Ik hallucineer! Of heb ik te veel gedronken?

Op het NOS nieuws lees ik (21.47 uur):
—————————————————– ——-
Links meest gewenste coalitie
Ruim eenderde van de kiezers heeft de voorkeur voor de vorming van een linkse coalitie van PvdA, GL en SP. Dat is daarmee de meest gewenste coalitie, blijkt uit de internetpeiling van Maurice de Hond onder 6000 mensen.

Van de kiezers wenst 34 procent een linkse coalitie, 24 procent voortzetting van de huidige coalitie van CDA, VVD en D66 en 18% een coalitie van PvdA en CDA. 13% wil een PvdA-VVD-kabinet.

Bijna de helft van de kiezers (47%) ziet PvdA-leider Bos het liefst als premier. Een kwart wil Balkenende als premier houden, eenvijfde is voor Wiegel, en eentiende voor Van Aartsen.
——————————————————————

Ik loop al weken rond in de veronderstelling dat er in Nederland GEMEENTERAADS??VERKIEZINGEN zijn.

En nu schrik ik wakker.
Dit slaat nergens op. Zijn we nu al in 2007? Ben ik een paar jaar kwijt?
Ben ik zolang in coma geweest?

Of zijn ze in Nederland hartstikke gek?

Please help. Help me om weer bij de werkelijkheid te komen.

Ik hoop dat u me niet gaat vertellen dat wat ik zie echt de werkelijkheid IS.

33 REACTIES

 1. Don’t worry. Je hoeft niet naar de psych. Dit soort peilingen vervuilen wekelijks je krant/tv/internet. Het is deze week toevallig ook zo dat er gemeenteraadsverkiezingen zijn. That’s all.

 2. 34% is een afgetekende minderheid. Mijn kop zou zijn: slechts minderheid voor linkse coalitie

 3. Ik las net dit op RTV Utrecht.

  Er is nog hoop voor ons allen.

  QUOTE
  Bos met eieren bekogeld in Utrecht

  UTRECHT – Voor een discotheek in Utrecht hebben twee jongeren dinsdagavond geprobeerd PvdA-leider Wouter Bos met eieren te bekogelen.

  Alleen de chauffeur van Bos werd geraakt.Het incident deed zich voor toen de fractievoorzitter de disco verliet, waar zijn partij de overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen vierde.

  De politie heeft de twee jongens aangehouden en meegenomen naar het bureau.
  UNquote

 4. Femke analiseert

  “Amsterdam roept gezien de stembusuitslag van vandaag om een links bestuur”.

  Gek, ik dacht juist dat Groen Links 14 zetels heeft verloren t.o.v. 4 jaar eerder. En dat Groen Links in Amsterdam zo ongeveer 30 procent van haar kiezers is verloren? Het lijkt mij dan ook aannemelijk dat als Amsterdammers al een ‘links bestuur’ in de stad willen dat toch zeker zonder Groen Links zal zijn…

  Begint Femke nu definitief na de haren ook het verstand te verliezen?

 5. [9] Het ziet er uit als een staaltje ‘wishful thinking’ van Femke. Feit is dat Amsterdam al zo’n 100 jaar links bestuur heeft en de resultaten mogen er zijn. Grote woonwijken in oostblok stijl. Alomtegenwoordige bemoeienis van humeurige bureaucraten met al je zaken, woningnood, verkeersprobelemen, werkeloosheid, getto vorming, enz. enz. Het weer voor morgen: langdurige islamitische depressie, men probeert bij te sturen met veel subsidies.

 6. Je haluniceert niet hoor, Hub. Kijk even mee: Lousewies stapt op, Jozias stapt op, Robin Linsschoten en Bram Peper zaten vanochtend op TV te speculeren over het vallen van het kabinet.

  Dit kabinet haalt het einde van het jaar niet. Nu D’66 gedecimeerd is en de VVD is gekrompen willen ze niet meer geassocieerd worden met Balkendende II. Vandaar alle geouwehoer over landelijke partijen.

  De ruk naar links in de gemeenten is daar een symptoom van. Tegelijk is het ook een tegenreactie op vier jaar Leefbaren die rollend over straat gingen.

 7. Ik kom terug mijn eerdere post:

  Het kabinet kan niet verder regeren na de verkiezingsnederlaag van CDA, VVD en D66. Dat zei afdelingsvoorzitter Blom van de VVD in Alphen aan den Rijn vanmorgen op Radio 1.

  Zijn zij nog zo dom of ben ik zo slim?

 8. [7] Precies, dat vergeet men te vermelden is dat 66% van de Nederlanders tegen de linksen zijn.

 9. Beste Hub,

  Je hebt helemaal gelijk, ik denk er net zo over.
  Nee, het is nog 2006 maar er is geen verschil met 2007.
  De beste wraak van gisteren was om niet te stemmen, helaas gingen mensen toch ‘massaal’ stemmen.

 10. [9] Waar ik bang voor was is uitgekomen.
  Wanneer komen de gweone nederlanders erachter wat links is.
  Links heeft nederland bewust en willens en wetens in het verderf gestort.
  Op bijna alle terreinen, economie, asielzoekers(mn de hele horde moslims) en konstant pappen en nathouden en voor de werkelijkheid vluchten.
  Wat mij betreft mogen ze alle linkse politici verbannen naar Groenland.
  SP, PvdA, Groenlinks en D66 vooral.
  Wat moet er volgend jaar zijn, als we een linkse(les:extreem)regering krijgen.
  Het is mu al zo erg.
  Eerlijk waar, als ik rijk was of per ongeluk een paar ton win in een loterij ben ik het land meteen uit.

 11. [15]
  Toch is het zorgelijk dat minimaal 65% een kabinet wil met PvdA. Het is alsof je niet om die partij heen kunt.

 12. Is het niet zo dat de migranten (met stemrecht) gisteren massaal op pvda/sp
  gestemd hebben?
  Dat Marrokkaanse buurtvaders aan onwetenden hulp boden bij de stem-machine.
  Dat imams in de moskee opriepen om te gaan stemmen. Misschien stemadvies.
  Toen, in het verleden, dominees en pastoors dat deden was dat volgens links een misdaad.

 13. [12] Vos, n.a.v. dat bericht in BNDeStem begint mijn nachtmerrie vastere vormen aan te nemen!
  Stel de moslims in NL gaan de Moslim Partij oprichten. Nu komt de verkiezing eraan, de landelijke, om maar gelijk het ergste scenario te pakken. Er is natuurlijk in en om de moskee voor die partij al de nodige reclame gemaakt, maar er zijn nog steeds een heleboel moslims die niet weten wat ze met de apparatuur in het stemhokje aan moeten. De imam begeleidt hen naar het hokje en praat op hen in. Degenen in het hokje die het nog niet weten bellen naar de imam, die ze uiteraard maar één advies geeft, hoewel dat meer een opdracht zal zijn: Stem de Moslim Partij. Daar er al heel veel moslims in NL wonen, die allemaal op de Moslim Partij stemmen, is die partij binnen de kortste keren de grootste partij in NL.
  Dan kunnen zij ook (volgens hun geloof) gaan eisen dat de "scheiding van kerk en staat", zoals we die hier nu hebben, onmiddellijk teniet gedaan wordt! Brrrrrrrrrhh ! Help! Wanneer word ik wakker??

 14. [17] Ik ben niet rijk en heb ook niet de lotto gewonnen, maar ben wel van plan te emigreren. Nederland bestaat duidelijk voor een groot deel uit opportunisten die met alle winden mee waaien. "Ja, ik stemde 4 jaar geleden Fortuyn maar nu Wouter Bos". Deze reactie zegt toch al genoeg…

 15. [20]
  Saartje,

  Je hallucineert nu wel een beetje. Hoeveel moslims zijn er nu in Nederland, 1 miljoen? Hoe zouden die ooit een moslimpartij aan een meerderheid moeten helpen. Zelfs in moslimslanden zelf hebben dat soort partijen geen meerderheid. Behalve in de Palestijnse gebieden, maar daar is het meer een reactie op jarenlange corruptie van Fatah en onderdrukking door Israel. Ik zeg niet dat er nooit een moslimpartij in Nederland een meerderheid zou kunnen krijgen, maar doen moeten er eerst zo’n 10 miljoen extra moslims immigreren of bijfokken, en die moeten dan allemaal op die moslimpartij stemmen. Inclusief de moslims die in de tussentijd vernederlandst zijn. Lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk.

 16. [21] "Ja, ik stemde 4 jaar geleden Fortuyn maar nu Wouter Bos".
  De logica hiervan ontgaat me. Alleen dat je kennelijk dacht dat er landelijke verkiezingen waren.

 17. Moedeloos… Anders kan ik mijn gevoel niet omschrijven. Waar moet het in hemelsnaam met dit land naar toe?

 18. [19]
  anita,
  Ja, denk maar aan het beruchte bisschoppelijk mandement van 1954. Het rooie verwijt heeft het katholieke volksdeel tientallen jaren lang achtervolgd, totdat het NKV de handdoek in de ring gooide en met het NVV in het FNV opging.
  Groet, Harry

 19. [23] Is ook geen reactie van mij, maar vanochtend gehoord op radio rijnmond. Was ter illustratie van mijn stelling dat het land wordt bevolkt door opportunisten. Ook leuk trouwens dat tegenwoordig blijkbaar op personen wordt gestemd ipv partijen, dacht dat dat in linkse kring altijd een doodzonde was…

 20. [17] Leo,

  Mee eens zij het met de aanvulling dat om he zacht uit te drukken CDA en VVD de linxe kerk nooit veel weerwerk heeft gegeven.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 21. [20] Saartje,

  De Moslims zullen nog wel ff wachten met een eigen partij…immers de PvdA
  van Bos en Cohen dient voorlopig prima hun belangen.

  Werkende en ondernemende Nederlanders worden via de belastingen als citroenen uitgeknepen waarna de politiekers (de PvdA) op kop (na opstrijken van een vet commissieloon)
  de buit uitdelen over de massaal geïmporteerde allochtonen (gratis huisvesting, uitkering, subsidies voor "culturele organisaties", enz….)

  Wie er wat van zegt, wordt uitgekreten voor "racist" en krijgt de AIVD achter
  zich aan.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 22. [28]
  Cincinnatus,
  Precies. We zien zich hier het perfecte Machiavellistische model van de Macht voor ons oog ontwikkelen. De islamofascisten mogen verwachten, dat de dhimmi’s van de PvdA het werkje mooi voor hen zullen opknappen.
  Groet, Harry

 23. [22] [28] Ja, Owl en Cincinnatus, ik heb een tamelijk levendige fantasie, dat klopt. Maar toch, Owl, hoef je, dacht ik, niet de grootste bevolkingsgroep in NL te zijn om de grootste politieke partij te kunnen hebben. Zolang er in NL zoveel partijen en partijtjes zijn en de stemmen van de rest van de nederlandse bevolking zouden daarover verdeeld zijn, en een grote minderheid (moslims, b.v.) zouden eensgezind op een en dezelfde partij stemmen, dan zou zo’n minderheid wèl de grootste partij kunnen krijgen (of op z’n minst toch wel een zeer invloedrijke). Theoretisch kan dat toch?
  Maar fijn dat jullie me wakker geschud hebben, hoor! 🙂

Comments are closed.