Overheid holt altijd achter de feiten aan.

Dat de overheid alleen maar reageert, in plaats van “regeert”, blijkt weer uit voorgestelde maatregelen van de “Taskforce Jeugdwerkloosheid”.

Hans de Boer, de voorzitter van de Taskforce wil de toelating van leerlingen tot het middelbaar onderwijs voor een aantal studies stoppen.
Voor die studies die op dit moment weinig kans op een baan bieden. Zoals onder andere theater, mode, communicatie en sport.

Eerst worden deze opleidingen gecreëerd en reclame gemaakt onder de jeugd om die opleiding te volgen. Dan komen er te veel en wordt de mogelijkheid stopgezet. Je zult maar een grote wens hebben om in bvb in het genoemde “communicatie” vak te gaan werken, en dan de opleiding niet mogen volgen!
Als over een aantal jaren daardoor tekorten optreden, moet weer hevig reclame gemaakt worden om toch die opleiding te gaan volgen.

De ervaringen bij vroegere stopzettingen en loterijen zijn al een aanfluiting. Maar daar hebben ze bij de overheid nog niet veel van geleerd.
De oplossing is het onderwijs uit overheidshanden halen en privatiseren. De Scheiding van School en Staat!

12 REACTIES

 1. “Everything what the government touches turns to shit…….”
  En als dat niet gebeurd dan hangt er op zijn minst een flink stink luchtje aan!
  Kunnen deze “taskforces” en regelclubjes niet worden opgeheven en worden afgerekend op hun resultaten. Ze roepen gewoon maar wat om hun nut te bewijzen terwijl ze gewoon aan de kant moeten gaan zodat het automatisme “vrije markt” het over kan nemen.
  Eigenlijk moet de staat gescheiden worden van de meeste taken waar zij nu mee verbonden is. Vooral de scheiding van ALLE machten en de overheid is hard nodig. De overheid moet gereduceerd worden tot een “taskforce” die taken uitvoert die de hele samenleving aan gaan, die nodig zijn en waar geen enkele andere neutrale commerciële partij voor te vinden is. De overheid moet geen machtsinstituut meer zijn maar een service verlenende organisatie. Uiteraard zonder een monopolie te hebben op hun markt!
  Als deze service verlenende organisatie niet voldoet kan er door het ontbreken van macht veel beter worden ingegrepen. De besten doen het werk en de praatjesmakers staan op straat!
  Als mensen zichzelf aan machten willen onderwerpen mogen ze dat uit vrije wil doen zonder anderen te dwingen hetzelfde te doen. De Regenten zouden moeten weten dat het moreel gezien fout is om anderen te onderwerpen aan hun macht.

 2. Volgens mij is Engeland het laatste land in Europa waar de ‘leerplichtige’ niet verplicht is een school te bezoeken. De ouders mogen dat ook zelf doen. Ook begrijp ik dat kansloze Nigerianen massaal naar Engelend vertrekken en ik hoorde een Engelse burgervaarder op TV zeggen dat men bijzonder in de nopjes was met de nieuwkomers. Zij konden perfect in het eigen onderhoud voorzien en droegen substantieel bij aan de lokale economie. In Nederland kwamen de zelfde Nigerianen niet door de ambtelijke papiermassa geworsteld.

 3. Nee, de school privatiseren is heel slecht.
  De staat hoort alles te regelen voor het onderwiojs, dus ook de vakken etc en wat we moeten gaan leren.
  Anders krijg je scholen voor de rijken, de middenstand en veel voor de armen.
  Als jullie werkelijk een gopede oplossing wil, ga dan naar http://www.sp.nl, daar staat de oplossing.

 4. [3] Ja hoor SP, je hebt gelijk, onderwijs is zo belangrijk dat alleen de staat dat voor je kan regelen.
  Maar eten en drinken is nog belangrijker. Ook dat moet veel meer en beter geregeld worden. Iedereen moet elke dag drie afgepaste maaltijden door de staat verstrekt krijgen. Die worden dan op staatsfabrieken gemaakt, zodat we zeker zijn van de juiste voedingswaarde.
  Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de andere noodzakelijke eerste levensbehoeften: kleding en huisvesting.
  Alleen jammer dat ook dat, net als onderwijs, verkeerd gaat aflopen. Bestudeer de geschiedenis maar eens.

 5. [3] SP-Stemmer,

  Heb je je nooit afgevraagd waarom de overheidsmonopolies zoals gezondheidszorg, onderwijs en politie van zo’n slechte kwaliteit zijn en ook nog eens behoorlijk prijzig? En als je je dat al hebt afgevraagd, is het dan nooit bij je opgekomen dat het wel eens zou kunnen komen omdat juist de overheid die zaken regelt? Is het je al eens opgevallen dat er zelden of nooit dergelijke massale en langdurige klachtenstromen zijn over producten en diensten die niet door de overheid geleverd worden? En is het niet prachtig dat als je al eens een klacht hebt over zo’n niet door de overheid geleverde dienst, dat je dan kunt overstappen naar een andere leverancier? En als iemand niet tevreden is over de door de overheid geleverde diensten, dat die persoon dan niet over kan stappen naar een andere leverancier en gewoon vast zit aan die overheid?

 6. [5]
  Zo is dat!!
  Onder socialisten is er geen uitweg meer, geen keus, je zit vast, aan alle kanten.
  Onder het kapitalisme is er keuzevrijheid. Ik hoef niet mee te doen. Hoef de rotzooi niet te kopen.
  Dat laatste vele malen beter dan het eerste!!!!!!!!

 7. Bij theateropleidingen lijkt mij sprake van een structureel hoger aantal mensen dat de opleiding wil doen t.o. beschikbare banen, niet van een sterke varkenscyclus, zoals je suggereert. Het beperken van het aantal plaatsen, bijvoorbeeld door de toelatingseisen op te schroeven lijkt mij in zo’n geval een goede oplossing. Niet iedereen heeft ‘het recht’ om elke opleiding te kunnen volgen en op deze manier breng je het niveau van de vakbeoefenaars omhoog.

 8. [7] "Niet iedereen heeft ‘het recht’ om elke opleiding te kunnen volgen"

  Sterker nog Tofuburger: NIEMAND heeft het recht een ander te dwingen om welke opleiding dan ook voor hem/haar te betalen!

 9. Toch loont het zich om lid te worden van de SP.(5 euro per kwartaal)
  Je krijgt gratis internet en "hoe dan jan" voor niks erbij.

 10. [9]
  Sprak de vis toen hem een gratis worm werd aangeboden, alvorens zich in het haakje te verslikken.

 11. [10] Je kan het ook zo zien, neem goedkoop internet en de SP op de koop toe.

Comments are closed.