De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, John Bolton verklaart dat de VN gekenmerkt wordt door slecht management, seks en corruptie.

Ook van de budgettering klopt niets; twee-derde van de leden betalen maar 20 % van hun kosten.

Bolton doet pogingen om verbetering te bewerken sinds het VN-olie-voor-voedsel programma.
In dat programma werd aan Irak gedurende de periode van sancties de mogelijkheid verschaft om olie te verkopen als het daarvoor voedsel voor de burgers zou kopen.
In de praktijk bleek, volgens een onderzoek door Paul Volcker, dat Saddam Hussein daardoor 1,8 miljard (miljard) dollar voor zichzelf kon versieren.
De zoon van Kofi Annan speelde in dat corruptieschandaal ook een rol.

Nederland is ook lid van die club. Uiteraard!
Het lijkt interessant eens na te gaan wat de Nederlandse belastingbetaler daarvoor moet betalen, en wat hij er voor terugkrijgt.
Misschien moet Nederland niet alleen uit de EU, maar ook uit de VN.

43 REACTIES

 1. [30] Peterk,

  En daarvan voorspel ik dat zolang er voer in het schapraai en voetbal op teevee is, die niet in beweging zal komen hoezeer je ook gelijk hebt.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 2. [31] Dat laat mij met de volgende vraag: hoe een cynicus toch zulke mooie dromen kan hebben?

  groeten,
  Peter.

 3. [34] Peterk,

  Je bedoelt jezelf ?

  Nou dat weet ik niet.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 4. [35] Nee hoor. Nummertje 31 ben jij. Het nummertje geeft toch aan waar je naar verwijst?

  Trouwens, ik kwam niet met een mooi gedicht op de proppen.

  gr.
  Peter

 5. [36] Peterk,

  Ach zo…nja….ik denk toch dat hier een misverstand in het spel is want hetgeen jij aanziet als "cynisme" lijkt mij toch een observatie ingegeven nuchterheid en realisme en hetgeen jij aanziet als een mijn positie weergevend gedicht is een stukje van de soundtrack van "La Boum" (met de toen nog piepjonge Sophie Marceau) dat door mij werd aangehaald omdat het m.i. toepasselijk de positie van onze geachte forumvriend Lodderzat weergeeft.

  Zelf droom ik uiteraard ook (van Sophie Marceau bijv 🙂 ) maar denk meestal toch goed te weten wat droom is en wat werkelijkheid en tot m’n grote spijt
  is de sociaal-democratische nachtmerrie waarin we leven realiteit en daar zie ik niet zo meteen verandering in komen.
  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. [37] Ik weet ook wel dat het gedicht niet van jezelf is (site werd door je genoemd).

  "de sociaal-democratische nachtmerrie waarin we leven realiteit en daar zie ik niet zo meteen verandering in komen.". Dat zie ik toch een fractie anders. Ik denk dat het openbaar maken van allerlei foute zaken, geldverspilling, negotisme, onrechtvaardigheid, fraude en andere zaken het gras etende en vermaak volgende deel der natie nog wel in beweging gebracht kan worden. Vandaar mijn gebruik van die term.
  Voor wat het waard is: ik kan, reeds een aantal jaren niet meer, niemand in dit land het meer kwalijk nemen tot cynisme te vervallen. Er zijn hier redenen te over om een dergelijk levensovertuiging aan te hangen

 7. [38] Peterk,

  Maar als je Arnold Toynbee had gelezen, wist je dat het zo niet werkt !

  Echter begrijp me niet verkeerd : inhoudelijk en principieel ben ik het
  met je eens over welke richting we op moeten en je hebt mijn sympathie maar
  ik zie de kans op succes heel somber in
  en van de "massa" verwacht ik hoegenaamd niks want beschavingen worden gemaakt door elites en niet door massa’s.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. [39] Ik weet hoe je erover denkt. Maar ja, het kruisen van de degens is soms gewoon leuk.

 9. [29] Tja, je pessimisme is gegrond mbt de toekomst, echter mijn utopische denken/dromen (grotendeels te wijten aan mijn jeugdige idealisme) is meer een streven naar een a-symptoot dan naar een exact punt; ik weet dat mijn droom er nooit van komt, maar ik probeer er zo dicht bij mogelijk te komen.

  Lodderzat

 10. [41] Lodderzat,

  Ach…uiteindelijk vind ik het al reuzepositief dat een blijkbaar niet onintelligente jonge kerel voorstander blijkt van laissez-faire kapitalisme, net zoals ik grote waardering heb voor
  Peterk’s gedrevenheid.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [42] En ik ben maar al te blij dat ik na vele jaren eindelijk mede-libertariërs heb kunnen vinden. Ik ben overigens aangenaam verrast door het niveau van de discussies op dit forum (zie ook "Vive la République européenne"); ik geef namelijk zelden mijn ongelijk toe.

  Hoogachtend, Lodderzat

Comments are closed.