En “Nederland is bang”


Dat wereldwijd verbod wil de grootimam Mohammed Sayyed Tantawi van de invloedrijke Al-Azhar Universiteit in Caïro.

Tantawi wil dat leidende vertegenwoordigers van de wereldreligies, onder wie hij zelf en paus Benedictus XVI, een daartoe strekkende wetstekst gaan opstellen. Een verbod op het beledigen van religieuze gevoelens.
Tantawi’s Al-Azhar Universiteit geldt als de belangrijkste leerstoel voor soennitische moslims.

Dit zal beslist op vruchtbare bodem vallen na de slappe houding en de uitlatingen van topmensen van de EU. en van de U.N. Inclusief de uitlatingen van Jan Peter Balkenende en zijn vriendje Piet Hein Donner. Ook zij zullen weer een kans zien om hun macht om het individu te onderdrukken, te vergroten.

Uit een onderzoek dat het AD vandaag publiceerde blijkt ook weer dat “Nederlanders” door dit cartoongedoe nog banger voor de islam geworden zijn dan ze al waren. Nederland is bang. Zij vrezen voor de toekomst.
En angst is een slechte raadgever.

De islam heeft daardoor ook een vruchtbare publieke bodem. De imams zullen daar blij mee zijn. Net als de politici. Want die kunnen nu komen met de oplossing. Luister maar naar ons, doe nu maar wat wij willen en dan zullen wij je wel beschermen!

In Nederland zijn al veel te veel bepalingen in de wet die het de overheid mogelijk maken om iemand te straffen die “gevoelens” van een ander heeft gekwetst. Dat is al het begin van het verbod op de vrije meningsuiting. Iemand straffen voor de subjectieve gevoelens van een ander kan alleen maar tot extreme willekeur leiden.
Wat er nog over is van Vrijheid van Meningsuiting dreigt nu verder uitgehold te worden.
We kunnen daar niet fel genoeg tegen protesteren.
Belediging en andere aanverwante vaagheden dienen zo spoedig mogelijk uit de wet te worden geschrapt.

9 REACTIES

 1. Als de EU politici hieraan meewerken dan voorspel ik dat het gauw gedaan is met de EU.

 2. Het beledigen van religieuze gevoelens, kan erg ruim worden uitgelegd.
  Zelfs gewone kritiek op moslimterroristen kan hieronder vallen.
  Of krtitiek op de moslimwetgeving.
  Of kritiek op moslimbroeders.
  Of het niet-toegeven aan de eisen van een moslim.
  Of het, als niet-moslim, bewonen van in moslim-ogen heilige grond.
  Of het overtuigd aanhangen en prediken van een ander geloof.
  Of het nuttigen van alcohol.
  Of het maken van afbeeldingen van mensen en dieren.

  Als dit voorstel wordt aanvaard, wordt de deur naar een totalitaire moslim-overheersing opengezet.
  Dit zijn geen angstige voorgevoelens: landen als Pakistan hebben al aangetoond hoe breed het beledigen van de religieuze gevoelens kan worden ge-interpreteerd.

 3. Het begrip Staat, zoals wij die kennen, is al gebaseerd op het geweldsmonopolie. De moderne Staat is de perfecte projectie van menselijke angst en hypocrisie. Anders gezegd: wereldpolitiek is uiteindelijk gebaseerd op, wat ik zou willen noemen: "De angstpyramide".

 4. Angst is niet rationeel en vaak overtrokken, maar er ligt vaak genoeg een reële bedreiging aan ten grondslag. Angst is wel degelijke een goede, zij het onvolledige, raadgever.

 5. Uit rapporten van het Center for Monitoring the Impact of Peace (CMIP):
  "Islam is presented (in Saoedi Arabian schoolbooks for 6 to 16 year-olds) as the only true religion, while all others are presented as false. Islam leads its followers to paradise, whereas all others lead their believers to destruction in hell. Saudi children are taught that they are superior, as Muslims, in both this world and the next. Christians and Jews are explicitly denounced as infidels, and are called the enemies of Islam and Muslims. They should not be befriended, nor emulated in any way, as this is forbidden. The West is the source of evil that has afflicted the Muslim world. Western democracy is totally rejected. As for the Jews, they are a wicked nation, both in their relations with Arabs and Muslims, and in the context of world history. Their disappearance is, therefore, desirable."
  Een quote uit religieuze schoolboekjes van al Azhar (voor 17 jarigen):
  "When you meet them in order to fight [them], do not be seized by compassion [toward them], but strike the[ir] necks powerfully – Striking the neck means fighting, because killing a person is often done by striking off his head�This expression contains a harshness and emphasis that are not found in the word ‘kill’, because it describes killing in the ugliest manner, i.e. cutting the neck and making the organ – the head of the body – fly off [the body]".
  Zo, en wat wilde die Sayyed Tantawi van al Azhar ook weer precies van de leidende vertegenwoordigers van wereldreligies?
  ( http://www.frontpagemag.com… )

 6. Nu het Europees babbelement met overgrote meerderheid een resolutie heeft aanvaard die ‘homofobie’ (whatever that may be) veroordeelt, zal het niet lang meer duren of ook ‘islamofobie’ zal worden veroordeeld.
  We leven in krankzinnige tijden.
  Wie een paar jaar geleden een verhaaltje had geschreven over een zgn. cartoonoorlog, zou hoogst waarschijnlijk zijn veroordeeld wegens het belachelijk maken van moslims.

 7. Misschien wordt het binnenkort weer eens tijd dat de bevolking de wapens opneemt om haar vrijheden te waarborgen. Zij heeft er al eerder om moeten vechten.

  Of gaan we allemaal emigreren bij invoering van de Sharia?

  Ik las gisteren in de krant dat 40% van de Britse moslims voor invoering van de Sharia is in gebieden waar moslims in de meerderheid zijn. Europa wordt doodleuk gekoloniseerd door de Arabieren en niemand die er iets aan doet…

Comments are closed.