Ik houd van ze, sterker nog voor mij betekent een hoge of een lage waardering dat ik iets heb neergezet. Jammer genoeg zijn de andere vrijspreker schrijvers het niet met mij eens dus wordt dit afgeschaft.


Het anoniem ja/nee kunnen stemmen is volgens mij iets dat een groot aantal bezoekers meer trekt dan daadwerkelijk een reactie toevoegen. Natuurlijk is het zo dat je vals KUNT spelen door vanaf verschillende IP-adressen meerdere keren te stemmen. Dit zal dan ook wel vaak genoeg voorkomen maar toch geloof ik dat de karma een ruwe weerspiegeling van waardering is, het zit er altijd wel in de buurt.

We schrijven natuurlijk voornamelijk voor onszelf en dit betekent dat we ons weinig horen aan te trekken van wat de karma nu eigenlijk is. In theorie. Tijdens het heerlijke en uiterst gezellige diner van de vrijspreker schrijvers onder elkaar kwam dit dan ook naar voren. De meerderheid, erg democratisch me dunkt, vond het dan ook niet belangrijk en zelfs vervelend. Ik zeg, het eet geen brood dus laat het staan en negeer het anders.

Maar dat is wat ik vind, de vraag is voornamelijk aan de bezoekers van de site wat zij ervan vinden. Houden jullie ervan om even snel je waardering of kritiek te uiten? Of vinden jullie het vervelend, overbodig en amateuristisch? Ben je liefhebber of hater, dit is je kans. Zeer binnenkort word je gelimiteerd tot het geven van commentaar als je waardering of kritiek wilt geven en verlies je het gemak van een simpele ja/nee.

23 REACTIES

 1. Samuel,
  Dit geeft naar mijn idee toch geen juist beeld van de overwegingen van de vrijspreker schrijvers.
  Het bijhouden van karmapuntjes sec heeft naar de mening van de schrijvers geen toegevoegde waarde.
  Iemand die kritiek heeft kan direct reageren en argumenteren. In dat systeem passen geen anonieme karmapuntjes.
  (Maar die 4 karmapuntjes die ik om 2.30 u. zag staan heb je toch nog even snel binnengehaald !)

  Groet Harry

 2. Om een aantal redenen hebben de punten volgens mij weinig zin.Voor oude stukjes die al een groot aantal punten hebben, treedt ook een soort inflatie op.

 3. Ik ben er neutraal over. Meestal is het leuk om een (hoog) rapportcijfer te krijgen, soms ben ik verbaasd over de hoogte. Ik had eens 25 karma punten (later ging het omlaag tot 20 of zo) voor een artikel dat ik niet tot mijn sterkste reken.

  Ook ik ben nieuwsgierig naar de mening van de bezoekers hier over de karmapunten. Tot nu toe is er weinig blijk van ‘ge-trol’ en campagne-achtig gedrag om moedwillig alle karma in de min te krijgen.

  Aan de andere kant valt er ook iets te zeggen voor: "Slijmen of schelden? Post u maar hieronder"

  Misschien moet -bij behoud van de punten- het aantal elk jaar op 0 gezet worden, om te voorkomen dat artikelen door hoog karma in "De Meeste Karma" groep blijven hangen, terwijl ze niet meer actueel zijn.

 4. [1] Ik kan mij in Harry’s opmerking vinden. De karmapunten voegen niets toe aan de opmerkingen die mensen kunnen plaatsen.

  Op een karma punt, of minpunt, kun je niet reageren en je weet niet wie het gegeven heeft.
  Daar komt bijdat je niet een punt geeft, maar een score aanpast. Met een score van één karmapunt kun je best al tien positieve en negen negatieve reacties hebben gehad.

  Ik ben het ook niet eens met je argument dat karmapunten stemmen zouden trekken. De artikelen trekken de stemmen. Voor een deel doet de discussie over de artikelen dat ook. De karmapunten dragen niets inhoudelijks bij.

 5. Een beetje ‘internetkenner’ kan binnen een half uurtje 20 karmapunten bij of afschrijven. Je hoeft er zelfs geen andere PC voor op te zoeken. De techniek heeft een beetje het doel ingehaald. Is dus een volstrekt overbodig, onbetrouwbaar en verjaard middel.

 6. Leuk geprobeerd, Samuel! 😉
  Maar ik sluit me toch maar aan bij de opmerkingen van Harry, Krijn en Pastoor Kluytmans!

 7. [6] Kun je dat demonstreren in de karma punten van deze discussie – of een stuk of 30 punten er bij geven?

 8. [8] Oke, ik zal bij dit onderwerp even (voor de snelheid) 5 punten bijplakken.

 9. Oke, nu heb ik hem dus op 18! (Kicken joh Hocus pocus! Met de hulp van de Heer…HA HA HA!)

 10. Ik zag dat een schobbejak er weer een puntje vanaf gehaald had. Maar ik heb de Heer aangeroepen en er weer een puntje bijgezet! 18 Dus!!!!!

 11. Helaas kan ik niet uitleggen hoe het werkt want dan kan de Vrijspreker geen enkele idioot nog van deze site weren. Gelukkig ben ik ‘one of the good guys’!
  (Ha, ha, ha…!)

 12. Ik heb er net een puntje bijgedaan. Staat op daarmee op 20. Mooi rond getal.

 13. [15] Die heeft dan ook al weinig grip op karmapunten, want nu is het reeds 23:)

 14. I rest my case. "The Lord"! 0 points.

  (Nu hou ik er mee op hoor, was gewoon leuk eens te doen!)

 15. [6] Helemaal mee eens, want het kan worden gemanipuleerd, dus is het een slecht middel, evenals de electronische stembussen trouwens. Afschaffen dus.

 16. ik denk dat de karma punten eigenlijk best leuk zijn. ik bedoel het geven van karma punten sluit nog niet uit dat je geen reactie schrijf op het stukje.
  je kunt het alleebij doen. en als je geen tijd hebt om een reactie tegeven kun je wel iemand karma punten toe kennen. en daar mee laten zien of je het een goed stukje vond. het resultaat hoeft natuurlijk niet beslisend te zijn. het kan wel handig zijn voor de schrijver. want ik denk niet dat er mensen zijn die naar deze site komen en met meerdere ip adressen gaan stemmen om iemand of naar beneden te halen op op te prijzen. dat zou toch een beetje kinderachtig zijn. en als de schrijver dat zelf zou doen dan verpest hij de beoordeling van zijn stuk. want als hij een slechte beoordeling krijgt kan hij hier alleen maar van leren. toch?

 17. Ik mis de karmapuntengeefmogelijkheid ook en wil deze graag terug. Dat er ook misbruik mogelijk is, het zal wel, maar daar is in het verleden nauwelijks tot geen gebruik van gemaakt.

  Ik gebruik ze vaak om mijn waardering aan artikelen te geven als ik geen reactie geef. Dan reageer ik niet omdat je dan van die reacties krijgt die leuk voor de schrijver zijn (‘Goed artikel, Samuel!’) maar aan de discussie weinig toevoegen. Ik wil de karma terug!

Comments are closed.