Staatssecretaresse Joop Wijn van financien heeft het Kerstman-pak weer aangetrokken. Ging hij in december vorig jaar nog met de stofkam door ‘irritante belastingregeltjes’, vandaag trakteerde hij ons op weer een schitterend cadeau.

De wegenbelasting voor aanhangwagens, da’s namelijk volgens de staatssecretaresse ook verschrikkelijk irritant. En dus wordt deze belasting afgeschaft. Maar anders dan bij het grote uitdelen vorig jaar december, was Joop Wijn dit keer wel zo eerlijk om erbij te vermelden, dat deze belasting de staat meer kost om te innen dan dat het oplevert.

Zo komt de aap dan toch nog uit de mouw. Joop is gewoon bezig om in de kosten van de belastingdienst te snijden. Want zou hij werkelijk uw en mijn irritaties ten aanzien van belastingen willen weg nemen, dan zijn er nog wel een paar andere irritante belastingen te verzinnen. Wat dacht je van het beroven van lijken via successierechten, Joop? Of het stelen van de vruchten van eerlijke arbeid van productieve mensen via de inkomsten belasting? Of het klauwen van spaarcenten via de vermogensbelasting? Wordt het niet tijd om die dan ook maar af te schaffen, Joop?

Zolang hij dat niet aandurft, blijft onze staatssecretaresse in mijn ogen gewoon een ordinaire struikrover.

7 REACTIES

 1. De belastingdienst geeft, over de bank genomen ook aan particulieren meer terug dan ze int.
  Volgens de redenering die Wijn aanhoudt bij de aanhangwagentjes zou hij dus op moeten houden particulieren belasting aanslagen te geven.

 2. [1] Wat ze aan particulieren teruggeven is al eerder van hun gestolen via de werkgever.

 3. [1] Meer terugkrijgen dan je betaalt?
  Dat is mij nog nooit gelukt.
  Hoe moet ik dat voor elkaar krijgen?

  Overigens, als dat (over de bank genomen) zou kloppen, dan moet de overheid ergens anders geld vandaan halen. Waarvandaan?
  "Bijdrukken" kan een deeltje doen, maar dat zijn maar enkele procenten. Althans tot nu toe!

 4. [3] [2]
  Oeps! Dacht effetjes te simpel. Via de aangiften geven ze een beetje (!) terug wat ze eerst iedere maand van je salaris hebben ingehouden. Stimmt genau.

  Cheers van een *blozende* Krijn

 5. [3] Dat bijdrukken is meer dan "enkele procenten". Jaarlijks wordt er in de Eurozone zo’n 7% geld geschapen uit het niets.

  Da’s overigens ook nog eens 7% verborgen belasting over al je geld per jaar.

 6. Als ik het goed heb is het dus zo,als het te moeilijk cq te veel kost die belasting te innen schaffen we die af?
  Laten we stoppen met betalen van die woeker belasting morgen,massaal, voor die incompetente bende ze kunnen dat nooit winnen denk ik, wat een feest.

 7. [5] En toch, zo geeft onze Zalm aan is er maar twee % inflatie. Rara, hoe kan dat?

Comments are closed.