Gelukkig maar dat zij zo tevreden zijn!

Waarom zijn zij eigenlijk zo tevreden?

Bedoeld is dat de politici van de NAVO en de politici van de VS blij en opgelucht zijn nu er zekerheid is dat de Nederlandse politiek soldaten naar Uruzgan, Afghanistan, gaat sturen. Blij dat de internationale druk die ze hebben uitgeoefend succes gehad heeft.

–Jaap de Hoop Scheffer: Dit is een hele positieve ontwikkeling.”
–Donald Rumsfeld, de Amerikaanse minister van Defensie, zei: “de Nederlanders zijn hier van het begin af aan bij betrokken geweest, en nu hebben ze daar ook het vervolg aan gegeven – dat is goed”.
–Victoria Nuland, Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO prees de democratische manier waarop het besluit tot stand is gekomen: “Dat is tekenend voor de grote kracht van de NAVO.”
Victoria voegde daar nog aan toe: “De soldaten die uitgezonden worden weten nu dat ze niet alleen de steun hebben van de regering, maar ook van het parlement en dus de Nederlandse bevolking.”

Dit laatste is weer een voorbeeld van volksverlakkerij en van hoe politici denken. Na maanden van politieke spelletjes heeft de regering haar zin gekregen en dan wordt dit uitgelegd alsof de hele Nederlandse bevolking daar achter staat.
Het zal wel zo zijn dat “een zeer groot deel” van de bevolking achter de “soldaten” staan, maar het deel van de bevolking dat tegen de “uitzending naar Uruzgan” is, kon wel eens groter zijn dan de voorstanders van die uitzending.
Als politici tevreden zijn: “Think twice!”

13 REACTIES

 1. Voor dit moment geef ik je gelijk Hub. Mochten er echter vandaag of morgen hier of daar weer een of twee spotprenten opduiken waarop fanatici uit gelieerde contereien MIJN ‘heilige vrijheid’ wederom in de hens steken dan komt het moment toch wel heel erg dichtbij om zelf ook maar eens een machinegeweer op te pakken en me in gene richting te begeven. Ik begin mijn buik meer dan vol te krijgen van die achterlijke barbaren met hun handlangers in crime! Het wordt tijd dat er een streep wordt getrokken: tot hier en niet verder!

 2. Soms denk ik ook: laat ons onze jongens maar hier houden, we zouden ze hier wel eens nodig kunnen hebben. En dan zou de NATO wel eens goed van pas kunnen komen. Eén of andere Imam in Engeland heeft Europa al gewaarschuwd: "bereid je maar voor op de échte holocaust".
  Ik heb er zo geen probleem mee als libertariër : defensie is immers een kerntaak van de nachtwakersstaat.
  PS. Paul Beliën van Brusselsjournal schrijft vandaag dat we ons in 1933 bevinden.

 3. [2] ‘wishful thinking’ kennelijk van die Imam. En wat doet de politiek? Die wijst ons op ‘de gevaren’ van het roken en spendeert daar miljoenen aan! HET IS TOCH OM KRANKZINNIG VAN TE WORDEN! Die menen waarachtig dat de bevolking achterlijk is. Ik denk dat Paul Beliën van Brusselsjournal niet hoeft te twijfelen. Het IS 1933. (Opmerkelijk detail natuurlijk dat ook deze tijd samenviel met de toenmalige eerste rookverboden) Het heeft totaal niets met elkaar van doen maar ik vind het wel buitengewoon opmerkelijk hoe de geschiedenis zich volstrekt lineair lijkt te herhalen.

 4. Werd er in l933 al gewaarschuwd voor roken? Goh.Ik denk trouwens dat het eerder l938/l939 is.Direkt wordt de mobilisatie afgekondigd.Burgerwacht enzo.En Zalm kan de euro niet hard houden.We moeten de broekriem aanhalen, rijwielbelasting betalen,dan krijgen we een plaatje en de minimumlijders krijgen een plaatje met een gaatje,want die hoeven niet te betalen.Donner heeft de uitstraling van Colijn en Balk begint er ook al op te lijken.En alles begint van voren af aan. Alhoewel,het zal toch wel iets anders gaan. Er zijn nu twee keer zoveel mensen. Anne

 5. Werd er in l933 al gewaarschuwd voor roken? Goh.Ik denk trouwens dat het eerder l938/l939 is.Direkt wordt de mobilisatie afgekondigd.Burgerwacht enzo.En Zalm kan de euro niet hard houden.We moeten de broekriem aanhalen, rijwielbelasting betalen,dan krijgen we een plaatje en de minimumlijders krijgen een plaatje met een gaatje,want die hoeven niet te betalen.Donner heeft de uitstraling van Colijn en Balk begint er ook al op te lijken.En alles begint van voren af aan. Alhoewel,het zal toch wel iets anders gaan. Er zijn nu twee keer zoveel mensen. Anne

 6. [5] ‘Er zijn nu twee keer zoveel mensen.’ Ga je daarom je berichten ook 2 x plaatsen?

  Beste Anne, de wapens zijn ook 2x dodelijker. (op zijn minst) En je kunt er het hoofd wel voor in het zand steken, maar ik doe dat zeker niet. Rookverboden (Niemand rookte in de aanwezigheid van A. Hitler, want hij wist al dat het schadelijk was, hoefde nog slechts achteraf het verhaaltje door wetenschappers te laten onderbouwen) , slechte economische vooruitzichten (ook Duitsland valt vandaag tegen de ‘verwachting’ in weer zwaar tegen, hoge werkloosheid, maatschappelijke onrust, gaarkeukens, zwervers die verwijderd moeten worden, huisuitzettingen, etc. etc. etc.

 7. Parallelen?

  …"Zo moeten veel rokers zich tegenwoordig voelen, als opgejaagd wild in het Derde Rijk van Adolf Hitler. De Nazi-dokters aarzelden niet om tabak ‘genetisch vergif’ te noemen, en een gevaar voor de zuiverheid van het Arische ras. “De zenuwaandoeningen die zich overal in het land voordoen, zijn grotendeels te wijten aan het overdadige gebruik van tabak en alcohol,” meldde de Öffentliche Gesundsheitsdienst halverwege de jaren ’30. Hitler vond roken een verderfelijke gewoonte en dat zou zijn volk geweten hebben. Rokende autobestuurders die een ongeval veroorzaakten, werden bestraft. Op zowat alle openbare plaatsen was een rookverbod van kracht. Vrouwen mochten geen sigaretten meer kopen. Tabaksreclame moest verdwijnen. Een heuse heksenjacht, inderdaad, maar de Führer voelde zich dan ook gesteund door de resultaten van de eerste gecontroleerde studie die roken in verband bracht met longkanker, uitgevoerd door ene dokter Franz Müller. De sigarettenindustrie zou pas vele tientallen jaren later publiekelijk erkennen dat roken de gezondheid schaadt. De Duitsers zelf rookten er nauwelijks een peuk minder om, al was het maar als kleine daad van verzet"…

  Goed, nu maar weer terug naar het onderwerp…

 8. [6] Beste Sander,ik ben wel de laatste die het hoofd in het zand steekt. In familie-en vriendenkring ben ik al jaren de gebeten hond vanwege mijn onheilsprofetieën.Maar het zal wel heel anders gaan,dan in WO 2.Inderdaad nog rampzaliger.De mensen zullen elkaar dood maken voor een tientje bij wijze van spreken.Er zijn voorspellingen dat de neutronenbom wordt ingezet.De mensen zijn dood maar de tanks rijden nog even door. En hele landstreken zullen onbewoonbaar worden voor een jaar of 40. Burgeroorlog.Italianen en Fransen zullen in eigen land elkaar afslachten.Lees maar eens op Google Duitsland: Sepp Wudy, Irlmayer, Stormberger, Feldpostbriefe etc. Anne

 9. [8] Ik zal je referenties op termijn eens gaan googelen. Verder ben ik van mening dat het een natuurkundige wet is dat ‘het sterkste beestje zal overleven’. Het is dan ook met afgrijzen dat ik ik keer op keer moet constateren hoe onze minister president, onze Job’s en complete parlement slechts angst en zwakte naar de burger ventileren. Misselijkmakend kruipgedrag naar alle windrichtingen. Zijn dat nu leiders? Het is dat mijn opvoeding me in de weg zit maar anders denk ik wel eens…

 10. [9De profeet Lorbeer (Jakob Lorber l8 1800-1864 schreef al: als de leiders in het westen niet veranderen in leeuwen van wijsheid ,dan zal er groot onheil over europa komen. Ik kan geen een leeuw bedenken,dus is deze profetie nu aan het uitkomen.Het enige wat sommigen nog kunnen doen is: trek je terug op het platteland, ieder moet werken,maar ga simpel en primitief leven zodat je desnoods met elke willekeurige baan in je levensonderhoud kunt voorzien.Tref voorzorgsmaatregelen maar niet overdreven.Een klein vertrek,gemakkelijk te verwarmen, wat basisprodukten.schoon water etc. Er zijn al heel veel mensen zo bezig. Tot vorig jaar dacht ik dat alleen mijn man en ik zo gek waren,iedereen lachte ons uit,maar nu kom je zo overal tegen.We beginnen ons al een beetje als lemmingen te gedragen.Sterkte,neem actie. Anne

 11. [10]
  Mevrouw Hilverda,
  Ik volg uw reacties al een tijdje.
  Ook ik heb ooit grote interesse gehad in enkele van de door u genoemde profeten. Ook veel van Lorber (zijn boek over de jeugd van Jezus leest lekker weg).
  Maar ik ben tot de slotsom gekomen dat we er uiteindelijk niet zo heel veel mee kunnen. Er wordt veel angst gezaaid, en u lijkt uw leven in te richten op al die angstige ‘voorspellingen’.
  Dat lijkt mij onnodig.
  Wie vooral het Nieuwe Testament leest, weet dat er inderdaad vreselijke dingen gaan gebeuren. Maar de uitweg daaruit is er ook beschreven: het ware geloof in die ene Jezus van Nazareth.
  Dat is m.i. eigenlijk voldoende.
  Hij zal leiden, al naar gelang de omstandigheden, en uiteindelijk uitredden, zelfs door het vuur heen.
  Dat geloof lijkt mij meer dan voldoende.
  Daar kan men werkelijk een heel leven mee vullen.
  Overigens begon ik aan Lorber te twijfelen, toen ik ook merkwaardige beweringen tegenkwam als ‘de maan is aan de achterzijde bewoond’. Daar lijken geen aanwijzingen voor te zijn.

 12. beste mijnheer beek, ik geloof hetzelfde als wat u gelooft en ik ben persoonlijk niet bang.En ik weet ook dat je je maar beperkt kunt veiligstellen. Menselijkerwijs gesproken kun je het wel in je achterhoofd houden en relativeren als het om de "wereld"gaat. Ik kan niet in technologie geloven en een aardie die draait op electriciteit.Daarom is het wel goed lijkt me dat er nog mensen zijn die nadenken over de praktische kant .Als er omstandigheden komen waarin dit alles gaat wegvallen. Mensen kunnen ook op die manier wakker worden gemaakt.Zelfs "der Hellseher aus dem Waldviertel"ook een gelovig mens zeg: bidden is niet genoeg.Er moeten ook praktische dingen gebeuren en daardoor kunnen veel mensen zich in veiligheid stellen.Leest u de Wederkomst van Lorber er maar op na. We moeten ons licht niet onder de tafel zetten,maar er op. Ja,ik weet wat u bedoelt over de boeken van Lorber: het gaat om astrale werelden die wij pas kunnen zien als we in de astrale wereld zijn.Deze kennis heb ik weer van een Javaan,een grootwetenschapper en ook nog paranormaal die mij dit alles helder heeft uitgelegd. Profeten zijn er om te waarschuwen en wij kunnen ze toch een handje helpen? Anne[11]

Comments are closed.