Nederland vergrijst.

Moet er daarom een Ministerie voor Jeugdzaken komen?
Mark Rutte, de staatsecretaris van Onderwijs en VVD-campagneleider, gaat vanavond in Amsterdam op een VVD bijeenkomst het plan voor een Jeugdminister lanceren.

De jeugd is een groot potentieel in de aanstaande gemeenteraads(???) verkiezingen. De jeugd voorspiegelen dat er bij veel VVD stemmen een dergelijk ministerie komt, is daarom een slimme verkiezingsbelofte.
Bovendien heeft de PvdA al eens eerder iets in die richting gezegd. Om er dan officieel als VVD mee te komen, is een manier om de eer bij de PvdA minstens te verzwakken.

Is dit al een vroegtijdige sollicitatie van Mark voor het volgende kabinet? Er wordt nu al gesteld dat er voldoende “macht” bij dit nieuwe ministerie moet komen:
Uiteraard moet er de taak van VWS voor het “Welzijn” van de jeugd in worden ondergebracht. Net als de “Sport” voor de jeugd.
Justitie moet de bevoegdheid om de jeugd te straffen aan de jeugdminister afstaan. En aan de ministers van Onderwijs en van Sociale Zaken moet hij kunnen voorschrijven hoe deze de jeugd moeten behandelen.

Op dit moment is het jeugdbeleid al gebundeld in de “Operatie Jong”, < www.operatie-jong.nl > onder leiding van oud-LPF-staatssecretaris S. van Eijck. Dit is mogelijk al de voorloper van dit nieuwe ministerie.
Operatie Jong streeft o.a. naar “jongeren tot 25 jaar volgen een opleiding of hebben een baan”.

Het wordt tijd dat er iemand opstaat die een “ministerie voor babyzaken” propagandeert om te zorgen dat ze vanaf hun geboorte goed bij Jeugdzaken worden afgeleverd. Een Babyminister.
Waarschijnlijk zijn er dan met mensen ouder dan 25 jaar geen problemen meer en hoeft er alleen nog maar een SeniorMinisterie komen om de vergrijzing op te vangen. Met een Seniorminister.
Doordat er steeds meer ministers komen, zal het dan ook nodig zijn om een ministerie voor ministers te hebben dat dan kan ingrijpen als daar het fout gaat *). Met een Ministerminister.
—————————————–
*) Met dank aan Bertus voor deze suggestie op een eerdere reactie.

4 REACTIES

 1. Hub,

  Je vergeet nog een ministerie van foetuszaken (anders worden ze niet goed bij het ministerie van babyzaken afgeleverd) en een ministerie van doodszaken (dat kan dan alle doofpotafdelingen van de andere ministeries aansturen)!

  Het is echt verbijsterend hoe de overheid telkens weer eerst zelf een probleem creëert (door met gulle hand uitkeringen te verstrekken, door ontoereikende handhaving van de meest basale wetten zoals die op het persoonlijk eigendom) en daarvoor vervolgens weer een heel bureaucratisch oerwoud aan regels en hulpverleners op te zetten om de puinhoop nog een beetje in goede banen te leiden: symptoombestrijding.

  Ik lees net in de krant dat men een jaarlijkse inkomenstoets voor huurders in wil voeren om ‘scheefwonen’ en ‘illegale onderverhuur’ tegen te gaan. De waanzinnigen: dat zijn de uitvloeisels van hun eigen beleid!!! De overheid snijdt iemand eerst de slagader door en verstrekt vervolgens een doekje voor het bloeden (+ hele volksstammen van ambtenaren om dat doekje te maken, controleren, verstrekken en begeleiden). En zelfs een blinde kan voorzien dat dat doekje voor geen meter werkt en dan eindigt het met de amputatie van het lichaamsdeel ‘om erger te voorkomen’.

 2. Hoera! Leve de Bananen Republiek Nederland! Het begint er steeds meer echt op te lijken. Net als zo’n klein eiland ergens in de Pacific, waar ze over de 20 à 30 ministeries hebben. Zoiets van de enige landbouwer is Minister van Landbouw, en de enige slager is de Minister van Veeteelt en de schooljuf is de Minister van Onderwijs, enz. Alleen kunnen ze daar niet zo veel kwaad, want het zijn maar status-bijbaantjes en zullen niet zo duur zijn.
  Bij ons wordt dat dus nog meer belastinggeld. Ik denk serieus dat een Ministerie voor Senioren nu ook niet lang meer op zich zal laten wachten. Zo niet, dan ga ik me zwaar gefrustreerd voelen!! 🙁 😉 🙂

 3. Nu vraag ik me af: Hoe hebben ze toch ooit zo’n zooitje circusartiesten bij elkaar kunnen rapen? OF Hebben er altijd circusartiesten op het binnenhof gehuisd en is het juist vanwege het Internet dat zo’n mega opgang heeft gemaakt dat ‘het nieuws’ zo langzamerhand aan het doorsijpelen is naar de massa? Ik denk beide!!!

 4. Inmiddels heeft Zalm aangegeven dat hij zijn uitspraken betreurt.
  Tsja, hij heeft natuurlijk de Vrijspreker gelezen, waar altijd als eerste op de konsekwenties wordt gewezen. En dan schrikt ook een politicus zich rot.
  Het was wel een leuke van Zalmpie: hij weet niet half hoe dicht hij bij de Vrijsprekers staat, maar dat blijven we hem, zolang we nog mogen, uitleggen!

Comments are closed.