De Duitse Kanselier Angela Merkel en haar vriendje Jacques Chirac, de Franse president, zijn bezig met vertrouwelijke plannetjes hoe ze de afgekeurde EU-Grondwet opnieuw aan de Nederlandse en de Franse kiezers kunnen slijten.*)

Eerst een tweede poging, dan een derde, dan een vierde, enz, desnoods oneindig vaak,
net zo lang tot er een keer een “ja” uit komt. Of tot de grondwet via andere slinkse wegen is ingevoerd.

Zij denken er aan om als eerste truc slechts een deel van de conventie aan de kiezer voor te leggen. Namelijk deel 1 en deel 2. Uiteraard wel belangrijke delen over EU-macht en over rechten. En daar dan in verwerken een “politieke intentie” waar de burger gemakkelijk intrapt, en waarvan hij ,na accepteren van het referendum, nooit meer van af komt.
De rest van de afgekeurde EU-Grondwet wordt dan alleen maar aan het parlement voorgelegd. Een wassen neus want die jongens en meisjes keuren natuurlijk alles goed.

Dit moet wel goed worden voorbereid. Het gif moet in kleine porties worden toegediend. De echte show zou dan opgevoerd kunnen worden vanaf het moment dat Angela Voorzitster van de EU is, de tweede helft van 2007. Angela heeft nu de Duitse politieke top bereikt, en wil nu “Europa” en morgen de hele wereld.

Chirac zou er dan nog graag een sterkere rol voor Javier Solana in stoppen zodat hij echt als de Minister van Buitenlandse Zaken van de EUSSR kan optreden. (Herinnert u zich de slappe houding van Javier Solana bij de Deense Cartoons?)
De rivaal van Chirac, Kandidaat President Nicolas Sarkozy, wil hetzelfde bereiken door stuk voor stuk delen uit de EU-Grondwet te lichten, en die de een na de ander tot wet verheffen.

Hoe dan ook lieve kiezer, u moet er aan geloven. Tenzij . . . . . . . ????

25 REACTIES

 1. Waardering voor ‘Vrijspreker’ die hier zo de vinger aan de pols houdt.
  Bedankt Hub Jongen.
  Als we ergens de machtsconcentratie onder het mom van de ‘volkswil’ in wording kunnen zien, dan is het hier.

 2. [1]’nee’zeggen moet een tweede natuur worden.Altijd en overal,te beginnen dinsdag 7 maart 2006, net zo lang tot zij murw zijn en niet wij. Anne

 3. tenzij ……????
  a. Tenzij de vinger aan de pols gehouden wordt -respect Hub, respect Vrijspreker-
  b. Tenzij Nederland vrijwillig de politieke verbintenis met het duizendjarige rijk/EU verlaat
  -ligt helaas niet direct in het verschiet-
  C. Tenzij de EU in Nederland haar hand overspeelt.
  -ligt in de lijn der verwachtingen, aangezien de machinaties binnen de EU zichzelf belangrijker vinden dan dat zij zijn. Let maar op. Over een tijdje beginnen ze weer met het wapperen van die blauwe vlag en het glorie spreken over zichzelf-

 4. [4] "b. Tenzij Nederland vrijwillig de politieke verbintenis met het duizendjarige rijk/EU verlaat
  -ligt helaas niet direct in het verschiet-" Misschien met Wilders/PvdV. Sommige Britse Conservatieven willen trouwens al uit de EPP-DE stappen. Dan moet de weg uit de EU toch ook niet ver te zoeken zijn.

 5. [5] De Britten schijnen al vrij ziek te zijn van Blair. laten we hopen dat daar een stel goeie Eurosceptici aan de macht komen en het goeie voorbeeld geven.

  Eerst zei Denemarken NEE tegen de Euro.
  Daarna zeiden Nederland en Frankrijk NEE de de grondwet.
  Binnenkort zeggen mensen hopenlijk NEE tegen de EU!

 6. Het is toch ongelooflijk die arrogantie van die politici. Je zou zeggen nee=nee, waarom zou het een jaar later ineens een ja zijn? Of bedoelt men dit met nieuwe politiek? Als de mening van de burgers je niet zint vraag je een jaar later gewoon opnieuw naar die mening net zolang tot die je wel zint. Ben benieuwd wat de uitkomst in Spanje zou zijn als men daar het referendum opnieuw zou houden? Zou het daar nog steeds een ja opleveren?

 7. Maar dit is toch gewoon een dagelijks voorbeeld uit de democratie?

  Is niet bijna ieder wetsvoorstel voordat het eindelijk een meerderheid vindt, al een aantal malen eerder ter sprake gekomen zonder dat er toen een meerderheid was?
  Denk aan verlaging maximum snelheid, rekeningrijden, identificatieplicht etc.

  Nu zal het met het referendum over de EU net zo gaan. De bevolking wordt gemasseeerd net zolang totdat het de EU grondwet accepteert.

  Niet veel nieuws onder de zon.

 8. [9] Inderdaad:"Niet veel nieuws onder de zon."

  Belangrijk is, als we een verandering willen, wegen te vinden om dit aan meer mensen bewust te maken. Zij moeten het daarvoor zelf ontdekken.
  Wij kunnen alleen maar feiten aangeven.

 9. [9]
  Dus: dit zijnde een ‘alledaags’ voorbeeld, moeten we deze gang van zaken als een natuurverschijnsel gewoon aanvaarden? Niets om je over op te winden?
  Het is a.h.w. de noodzakelijke gang van de geschiedenis?
  Waar heb ik dit eerder gehoord?
  Misdaad b.v : ach, niets nieuws onder de zon. Het is er altijd al geweest. Waarom je daartegen nog verzetten? Het hoort er toch gewoon bij????????!

 10. [11]
  Na je zin die begint met "Dus:.." blijkt dat je te snel je eigen conclusies trekt uit wat ik schreef. Je "Dus:.." is wat jij zegt en niet ik.

 11. [13]
  Je zegt het niet. OK.
  Voor mij is de uitdrukking ‘niets nieuws onder de zon’ een uiting van een soort gelatenheid. Prima als dat niet werd bedoeld.

 12. [14] Ik zeg niet dat het wel of niet zo is, maar als het een uiting van gelatenheid zou zijn, waarom veroordeel jij dat dan?

  Dat moet iedereen voor zich weten, en ik denk niet dat daar een moreel oordeel over geveld hoeft te worden.

 13. [15]
  Gelatenheid betekent: ‘je doet er niets tegen’, het is de gang der dingen en je legt je er bij neer.
  In die optiek is enig schrijven hier tegen die gang van zaken een nutteloze vrije-tijdsbesteding.
  Gelijk het schelden op het feit dat ook morgen de zwaartekracht zich weer laat gelden.
  Het enige oordeel hier is: mensen, blijf wakker en aanvaardt het niet als een natuurverschijnsel.
  Verder moet iedereen het uiteraard voor zichzelf weten, maar iedereen mag ook openlijk vraagtekens zetten bij een houding van gelatenheid m.b.t. tot de EU.
  De gelaten houding is altijd in het voordeel van diegenen die streven naar de machtsconcentratie binnen de EUSSR.

 14. [15]
  Had ik nog even hoop, uit deze reactie blijkt dat mijn conclusies niet al te voorbarig waren.

 15. Als deze Eurocraten zo doorgaan dan bestaat er over 10 jaar geen EU meer, daar ben ik van overtuigd. Deze smeerlappen proberen er alles gluiperig door te drukken. Vooral die crimineel Chirac is zo eentje. Iedereen walgt van hem. Solana had allang eruit gesmeten moeten worden. Wat een tuig!!!!

 16. [16] ,,For evil to succeed, all good men have to do nothing". Edmund Burke

 17. Ach in de EU is nog tenminste democratie, er wordt niet met de stemuitslag gesjoemeld!
  Hoe anders is het in de VS en wellicht het VK waar het fascisme hoog tij viert. Gelooft u nog dat de beurs in New York niet gemanipuleed wordt?

 18. [19] Ja, dat is heel erg waar,wat Burke zei. We zijn te mat, we laten die lui alles maar doen.Ook de Ieren waren te bang maar uiteindelijk verwierven ze hun Republiek.

  Grappig idee dat ik heb gewoond op het kasteeltje waar de kleine Edmund Burke zijn eerste onddrricht kreeg in de heggescholen, hedge schools, in de open lucht op Monanimy Castle.In het geheim want als de engelse redcoats er achter kwamen! Ik heb nooit kunnen ontdekken waar zijn ouderlijk huis stond. Anne

 19. [20] "Ach in de EU is nog tenminste democratie …"

  Wanneer heeft U voor het laatst op uw kandidaat voor de Europesche Commissie gestemd dan?

 20. [22] En wie heeft er ooit (mogen, kunnen) stemmen op het politburo EUSSR, ook genoemd "Commissie"??

 21. [22] 2 jaar gelden toch? Maar ja het leeft niet echt. Omdat Den Haag nog steeds veel macht heeft.

 22. [24] MIS!
  voor de Europesche Commissie kan je als burger niet stemmen. Ons aller Politburo staat boven de burger en boven het europesche parlement (ik denk dat je die instelling bedoelde als waar je op gestemd zou kunnen hebben). Een parlement wat bovenop de belangrijke zaken zit [ironische toon]:

  "Het Europees Parlement heeft Duitsland woensdag opgeroepen maatregelen te treffen om te voorkomen dat de gedwongen prostitutie en de vrouwenhandel tijdens het komende WK voetbal toenemen. De oproep werd gedaan voor het begin van een congres over gedwongen prostitutie tijdens sportevenementen dat het parlement hield ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag"

  nog even voor de zekerheid:

  "…een congres over gedwongen prostitutie tijdens sportevenementen"

  http://www.nieuws.nl/192757

Comments are closed.