren 1930 aanslagen pleegde om het Duitse volk zover te krijgen, dat het bereid was tegen elke prijs zijn veiligheid van de Nazi-maffia te kopen, door joden en andere minderheden te laten molesteren en politieke moordaanslagen op de koop toe te nemen, zo zijn een paar opgehitste gekken ook nu bezig de hele samenleving te destabiliseren om hem zover te krijgen, dat men 5x daags op een matje knielt, etc., etc.
  Maar wij moeten ons allerminst gek laten maken en ons door een zooitje tuig laten opzetten tegen vredelievende moslims. Laten we ons verzetten tegen onze politieke leiders, DAT ligt op onze weg. En laten we proberen de terroritische valkuil aan zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken. En laten we proberen moslims te winnen voor de VvM, waar zij ook zoveel van profiteren.
  Groet, Harry

 16. [2]
  Volslagen flauwe kul Roy. Die houding is wel de meest LAFFE die ik kan bedenken. Als je je eigen waarden op die manier te grabbel gooit, verdien je GEEN ENKEL RESPECT. Dat weten ze in die Islamitische landen bliksems goed. Je moet als handelspartner die regeringen daarentegen duidelijk maken, dat hun mensen niet behoren te worden opgehitst, maar een vreedzamere opvoeding behoeven. Dan VERDIEN je pas hun respect !

 17. [14]
  Precies KL,
  Je kunt waarschijnlijk rustig stellen, dat diverse NATO-landen zich hebben gecompromitteerd door de oorlogsmaker Bush in zijn militaire avonturen in het M.-Oosten, zoals door de vernederingen en martelpraktijken onder VS-auspicien in Irak, Afghanistan, Guantanamo, en op geheime locaties in diverse EU-landen. Dit zet veel kwaad bloed in de islamitische wereld en nu worden onze Westerse "waarden" getoetst voor wat ze in de praktijk waard zijn. EU-landen zijn dan de soft targets.

 18. [10] Harry,

  Denk jij dat Aëtius,Karel Martel, Leo de Isauriër, Louis IX , Jean Valetta of Jan Sobieski omwille van enige kwade Moslims door de knieën zouden gaan zoals de (democratisch gekozen) EU-lafzakken nu vertonen ?

  Tuurlijk niet.

  Maar onze rolmodellen mogen natuurlijk
  niet Jean de la Vallette of Jan Sobieski zijn maar de meest recente "star" of "idol" die door Star Academy, Big Brother , Idols en soortgelijke rotzooi ff naar superstatus wordt
  gekatapulteerd (om volgend seizoen alweer vergeten te zijn)….

  Freaks en faggots, dat vindt de linxe
  kerk geweldig maar de kerels die dit continent hebben grootgemaakt…ho maar !

  But there are other threats to Europe. The miserabilist view of the European past, in which achievement on a truly stupendous scale is disregarded in favor of massacre, oppression and injustice, deprives the population of any sense of pride or tradition to which it might contribute or which might be worth preserving. This loss of cultural confidence is particularly important at a time of mass immigration from very alien cultures, an immigration that can be successfully negotiated (as it has been in the past, or in the United States up to the era of multiculturalism) only if the host nations believe themselves to be the bearers of cultures into which immigrants wish, or ought to wish, to integrate, assimilate, and make their own.

  http://www.cato-unbound.org

  We are in deep shit, Harry en als we er niet als wierde weerga in slagen
  ons uit de hougreep van de (s)linxe kerk te ontwringen die ons erin douwen, zullen we erin stikken.

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.