Lopen zoals Basil van Fawlty Towers (goose-step) mag niet, en je hand opsteken kan je ook minimaal twee weken gevangenisstraf (zonder aanklacht!) opleveren.

Dit zijn een paar van de waarschuwingen die de SUN publiceerde voor de Wereld-Voetbalkampioenschappen deze zomer in Duitsland.

Het zal nodig zijn om dikke handleidingen uit te geven over wat je wel of niet mag zingen. Bij voorbeeld:
Je mag zingen: “Inger-land, Inger-land, Inger-land, ..
Je mag NIET zingen: “Two World Wars, One World Cup”

Als de rechter iets beoordeelt als haat zaaien, dan ga je voor drie jaar de bak in.
Het artikel waarschuwt ook voor het dragen van nep-Duitse helmen. Vandaar dat we zeer benieuwd zijn naar wat er gebeuren gaat met al die oranje Duitse helmen die voor de Nederlandse supporters zijn gefabriceerd.

De politie zal hard optreden en heeft cellen ter beschikking voor minstens 300 personen terwijl bij de stadions extra mogelijkheden zijn om hooligans op te sluiten.
Door middel van een modern camerasysteem in de stadions kan op het gezicht van elke toeschouwer worden ingezoomd. Een heel leger politieagenten staat klaar om bij de geringste ongeregeldheid in te grijpen.

Dat kan een leuk feest worden!
Er stond niet genoemd of je je middelvinger mocht opsteken. In Nederland heb je die vrijheid immers niet. Daar kost dat 250 euro!

9 REACTIES

 1. Het is altijd weer interessant om te weten hoe facistische ambtenaren aan hun gerief komen met regeltjes rondom voetbal kwesties. Persoonlijk lijkt mij dat het reilen en zeilen van gebeurtenissen in een voetbal stadion een private aangelegenheid is tussen de bezoekers en de eigenaar van dat stadion. Wij zullen zien, en hopelijk zie ik straks hordes voetbal fans met oranje helmen op in ganzepas lopen rond de stations. Wat is daar zo erg aan, of is soms de nieuwe Europese dess code djellaba en ringbaard?

 2. [1] Ik vind [1die oranje helmen wel te ver gaan.Afgezien van die groep neo-nazis (toch wel in de minderheid) zijn er toch heel veel nette duitsers nu.De film Der Untergang zal ook nog wel wat te weeg hebben gebracht, want dat heeft toch wel weer eens laten zien hoever het met verdwazing kan gaan.Eventjes de Basil-pas als klein speldeprikje moet kunnen, maar die oranje helmen,nee : te grof. Anne [1]

 3. Laat het maar aan die Duitsers over om massaal mensen te bijeen te drijven en af te voeren…

  Of mag ik dat nu juist niet zeggen? 🙂

 4. Zijn die oranje helmen nu gebaseerd op de Duitse helmen uit 1939-45 of op die Amerikaanse uit 2001-heden?

 5. Dit type "Nazi-helm" in ingevoerd gedurende de 1e wereldoorlog (1914-1918). En het bleek dus een zeer goed ontwerp, aangezien de Duitse brandweer, Duitse hulpverleners, het Chileense leger, het Amerikaanse leger en het Nederlandse leger en nog vele anderenn dit type (of varianten ervan) nog steeds dragen

 6. [1] In het geval van voetbalsupporters lijkt mij het bevorderen van beter gedrag een belangrijk actiepunt, de stadionexploitant zou daar inderdaad de eerste aangewezene voor zijn. Met een gedragscode (huisregels) kun je aangeven dat niet alles mag als je voetbalsupporter bent, met name het slopen van je medeburgers.

 7. Prima zo, ik schaamde me al om nederlander te zijn, ten aanzien van die helmen.
  Geef maar veel en hoge boetes, dan is het zo opgelost.

 8. Wie heeft die helmen eigenlijk ontworpen… en bedoel dan de oranje helmen he1 Wie is er met dat idee gekomen, ik had gehooord dat het een duitse ontwerper was. Klopt dat?

Comments are closed.