ANP bericht: KABUL – ” Een Amerikaanse militair is dinsdag in de Afghaanse provincie Uruzgan om het leven gekomen tijdens een confrontatie met opstandelingen.”
Rusland kon jarenlang de Taliban niet klein krijgen. De Taliban werd toen gesteund en bewapend door de Amerikanen. Net zolang tot de Russen met de staart tussen de benen moesten terugtrekken.

Nu zijn de Amerikanen de bezetters. Ook zij vechten al meer dan 5 jaar tegen de Taliban. Vooruitgang? Kan wel, maar de berichten over calamiteiten blijken alleen maar ongunstiger te worden.
Ook al gaat George Bush daar vertellen dat hij zo trots is op de locale vooruitgang. Dat was overigens alleen maar een herhaling van de speech die hij x jaar geleden al in Irak gehouden heeft.

Vandaar dat er nu maar Nederlandse troepen naar toe gaan. Waarschijnlijk de beste oplossong om de troep daar op te ruimen. Want als die Nederlandse troepen er maar eenmaal zijn, met de degelijke financiering van de Nederlandse belastingbetaler, dan zullen de problemen snel tot het verleden behoren.

De Amerikanen konden bij bovengenoemde acties, zeven verdachte radicale islamieten van de Taliban gevangennemen.
Twee Amerikanen raakten gewond, maakten militaire autoriteiten van de Verenigde Staten bekend.

Hoe blij moet de Nederlandse belastingbetaler nu zijn dat zijn oorspronkelijk verdiende geld toch voor dergelijke goede doelen wordt gebruikt?
Of zou hij zijn geld liever aan iets anders hebben besteed?
——————
P.S. Let wel, dit is niet sarcastisch bedoeld. Het is een poging om ons te realiseren wat er allemaal aan de gang is, en hoe dat door de politici wordt verdoezeld.

1 REACTIE

  1. In de klassiek oudheid was het heel gewoon, dat helden in de voorste linies van het strijdperk vochten. Achilles, Ajax, Odysseus om enkele bekende te noemen.
    Het verschil met onze tegenwoordige helden is, dat de laatsten op het fluweel blijven zitten.

Comments are closed.