Meestal voorspelt dat niet veel goeds.

De officiële vergadering van de opperhoofden is op aanstaande donderdag en vrijdag 23/24 maart. Maar de staven zijn al druk bezig en veel van de uitkomsten zijn al bekend. Alles moet nog definitief vastgelegd worden.

Is de ramp nog te voorkomen?

Hier is een advies van de Vrijspreker dat we graag meegeven aan politici die het goed met hun volk menen.

De EU-Grondwet. Die is dood. Maar er zijn heel wat politici die haar weer tot leven willen ritselen.
Er is zelfs al een conferentie geregeld op 30/31 maart in Rome om de strategie voor de verdere invoering van die grondwet te bepalen. Het “Rome Manifesto” ligt al gereed! Ook Jan Peter Balkenende neemt deel aan die samenzwering!
Volgens EUobserver zou het CDA zich “tegen ratificatie” verklaard hebben omdat dat in Nederland niet haalbaar is bij het volk na het Nee-referendum. Daarom moet dat woord vervangen worden door “overeenkomst” (settlement). Uiteraard in het vertrouwen dat de domme kiezer dit toch niet door heeft.
Ons advies is om dat EU-ding dood te laten. En bovendien proberen om alle andere “politieke” afspraken ongedaan te maken. Nederland en België weer tot een onafhankelijk land terugbrengen.

ENERGIE: Onder leiding van Angela Merkel, het Duitse opperhoofd, zal geprobeerd worden de macht van de EU uit te breiden met een gezamenlijke energiepolitiek.
Ons advies is om de energiebedrijven volledig te privatiseren. En alle hindernissen voor een vrije energiemarkt uit de weg te ruimen.

EU UITBREIDING: Hiervoor hangt ons advies af van hoe sterk het Nederlandse opperhoofd is.
Als hij durft Nederland uit de EU te halen, dan kan ons de verdere uitbreiding buiten Nederland om helemaal niets schelen. Dan doen ze maar wat ze zelf willen. Die durf zien we echter niet zitten, daarom, In tegendeel, hij doet al mee aan de hierboven genoemde samenzwering.
Als Nederland (voorlopig) in de EU blijft, dan
ons advies is we vóór toetreding van al de 9 landen waarmee al min of meer onderhandeld wordt: Roemenië, Bulgarije, Kroatië, Macedonië, Albanië, Servië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina en niet te vergeten Turkije.
En nog veel meer andere ook. Te beginnen met al die landen die om de Middellandse zee liggen. Algerije, Marokko enz.
Hoe meer en hoe eerder dat gerealiseerd kan worden, hoe eerder het hele zaakje automatisch uit elkaar zal vallen. En Nederland weer onafhankelijk is!
Aansluiting of samenwerking met landen waar ook veel anti-EU berichten komen, kan daarbij helpen. Onder andere horen we die negatieve geluiden uit: Finland, IJsland, Polen, Oostenrijk.

HAMAS. Veel opperhoofden willen om onbegrijpelijke reden lief zijn voor Hamas. Waarom is ons niet duidelijk. Angst? In ieder geval blijft het idioot om belastinggeld die kant op te pompen. De EU en de afzonderlijke EU landen geven aan de Palestijnen nu toch ook al iets van een miljard euro belastinggeld!
Ons advies is dus helemaal niets geven. Tenzij uit de eigen zak van de politici. Al zou dat dan wel betekenen dat hun “salaris” te hoog is.

BELARUS. Daarvoor willen opperhoofden lekker stoer doen en sancties gaan uitoefenen.
Ons advies is dat zij er zich niet mee moeten bemoeien. Geen belastinggeld aan besteden. Iedereen vrij laten om met zijn eigen geld mensen of organisaties in Belarus te steunen.

ECONOMIE is een belangrijk punt. Indertijd hebben de EU-opperhoofden gefantaseerd om de sterkste economie op de wereld te worden in 2010. Het zogenaamde Lissabon plan. Waarschijnlijk hadden ze toen al te veel gedronken want al onmiddellijk bleek dit fantasie. Lissabon werd dus bijgesteld.
En nu willen de amateurs weer een nieuw plan. Een nieuw 5-jaren-plan. De EU kopieert de USSR en is nu al terecht een EUSSR.
Onderdelen van dit nieuwe EUSSR 5-jarenplan:

In de hele EUSSR snel internet. Dat zou alleen al in Duitsland 265.000 nieuwe banen opleveren. Dat is zo belangrijk dat het zelfs met belastinggeld gefinancierd moet worden. Dat belastinggeld elders banen kapot maakt is toch niet zo zichtbaar!
Ons advies: beslist geen belastinggeld. Alles aan de markt overlaten.

Een Centraal planbureau voor die 5-jarenplannen.
Ons advies is simpel: probeer niet het communistische fiasco te imiteren en vergeet onmiddellijk dat planbureau. Alles wat daar al voor is gedaan, NU opheffen.

-Meer innovatie. Wel, prima zolang de EUSSR en ook de opperhoofden er zich niet mee bemoeien.
Ons advies: Laissez-Faire. Haal alleen alle belemmeringen weer weg!

ALS we de opperhoofden zouden kunnen overtuigen een aantal van onze adviezen over te nemen, zou de toekomst wel eens rooskleurig kunnen worden. Maar jammer genoeg, deze mensen zitten met hun kop zo hoog in de wolken dat ze ons niet eens horen!

Advies aan u: Blijf streven om van de EUSSR en van de euro af te komen.

5 REACTIES

 1. Hulde aan dit geweldige artikel Hubert. De Eurocraten en Eurofiele politici zijn toe aan een geheel ander geluid.

 2. Prima adviezen, Hub. Waarom dat allemaal weer GRATIS moet en nauwelijks terecht komt waar het zou moeten, ligt niet aan jou, maar aan de dwangstaat Nederland.

 3. Zo, ik heb dit advies even doorgemaild aan het ‘discussieplatform waarop de burger kan ‘meedenken’ over de toekomst van Europa’: futurum@cec.eu.int

  Zal het ook even mailen naar JP

 4. [3]
  Prima Marnix van Suylekom !
  Als je de entrees maar hebt… 🙂

 5. Weer een prima artikel van Hub. Met een overzicht van wat een verstandig beleid zou zijn. Namelijk zo weinig mogelijk en het liefst helemaal geen beleid!

Comments are closed.