Alle brievenbussen worden ook al al Oranje!

Schrik niet als u vandaag wakker wordt en het blijkt dat de u bijna 100 jaar oude (sinds 1914) vertrouwde brievenbus plotseling oranje geworden is.


Dat komt doordat de PTT veranderd is in de TPG en de KPN en nu in de TNT.

Ik kan u niet vertellen wat al die letters allemaal betekenen. Ik heb het aan 5 verschillende mensen gevraagd, en toen de moed opgegeven.
Toen ben ik naar WIKIPEDIA gegaan, en die gaven me de oplossing:
————————
TNT of trinitrotolueen of Trotyl (2-methyl-1,3,5-trinitrobenzeen) is een explosieve stof die veel wordt gebruikt vanwege een grote explosieve kracht en brisantie en een grote schokbestendigheid. Net als buskruit verbrandt TNT snel als het zonder opsluiting wordt aangestoken, zonder explosie. Het molecuul bestaat uit tolueen waarvan de 2 ortho- en de parawaterstofatomen door een NO2-groep zijn vervangen. De stof wordt gemaakt door nitratie van tolueen. Zuiver TNT bestaat uit licht-geelbruin gekleurde kristallen, en kan lang bewaard worden. TNT is eenvoudig oplosbaar in veelgebruikte organische oplosmiddelen zoals ether, aceton en ethanol, maar slecht in water.
De stof kan in pure vorm worden gebruikt als explosief maar er worden ook veel explosieven gebruikt die uit mengels bestaan waarvan TNT een belangrijke component is.
Bij de explosie van TNT komt een zwarte rook vrij die voornamelijk bestaat uit koolstof, omdat de zuurstofbalans van TNT -74% bedraagt. Dit wil zeggen dat er 74 massaprocent zuurstof te kort is in het molecuul om alles te verbranden tot water en koolstofdioxide.
———————————–

Wel, het NOS nieuws vertelde dat de victorie begint in Den Helder. Daar is de eerste TNT-bus geïnstalleerd. En Vandaar uit zal het hele land van die bussen worden voorzien.
Kosten zijn maar iets van 10 miljoen, maar dat is natuurlijk bijzonder gemakkelijk terug te verdienen door de prijs van een postzegel een paar centen duurder te maken.
Die prijs is sinds 1914 toch al 20 keer zo hoog, dus een paar eurocenten maakt niet zoveel uit. En heel het volk kan genieten van oranje brievenbussen. En er is al voor gezorgd dat het niet gewone tnt is, maar “Koninklijke TNT”.
Alle beetjes helpen bij het promoten van “oranje”.
——————————————————-
P.S. Ik hoop mijn studie nog voort te kunnen zetten en uit te vinden waarom een post-distributiebedrijf nu eigenlijk de naam van het explosief trinitrotolueen moet heten.

19 REACTIES

 1. Brief History

  After becoming privatised in 1994, the Dutch Post Office took over TNT Express in 1996. "TNT" is an abbreviation for Thomas Nationwide Transport, an organisation founded in 1946 in Australia by Ken Thomas.
  http://en.wikipedia.org/wik

  Het voormalig staatbedrijf krijgt dus nu de naam van een vrije jongen.

 2. De lancering van TNT heeft mijn bedrijf talloze moeilijkheden opgeleverd met de Nederlandse post en een boel geld gekost.
  Pakketten naar Nederland verzonden en geadresseeerd aan postbussen kwamen onbestelbaar retour en uit Nederland verzonden pakketten kwamen weer bij de afzenders terecht.
  De ambtenaren op de postkantoren weten niet meer welk product zij verkopen en zijn met de eigenschappen van het product niet of slecht vertrouwd. Dit heeft het bedrijfsleven al handenvol geld gekost.

 3. Die nieuwe brievenbussen zien er ook zo lelijk uit. Echt broddelwerk van de diezijn-Tokkies. Vermeldt de Wiki ook waarom de post in 2 aparte vakken voorgesorteerd moet worden? De tijd dat lokale post apart werd ligt ver achter ons en in het buitenland kunnen alle brieven door 1 klep of gleuf naar binnen. Die brievenbussen in het buitenland zien er meestal ook veel mooier uit.

 4. [3] De oude modellen hoge staande Nederlandse brievenbussen zijn nu tenmminste 1000 euro per stuk waard. Van deze gietijzeren modellen zijn de meest omgesmolten.
  Hier en daar , zoals in Bandung, kan men nog verchillende modellen bewonderen in een postaal museum.

 5. Ja natuurlijk is dit onderdeel van het charme-offensief van de toch al nep-oranjes.Men vreest de amerikaanse archieven die in maart 2008 opengaan;zullen ze met hun bilderberg-kontakten ook wel weer proberen te verijdelen.En het is op zich ook al zo’n vreselijke kleur. Echt tokkie,als je al die opgeschilderde hooligans daar ziet lallen.Maar de oranjes moesten het altijd al van het plebs hebben.Steeds meer weldenkende mensen richten zich op het Republikeins Genootschap.De waarheid is onderweg en niet meer tegen te houden.Anne

 6. Ja natuurlijk is dit onderdeel van het charme-offensief van de toch al nep-oranjes.Men vreest de amerikaanse archieven die in maart 2008 opengaan;zullen ze met hun bilderberg-kontakten ook wel weer proberen te verijdelen.En het is op zich ook al zo’n vreselijke kleur. Echt tokkie,als je al die opgeschilderde hooligans daar ziet lallen.Maar de oranjes moesten het altijd al van het plebs hebben.Steeds meer weldenkende mensen richten zich op het Republikeins Genootschap.De waarheid is onderweg en niet meer tegen te houden.Anne

 7. ja, natuurlijk is dit onderdeel van het charme-offensief van de oranjes;men vreest de amerikaanse archieven die in maart 2008 opengaan. Nu maar veel goodwill kweken met de kleine prinsjes en prinsesjes,want dat werkt vertederend en de kleur oranje nog indringender in het straatbeeld.Afschuwelijke tokkie-kleur,wekt alleen nog maar associaties op met lallende opgeschilderde hooligans. Mensonwaardig,wat?! Onze honden stralen meer waardigheid uit. Anne

 8. [7] Ik had een tweede versie geschreven omdat ik dacht dat ik weg gecensureerd was. Je wordt paranoia in dit land. Anne

 9. [9]de oorlogsarchieven, juliana en bernard moesten eerst drie jaar dood zijn. Het zal niet leuk zijn voor de oranjes en voor nederland,waarschuwden de amerikanen al.Bij het NIOD zijn ze wel op de hoogte,maar daar heb je natuurlijk ook weer twee kampen.Te denken valt aan stadhoudersbrief, england-spiel, spionage.Bernard onderhield briefwisseling via Spane met armgard en met zijn broer, dat liep over admiraal Canaris en die was hoofd van de Abwehr,die ook over spionage ging. Te denken is dat Canaris ook een dubbelrol had.Enfin, kosher is het niet allemaal.Churchill en koning George van Engeland vertrouwden Bernard voor geen cent. Anne

 10. [10] Anne,

  Indien dat zo is, vermoed ik dat Trix
  en haar paladijn Balkenende wel zullen zorgen dat dit potje nog enige decennia dicht blijft en daartoe hun invloed in Washington zullen aanwenden (bijv als
  tegenprestatie voor het zenden van troepen naar Afghanistan).

  Die Trix heeft een lange arm.

  Vraag maar aan prinses Margaritha die
  inmiddels ook weer braaf in de pas loopt.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [11Ja,Cincinnatus,die gedachte was ook al bij mij opgekomen.Ze heeft niet alleen lange armen maar kan ook heel goed stampvoeten.Patijn verwoordde het zo: de enige die echt op haar of zijn gemak is bij de Majesteit is de Majesteit zelf. De burgemeesters die haar op 30 april moeten verwelkomen moeten hun pak later naar de stomerij brengen,ze transpireren van angst.De stumpers. Ik ben geen burgemeester maar ik zou toch gewoon me zelf zijn.Wat een slavenzielen allemaal.Anne]

 12. Kan iemand me nog even uitleggen waarom het veranderen van de kleur van de pastbussen een probleem is? Is de tnt een staatsbedrijf? In hoeverre? (dat weet ik echt niet) En is het niet zo dat ook commerciele bedrijven vaak van huisstijl veranderen bijvoorbeeld na een overname? Daar vindt ook veel kapitaalvernietiging plaats en ik vind het ook vaak niet mooier.

 13. [12] Anne,

  Prinses Margaritha zei het destijds heel duidelijk in haar interview :

  "Ik denk dat het heel belangrijk is dat mensen weten wie deze mensen zijn die zogenaamd het land mogen regeren want ze maken machtsmisbruik, ze maken misbruik van hun positie"

  en

  "Ik denk dat ze dit doet omdat zij alles wil weten. Zij wil de totale controle hebben over informatie die uitgegeven wordt, naar buiten gaat om te weten hoe ze haar positie het best kan behouden en kan verdedigen"

  http://www.novatv.nl/upload

  Het zou een goede zaak zijn indien het deksel van het onwelriekende potje dat
  het koningshuis is, es werd afgevezen en indien de archieven es open gingen en bijv de avonturen van die sluwe opportunist Bernhard openbaar werden (of de kwestie van de impotentie van koning Willem III toen ie trouwde met Emma waarna de stalknecht de koningin mocht dekken hetgeen van trix en kroost bastaarden maakt ) maar ik zou er maar niet op rekenen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 14. [14]
  Kijk maar uit. Is majesteitsschennis niet nog steeds een misdrijf in Nederland? Of woonde je nu in België?

 15. [1Ja, Cincinnatus,maar het was niet een stalknecht hoor;jij vermengt het zeker met koningin Victoria. Het is hoogstwaarschijnlijk een de Ranitz,die particulier secretaris was bij Emma en een jaar na de geboorte van Wilhelmina tot jonkheer werd geslagen.Saillant detail ook een jaar na de geboorte van Wilhelmina werd een jonge de Roy van Zuydewijn burgemeester van Oss.Oss is een van de plaatsen waar de oranjes een privilege hebben als het om burgemeestersbenoemingen gaat.Van Margaritha valt het me tegen dat ze waarschijnlijk om geld of om een comfortabele positie toch maar weer oren naar de oranjes heeft laten hangen.Overigens wordt ook de Roéll familie genoemd als mogelijke stamouders .Wat daar weer voor pleit is dat Alexander sprekend lijkt op Renée Roëll, de vriendin van Bea.
  Over Bernards rol in de oorlog bestaan grote vraagtekens. Zeker is dat hij in Argentinie in l943 even aan het mil.gezag wist te ontkomen en met Argentijns vliegtuigje naar landgoed van de Zorregietta’s is geweest.Toen ging het nog om Max haart opa.Bern heeft natuurlijk in Portugal de ontmoeting Max-Lex gepland.Maar iedereen die er wat over zegt, wordt in het ned. verdomhoekje geplaatst.Historici die zich hieraan beschuldigen zijn uitgerangeerd. Dus geen VvM in Nederland. Anne4] [14] [14]

 16. [15] Owl,

  Ik hoop maar dat België me niet uitlevert wegens het schennen van
  achterachterkleindochter van de stalknecht van Willem III.

  Over dhr Bert Coburg die in België de
  majesteitelijke honneurs waarneemt, zal ik maar niet uitweiden.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 17. Hello,

  Ik ben zelf een verslag aan het schrijven waar TNT in voor komt.
  TNT staat voor Thomas Nationwide Transport. Het is een Australisch bedrijf opgericht door Ken Thomas.

  Groetjes Iris

 18. [5] Ze kunnen zich beter richten op de Republikeinse Moderne Partij, dat is voor het eggie, hup de kamer in, een referendum en een republiek met een gekozen president. Zie http://home.tele2.nl/rmp/

  Groten H.P. van Herwijnen, voorzitter Republikeinse Moderne Partij

Comments are closed.