Kandidaat: Boris Dittrich (D66) Ex-Fractievoorzitter

Nominatie: “Ik probeerde een spelletje te spelen, maar het lukte deze keer niet!”.

Toelichting: Boris verdiende de Politicus van de Week Award al een paar weken geleden. Deze wordt hier “Wegens succes geprolongeerd”

In de discussie over het uitsturen van Nederlandse soldaten naar Urizgan, Afghanistan, stelde Boris:” Ik kan me niet goed indenken dat zo’n missie doorgaat zonder dat D66 instemt”. Hij maakte duidelijk dat hij, D66, bij het doorgaan van de missie een regeringscrisis zou veroorzaken.

Nu blijkt dat hij dat helemaal niet van plan was, maar pokerde omdat hij dacht op die manier de PvdA mee te krijgen om tegen de missie te stemmen. Dat mislukte. Wouter Bos zag er meer heil in om, als toekomstig premier, zijn partij (waarvan zeker 50 % van de leden tegen de missie is), toch maar JA te laten stemmen.

Nadat duidelijk werd dat Boris zijn ritselspelletje verloren had, trachtte hij een goede draai te vinden. Dat mislukte. Hoongelag in de Kamer!

De grote verdienste van Boris is dat hij openlijk toegaf dat hij een spelletje speelde. Hij zei er bij dat hij en zijn partij niet de enige waren die dit wel eens deden.
Dit Laatste werd in Buitenhof van zondag 5 februari bevestigd door Mr. B. Staal, Commissaris van de Koningin in Utrecht en een lid van D66. Hij zei:’Dit gebeurt regelmatig, ook in de andere partijen.”

Nogmaals, het is een enorm grote verdienste van Boris om hiermee weer eens duidelijk te maken dat politiek een vies vuil spel is. Een spel om de macht.

Wij hopen dat dit goed doordringt bij alle burgers en kiezers.
Politiek is niet de oplossing, politiek is het probleem.

Daarom heeft ook het hele streven van D66 om de politiek te “veranderen” weinig zin. Dat is “sleutelen aan het symptoom”.

Wat er moet gebeuren is het “verminderen”van de politieke macht. Het beslissen van degenen die toevallig 50%+1stem kunnen vergaren over al de anderen die maar 50%-1stem kregen, is op de eerste plaats immoreel, maar het blijkt nog onpraktisch te zijn ook.

Boris heeft de Award “Politicus van de Week” van de Vrijspreker zeker nog een keer verdiend!

*) Voor een libertarische oplossing van het dilemma “missie” zie: De oplossing voor uitzending Afghanistan

P.S.
Maverick schreef zondagochtend: “Zou het toeval zijn dat de Vrijspreker Nominator lekker uitslaapt op deze zondagochtend?”
Nee hoor, maar dank voor de aanmelding. Vanaf heden verschijnt de PvdW op maandag ochtend vroeg!

1 REACTIE

  1. Dat Boris een echte boef is, wist ik al van de gekozen burgermeester affaire.
    Hij heeft toen systematisch verzwegen dat de nadelen van een gekozen burgermeester groter zijn dan de voordelen. Omdat het ultiem- democratische’dualisme’ ermee om zeep geholpen wordt. Een dictator als burgermeester past namelijk niet in een democratisch systeem. Boef Boris wilde gewoon het dualisme onklaar maken. Dit was óók één van zijn vieze spelletjes.

Comments are closed.