Alleen al aan Amerika! Daar komen nog bij de kosten van al die andere deelnemende landen. Dat is 4,5 miljard dollar per maand!(Seattle Times)

De Amerikaanse operatie in Irak en Afghanistan gaat de Amerikaanse belastingbetaler 120 miljard dollar kosten.
Voor Afghanistan zijn de Amerikaanse kosten 800 miljoen dollar per maand; dat is 18.000 dollar per maand. Bijna elke minuut een volledig jaarinkomen voor de minima. Geen wonder dat ze daarom zo aandringen dat de Nederlandse belastingbetaler ook moet betalen.

Dit zijn onvoorstelbare bedragen. Maar het geeft wel aan waar “de mensheid” mee bezig is. Al dat geld moet door iemand worden geproduceerd. Het komt niet uit de lucht vallen.
Je moet er niet aan denken hoeveel goeds er mee had kunnen gebeuren als het in handen van de mensen die het geproduceerd hebben was gebleven. De economie zou tot grote bloei gekomen zijn!

8 REACTIES

 1. Da’s toch goed want
  – ofwel gaat de overheid dan failliet en dan zijn we, althans ben ik, ervan af
  – ofwel gaat de overheid dan dollaarkes drukken en dan stijgt de inflatie en dus het goud.

  Met de overheid kun je nooit verliezen. Gelukkig is de overheid er.
  Kop ik win, let de overheid verliest.
  Stop met zeuren. Denk aan je eigen belasg. Laat anderen zich maar vermoeien met het algemeen belang dat toch niet bestaat.

  Ende boer, hij ploegde voort.
  En toen was er geen akker meer.

 2. De vrienden van Bush en Cheney doen dus goede zaken. Opmerkelijk hoe veel geld die oorlog kost en hoe weinig de gewone soldaat er aan heeft die geen goed beschermende kleding krijgt en geen gepantserde auto’s. Het westen moet gewoon alle banden met het midden oosten verbreken (dus ook geen technologie exporteren), en zo snel mogelijk de olie vervangen door andere energiebronnen. Laat de muzelmannen maar lekker hun middeleeuwse heilstaat bouwen. Waar in de koran staat er dat ze atoomraketten, ziekenhuizen en televisie mogen hebben? Als Allah het wil krijgen de hakbars al die dingen vanzelf.

 3. ze weeten waar ze mee bezig zijn oorlog voeren is voor hun belangerijk dan t mensheid als anderen honger lijden dood gaan van onbekende ziektes en gevolgen van de oorlog niemand steet daarbij stil want we volgen oorlog 24h op tv en realiseeren niet wat er echt in t verkelijkheid gebeurddes dat is niet erg en onze probleem niet zolang ik eet en drink is alles goed zo denken de meeste mensen maar de realiteit is duizende kilometers ver van ons daar waar ze lijden ieder minuuten huur zero tolerens respecteer ander hoe die ook is anders blijven we voor altijd elkaar vernietigen niet elkaar maar de minderen onschuldigen vrouwen en kinderende waarheid is duur te accepteeren maar ontken het niet het kost niets

 4. Hub, die genoemde bedragen kan ik niet echt goed volgen.
  [1]
  Ivo, ik dacht dat we met de overheid nooit konden winnen.
  Endie akker, die is er al lang niet meer. Daar moeten meer mensen van eten dan er korenaren op kunnen.

 5. ["roderick fayette,je ziet het goed. Toevallig heb ik op Canvas het interview met Robert Fisk gezien en die heeft eens uit de doeken gedaan wat zich werkelijk afspeelt in Irak b.v. en hoe cynisch,alleen de ll00 of zijn het inmiddels meer Amerikanen worden geteld,maar alleen in juli 2005 in Bagdad waren er al ll00 doden aan Iraakse kant,burgers en als je de andere grote steden daarbij telt kom je op 40.000 of meer.En die mogen niet worden vermeld door de heren Bush en Blair.En wat het geld betreft wat verspild wordt,hoeveel hongerende kinderen kun je daarmee redden en hoeveel daklozen aan een eenvoudig huisje helpen.Waren alle mensen wijs,de wereld was een paradijs.Maar wij erkennen regelrechte criminelen als leiders. Shame en scandal in the western family! Anne4]

Comments are closed.