En slap Nederland sputtert alleen maar een beetje tegen!

Denk na! Wat gebeurt hier? Is er iemand (?), en zo ja WIE, die u persoonlijk heeft benadeeld door deze rare uitspraak?

En zo ja, voor hoeveel euro?

Aanleiding tot deze opmerking is, dat er in Italië een politicus is die graag stemmen heeft, en daarvoor een opmerking maakt waarmee hij denkt die stemmen te winnen.
De minister, Carlo Giovanardi, denkt stemmen te winnen door af te geven op zijn clubgenoot in de EU ,”Nederland”. Daarvoor vergelijkt hij Nederland met de Nazi”s. En onmiddellijk krijgt hij steun van de Italiaanse Vice Premier en de Parlementsvoorzitter.
Die willen natuurlijk ook meeprofiteren van de extra stemmen die deze uitspraak zou kunnen opleveren. You never know!! Vooral omdat dergelijke opmerkingen de steun van het Vaticaan kunnen opleveren.

Dan zijn er in Nederland ook nog een aantal amateurs die daarop inhaken. Uiteraard politici die de vrijheid van meningsuiting alleen maar met de lippen belijden.
Jan Peter balkenende en Ben Bot hebben al “verontwaardigde” woorden in de ruimte geslingerd en een protestshow opgezet.
De Italiaanse ambassadeur op het matje roepen en dat duidelijk in de pers vermelden. Op TV verklaren dat je het wel eens met Berlusconi zult opnemen.
Allemaal kwatsch! Reële acties zijn er niet bij! Die gelden alleen maar voor de eigen landgenoten.

ALS deze lieden hun protest serieus zouden nemen, (bvb. omdat je dit volgens de NL-wet niet mag zeggen), dan zouden ze onmiddellijk een strafvervolging tegen deze Italianen moeten openen bij het Europese Hof. En die lui voor het “Italië Tribunaal” moeten slepen. (Oprichten als het nog niet bestaat, of bij het “Internationaal Strafhof” brengen.)

Neen , Jan Peter en Ben praten hier alleen maar voor hun eigen achterban van goedgelovige Nederlandse kiezers! Als het mooi en lekker stoer klinkt, dan is het OK!

Dus of je gaat er echt tegenin. Probeert je “recht” te krijgen. En als dat niet wordt geaccepteerd, dan ga je uit die EU, OFje zegt dat je met die club niet verder in één organisatie wilt zitten. Dat Nedeland nu uit de EU stapt.

Of je accepteert Vrijheid van Meningsuiting en, in dit geval, hecht nul komma nul waarde aan wat een Italiaanse idioot zegt en haal gewoon je schouders op.

17 REACTIES

 1. Who cares? ’t Is al zo relevant als wat een wicht als Freya Van den Bossche enkele maande geleden over Harry Potter opmerkte.
  Als mensen middels zulke uitspraken vooral zichzelf voor schut willen zetten, laat ze dan toch gewoon doen. Dan krijgen we tenminste nog wat poppenkast terug voor al die belastingen die ons afgetroggeld werden.

 2. Nederland heeft een relatief liberale euthanasiewetgeving, Nazi-Duitsland had dat ook. Zie bijvoorbeeld de film ‘Ich Klage an’, die redelijk goed is te matchen met het NL Standpunt. De vergelijking gaat dus op.

  Waarom mogen landen binnen de EU trouwens niet verschillend over dit soort zaken denken?

 3. Nederland heeft een relatief liberale euthanasiewetgeving, Nazi-Duitsland had dat ook. Zie bijvoorbeeld de film ‘Ich Klage an’, die redelijk goed is te matchen met het NL Standpunt. De vergelijking gaat dus op.

  Waarom mogen landen binnen de EU trouwens niet verschillend over dit soort zaken denken?

 4. [3]
  Dat viel dus in Nazi-Duitsland allemaal reuze mee, zou je zeggen, als je Balkenendes redenering zou moeten volgen.

  "Waarom mogen landen binnen de EU trouwens niet verschillend over dit soort zaken denken?"

  Juist Tofuburger. Een demonstratie van de EU-dictatuur, waarin geen plaats is voor VvM, maar waar door quislings als Solana de weg voor de sharia moet worden geplaveid.
  http://www.elsevier.nl/opin

 5. Aanklagen heeft geen nut, de meeste politici zijn zolang ze "in office" zijn onschendbaar. Dat zal in Italië vast ook zo zijn.

 6. Luister, iik benb het helemaal eens met die italiaanse minister, maar vind het genant als hij het alleen maar zegt om stemmen te winnen.
  Nederland is inderdaad het eerste land in de geschiedenis die een euthanisiewet heeft.
  Voor Nederland heeft Hitler Duitsland het geprobeerd, maar ‘helaas’voor Hitler was de bevolking het er niet mee eens.Dus toen de oorlog uitbrak hebben ze het in het geheim doorgedrukt, en ja, de gevolgen kennen we.
  We kunnen wel kritiek geven op de Duisters voor en tijdens de oorlog, maar het morele geweten was toen beter als bij ons nu.

 7. De abortuswet(lees kindermoord)en de Euthanisiewet(afmaken van doodzieke of zelfs levensmoede mensen) is in strijd met alles.
  Bovendien, artsen die zich hier mee inlaten verbreken hun gelofte die ze als arts moeten doen.
  Deze eed(is al duizenden jaren oud)zegt dat een arts altijd voor het leven moet kiezen, zelfs voor zijn vijanden.
  Helaas weten de meeste mensen niet wat bv abortus is en hoe die kinderen vermoord worden.
  Echt een zeer sadistische en pinlijke dood voor die kinderen.
  Ach, soms ‘overleeft’een kind een abortus. Imn dat dgeval weten ze er wel raad mee: of ze worden alsnog (levend)verbrand of ‘gewoon’verdronken.
  Het stoffelijk overschot gaat naar het ziekenhuisafval.
  Nou, ik weet zeker dat dit zelfs bij verharde nazis te ver gaat(een groot aantal dan).
  Iedereen mag een eigen mening hebben, das waar, maar er zijn toch dingen die echt niet mogen kunnen.

 8. [6]
  Jouw vergelijking met Hitler slaat op stont en jouw conclussie is onjuist. Project T4, met instemming van alle Duitser.
  Leo niet begrijp?

 9. Even denken hoor…hoe zat het ook alweer??–>

  In de Tweede Wereldoorlog stonden bijna alle grote machten van de wereld als tegenstander tegenover elkaar, met uitzondering van enkele neutrale landen.

  Aan de ene kant stonden Duitsland, Italië en Japan en aan de andere kant de geallieerden: Sovjet-Unie met Groot-Brittannië, de VS, Frankrijk en China.
  rusnet.nl

 10. Frankrijk? Die was toch al (zoals gewoonlijk) al na een paar dagen verslagen/gecapituleerd??

 11. [14] Dat is vreemd want in Frankrijk beweren ze nochthans dat Charlie de Gaulle de oorlog zo wat in z’n eentje gewonnen heeft.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 12. [16] Tja, die Fransen denken volgens mij ook dat iedereen Frans praat 🙂

Comments are closed.