Ik zaai haat omdat ik tegen geweld ben.
En overheid is geweld!

Ik haat de overheid. De overheid is een geweldsorganisatie die haar geweldsmogelijkheden ook daadwerkelijk gebruikt om haar wil aan anderen op te leggen.

En ik raad u aan te bestuderen wat er in de wereld gebeurt, wat de feiten zijn.

De overheid dwingt mij vanaf mijn prille jeugd in een staatserkende inrichting te verblijven waar ik tot mijn zeventiende onderworpen wordt aan staatserkende opvoeders. Voor toekomstige jongeren hebben ze al ideeën om dat tot 23 jaar uit te breiden.
Als je dan zin heb om door te studeren voor een bepaalde baan, heb je kans dat dat ervan afhangt of je bij een loterij het goede lotje trekt. Eveneens als je wilt trouwen, en enkele jaren op een wachtlijst hebt gestaan, moet je weer het goede lotje trekken om een staatsgoedgekeurd huis te mogen huren of bouwen.
Die overheid maakt ook uit of je bepaalde producten wel of niet mag eten, en maakt andere extra duur door subsidies of invoerrechten.
Als je dan wilt gaan werken, wordt voor je bepaald welke overeenkomst en salaris je met je baas mag maken. Stel dat dat lukt, dan moet je wel de helft van alles wat je produceert aan die overheid afgeven.
Dit alles is slechts een deel van de invloed van de alomtegenwoordige overheid. Gehoorzaam je niet, dan wordt je opgepakt.

En het blijft niet binnen de grenzen van het eigen land. De bemoeienis strekt zich ver over de grenzen uit. Naar de EU, naar de VN. en via allerlei subsidies en missies. En uiteindelijk via oorlog met wapengeweld. Alles dank zij het belastinggeld en dank zij burgers die het allemaal slikken.

Om deze en vele andere voorbeelden haat ik de overheid. Net zo als ik andere misdadigers als dieven, moordenaars, verkrachters en fraudeurs haat.

Maar deze week haat ik haar extra. Deze week zijn ze in de politiek bezig de Vrijheid van Meningsuiting nog verder uit te hollen.
Praktisch alle politici zeggen dat ze Vrijheid van Meningsuiting een groot goed vinden. Het staat zelfs in de grondwet! “MAAAARRRR er zijn grenzen”, zeggen ze er dan meteen bij: “Haat zaaien en beledigen mag niet!”.*)
De enige uitzondering op bepaalde punten is Hirsi Ali Ayaan, ook al is ze niet helemaal consequent. Zij durft in ieder geval een beetje te zeggen wat wij hier schrijven.

Immers als je haat tegen de staat zaait, zou het wel eens kunnen zijn dat meer mensen de ware aard van die staat gaan begrijpen. En dat is wel het laatste wat een overheid graag ziet. Daarom mag je geen haat zaaien en zeker niet als staatsondermijnende actie!

Het Libertarisme is het tegengestelde van de staat. Het Libertarisme wil een geweldloze wereld, een wereld waarin de mensen met elkaar omgaan op basis van ieders vrije keuze.
Een wereld die veel welvarender zal zijn en waar weer echte solidariteit kan ontstaan. In tegenstelling tot de zogenaamde verplichte staats-solidariteit.

——————————————————————
*) We laten hier “bedreigingen” even buiten de beschouwing omdat dat een zaak is die nauw betrokken is met het echt gebruiken van fysiek geweld. Ook vermengen politici deze begrippen (bewust) met elkaar. Zie daarvoor:
Wanneer is een bedreiging een bedreiging.
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

8 REACTIES

 1. Goed stuk. Bij deze krijg je van mij 10 M-punten 😉

  Verder even opmerken dat middels het WvS de overheid ons zelf bedreigt. Daarin maakt zij ons nl. duidelijk wat voor onheil ons allemaal te wachten staat als we ons niet houden aan de regeltjes die zij de burger eenzijdig oplegt.
  Dus ook hierin is de overheid weer eens inconsistent.

 2. Zouden ze het durven om het ‘haatzaaien’ met terugwerkende kracht strafbaar te stellen?

  Misschien off-topic,
  maar ik ga maar eens nadenken over de samenstelling van de LIB. TOP 10 (werktitel)

  kanshebber op een hoge notering in deze lijst:
  Institutionalized – suicidal tendencies (1983)

  Wait, what do you mean, what are you talking about, we decided!?
  My best interest?! How can you know what’s my best interest is?
  How can you say what my best interest is? What are you trying to say, I’m crazy?
  When I went to your schools, I went to your churches,
  I went to your institutional learning facilities?! So how can you say I’m crazy.

 3. pas maar op dat je deze haat zaaierij niet vanavond met je vrouw bespreekt: dan vallen jullie binnen de term criminele organisatie.
  En dat levert je 13 jaar overheidspension op!

 4. Aldo Verbruggen, strafrechtadvocaat en voormalig OvJ, vergeleek de overheid in een column op BNR-radio op 7 febr. 2006 met een criminele organisatie met terroristisch oogmerk.

 5. Maar dat mogelijk verbod op haatzaaien. Gaat dat dan ook gelden voor de overheid? Of is dat een errug domme vraag… Lijkt me verstrekkende gevolgen hebben, toch?

 6. [3] Sssssst! Sssssssssst! Niemand weet toch mijn alias, hè??

 7. [6] Aan de andere kant, als we met z’n tweeën in één zo’n staatspensionkamertje zouden mogen zitten, zou dat voor de oude dag financieel misschien niet eens zo onaantrekkelijk zijn. Maar dan wel graag met ruime bezoekuren, rode wijn bij de maaltijd, èn….. onbeperkt gebruik van computer en internet!! 🙂

 8. Kun je eigenlijk haat zaaien? Moet haat niet in de mens zelf ontkiemen en daar groeien? Groeit haat niet binnen een mens die vindt dat ‘ie onrechtvaardig behandeld is?

  Dus Hub, als haat aanwezig is, zijn deze gevoelens dan niet mogelijk geworden door de overheid die je onrechtvaardig behandeld heeft. Dan komen we toch bij een andere kijk op de zaak. Dan hebben we het eigenlijk toch alleen over onrecht. En haat is dan toch alleen maar een gevoel dat niet altijd terecht aanwezig is en alleen iets zegt over de persoon die deze gevoelens heeft (dat hoeft trouwens niet alleen negatief te zijn).

  A whole new ballgame. Alleen maar recht/onrecht.

Comments are closed.