Als je wat van politiek wilt begrijpen, mag je dit niet missen!

Ongeveer een half jaar geleden hebben de top-NL-politici besloten dat het voor hen goed zou zijn om 1000 – 1500 soldaten een paar jaar in te zetten op het wereldtoneel in Afghanistan.

Aan hun buitenlandse collega’s werd dat dus min of meer beloofd, waarschijnlijk steeds onder voorbehoud van goedkeuring door het parlement. Maar ja, dat laatste was toch maar een wassen neus.

Het verhaal van de afgelopen zes maanden kunt u in voorgaande stukken van de Vrijspreker lezen.

-D66, met Boris Dittrich, Alexander Pechtold, en slim op de achtergrond Laurens Jan Brinkhorst, dreigden roet in het eten te gooien. Dat zou wel eens voordelig voor henzelf geweest kunnen zijn. Hun discipel Bert Bakker kondigde zelfs een kabinetscrisis aan!
Deze stoere positie wordt echter steeds zwakker. Het ziet er nu naar uit dat ze geen crisis zullen veroorzaken, en met een goede smoes door de knieën zullen gaan. Typisch, door nu het kabinet te laten vallen zouden ze zelf tenminste kunnen laten zien dat ze nog wat in te brengen hebben en niet alleen voor spek en bonen meelopen.

-CDA wilde zich niet branden aan koud water, en zei akkoord te gaan als twee derde van de Kamer ook voor zou zijn. Een eis die ze op de kortst mogelijke tijd lieten vallen. Hun Balkenende wil immers zo graag!

-VVD, Hans van Baalen wil ook vreselijk graag. Waarom is niet duidelijk, maar de VVD wil wel lekker stoer doen. En er zijn natuurlijk allerlei mooie baantjes te krijgen bij NAVO en andere internationale instellingen.

-PvdA met Wouter Bos, die zichzelf al ziet als de toekomstige premier van Nederland, hield de kaarten tegen zijn borst. Totdat hij met een aantal buitenlandse belanghebbenden had gesproken. Daarna kwam het verhaal dat het wel belangrijk is om de arme mensen in Afghanistan te helpen. En als er maar voldoende beloftes zijn dat dit veilig is, dan zegt de PvdA ook ja.

Het gedoe gaat alleen maar over de condities waarin het leger uitgezonden wordt. Ik heb nog nergens een overtuigend verhaal gehoord over de voordelen voor de belastingbetaler die alles financiert.
Met praat niet echt over OF het leger moet gaan, alleen maar HOE het moet gaan. Overigens is dit een heel bekende politieke truc omdat talloze luisteraars dit niet door hebben! Dat ze gaan is dan al lang beslist!

Als voorlaatste slotfase zijn toen allerlei belangrijke hotemetoten voor gaats gesleurd. Tot en met de Afghaanse president Karzai, die we bij Netwerk hoorden zeggen dat “Nederland MOET gaan.”
Wel ja, wat wil je dan? Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft dat toch ook gezegd? En niet te vergeten Jaap de Hoop Scheffer, de man die faalde bij het CDA maar nu de topman is bij de NATO. En wat denk je van George Bush en een aantal andere Amerikaanse belanghebbenden? En natuurlijk ook Jan Peter, Henk, Ben, Gerrit,Johan, Rita, Atzo, en vele anderen

Met dit alles kunnen Nederlandse politici toch niet Nee zeggen? Dat zou hun eigen toekomst toch wel erg in gevaar brengen?
En de burgers? De burgers die volgen. Weten zij veel!

De kaarten zijn geschud. Alleen een verrassing, of een plotseling wakker wordende politicus, zou nog een onverwachte wending kunnen veroorzaken. Die kans is echter zeer klein. Niet nul natuurlijk.

Daarom is er vandaag de grote finale.
Met bekende uitslag.
Bekijk het, en geniet terwijl u weer meer leert hoe politici dit alles weer zo kunnen spelen dat ze allemaal gewonnen hebben.

En de belastingbetaler, hij betaalde door.

8 REACTIES

 1. Meneer Karzai, ex-topman bij de oliereus UNOCAL, dat deel uitmaakt van de Carlylegroep, het beruchte Bushkartel, en al die andere buitenlanders zullen de Nederlandse belastingbetaler wel vertellen, hoe hij met zijn belastinggeld MOET omgaan.

 2. Mijn vertrouwen in politici en democratie is met deze show enorm verminderd tot 0,0% Ik vraag me werkelijk af waarom ik nog zou stemmen.

  Waar halen ze hier in Nederland die politici vandaan?
  Ik denk steeds meer dat als je politicus wilt worden eerst minimaal 2 jaar op de toneelschool moet hebben gezeten. En als een politicus ja zegt, dan bedoelt hij ook daadwerkelijk nee en andersom!

  Vanuit acteertechnisch oogpunt is het een knap staaltje acteertalent van Wouter Bos en vooral Bert Koenders eerst je mening niet geven, dan onwijs twijfelen, terwijl duidelijk is dat 100% van de PVDA achterban tegen is. En dan toch maar, beetje bij beetje, voor zijn.

  Volgens mij is de macht van Bilderberg etc. met het toekennen van een aantal cruciale ministerposities en lijsttrekkers-omkoperij werkelijk groot.

  Volgens mij werkt de politiek als volgt:
  De macht van Bildeberg bepaalt voornamelijke het buitenslandsbeleid en het financiele beleid.
  Via Bilderberg worden van alle mogelijke regeringspartijen eerst de lijstrekkers en parijvoorzitters via Bilderberg omgekocht. Dan mag er door het volk gestemd worden, de grootste partij levert eerst premier die vooraf gescreend en geomgekocht is door Bilderberg. Vooral de voor Bilderberg belangrijke positie van Minister van Buitenslandse zaken wordt volledig bepaald door Bilderberg.

  Besluit om de missie naar Afghanistan te gaan is allang genomen tijdens de vergaderingen van Bilderberg. De 3 klassieke grote partijen PVDA (Koenders) VVD en CDA hebben dit besluit allang tijdens Bilderbergvergaderingen genomen.

  De manier waarop Bush, met z’n coup’ détait in het witte huis is terecht gekomen… maar geluk bij een ongeluk wat een slechte acteur is dat zeg! Hij denkt dat hij iedereen het bos (Irak en Afghanistan)in kan sturen met z’n 9/11 show… Moet hij het dus toch via omkoperij doen. Slecht acteer werk! Ook na 9/11 geen enkele emotie van hem. Nee begon meteen over het uitroken van grotten!? Bush zelf is de achilleshiel van het hele New World Order project!

  Reagan deed het beter, maar die is dan ook van de toneelschool.

  groet,
  Achilles

 3. Ik ben benieuwd wat ze trouwens gaan ontwikkelen daar in Uruzghan. Het volk dat daar woont is van een heel andere cultuur dan dat in noordelijk Afghanistan. Verder dan poppies telen zijn ze nog niet gekomen. Gaat de Nederlandse overheid nu die mensen proberen te cultiveren? Good luck!

 4. [3] Voordat eerst de mujahedin en later de Taliban daar de boel bestuurden was er geen natiestaat achtige overheid in dat gebied.

  Ze leefden in vrijwel zelfvoorzienende dorpen en wat ze niet zelf konden halen roofden ze van andere dorpen of karavanen. Tot de Russen kwamen en ze door het verzet gedwongen werden hun groenteteelt op te geven en papaver te kweken zodat de mujahedin die als opium konden verkopen in pakistan en wapens mee terug naar Afghanidorp konden nemen.
  Best lullig voor die lui.
  Verder dan geiten fokken en groente verbouwen zijn ze nooit gekomen. Nu moeten ze opeens een 21e eeuwse democratie worden? Gaat niet lukken, het zijn nog middeleeuwse boeren.
  Voor een democratie heb je een middelklasse nodig, da’s historisch een harde eis, die middenklasse is er in Afghanistan niet.
  Je kunt een land met alle goeie wil, of cynische achterbaksheid, of JDAMs en Spec-Ops troepen of wat dan ook niet vanuit een middeleeuwse dorpen cultuur rechtstreeks de 21e eeuw in jagen. Dat moeten ze zelf doen en het ook zelf willen.

  Het werkelijke doel: Een paar dikke pijplijnen en het operatief verwijderen van gevaarlijke terroristische organisaties is natuurlijk allang behaald. Zogauw Karzai een eigen leger heeft om de lokaal opgestelde hardware te bewaken is de NATO daar voor je ‘Jeep Da Hoop Skeffer’ kunt zeggen weg. Daarom willen de Amerikanen er ook weg, dan horen de US burgers niet meer iedere dag op het journaal dat er weer eens een Black Hawk met 8 troopers is neergehaald. De Engelsen sturen 5000 man uit Duitsland en Nederland stuurt 1500 man. Dan kan er een complete US brigade weg. Er worden dus weer reservisten uit actieve dienst ontslagen, iets dat veel weerstand bij de Amerikaanse burgers weg zal halen. Wij gaan er dus ook heen om de binnenlandse politieke problemen van Bush op te lossen. How Mad Can You Get? Balkie en Blair zijn nu dus echt openlijk loopjongetjes voor Bush geworden!

 5. Schrijf ik zojuist een anti-Bush verhaal, blijkt dat ie toch iets zinnigs kan zeggen:

  Bush: VS verslaafd aan olie.

  http://frontpage.fok.nl/nie

  Heh,heh, eindelijk de waarheid! (achter 9/11, Irak, Afghanistan) Als een amerikaanse president dit nu eerder had verteld, of Rusland eerder de gaskraan dicht had gedraaid,waren we nu misschien wel verder geweest met het exploiteren van andere energiebronnen: zon, kern, wind, biobrandstof. Nou er gaat gelukkig wat meer geld naar deze sector, en nu maar hopen dat we op tijd deze andere energiebronnen voldoende kunnen exploiteren.

  Groet,

  Achilles

 6. [5] Hub,
  bedankt voor de info ik kijk er nog weleens naar.
  Maar de politiek is werkelijk een poppenkast (een mug), de werkelijke macht ligt bij de Anglo-amerikaanse oliebedrijven (the big 4)(of de oliefant :D) die direct gesteund worden door het machtigste leger ter wereld.
  Daar kan geen enkele politieke partij/filosofie tegen op. Wellicht als we dalijk een andere, goed te exploiteren energiebron hebben gevonden krijgen we misschien, een andere en minder hierarchische wereld. En kan de politiek werkelijk oplossingen bieden.
  Misschien zijn we dan werkelijk vrij en libertarier!
  Groet,
  Achilles

 7. .. eigelijk is de politiek de Communicatie, Human resource en Public Relations afdeling van de oliebedrijven. Dat zie je in Rusland, de VS, UK, Nederland. Eigelijk alle landen met een hoop belangrijke olieconcerns. Daarom hoef je ook niet bang te zijn voor een links kabinet, die zal er in Nederland nooit komen. daar zorgt de Bilderberg groep wel voor.

  Het leger is eigelijk een beveiligingsafdeling van de olieconcerns. Waar Dick Berlijn directeur van is in Nederland

  Balkie en Trix leiden de afdelngen Comm,HR en PR voor de olieconcerns(vooral shell).

  Daarom denk ik ook dat Jeroentje van de Veer machtiger is dan Balkie en Trix!

  Groet,
  Achilles

Comments are closed.