De EU gaat ons zoals gewoonlijk helpen. Hoe dit keer vraagt u zich af? Niks, bijzonders hoor, het gewoonlijke verzieken van de markt.


Telefonie, een product net als melk, boeken, computers of strijkijzers. Het is blijkbaar zo dat tarieven verschillen per land waaruit en waarnaar gebeld wordt. Dat is niet eerlijk. Want laten we niet vergeten dat telefonie een product is dat is ontwikkeld door bedrijven. Deze bedrijven hebben hierin geld en tijd gestoken en het is dus volstrek logisch dat de EU gaat bepalen hoe deze bedrijven hun product verstrekken aan de consument.

De EU lanceerde in oktober al een website waarop consumenten de tarieven kunnen vergelijken. Reacties van consumenten versterken de indruk dat er iets moet gebeuren, aldus de EU.

Dus stel dat deze vermeende consumenten melk te duur vinden dat is het de taak van de EU om daar wat aan te doen. Nog beter; wat als deze consumenten de verschillen in de prijs van melk in verschillende EU lidstaten niet zou bevallen. WAANZIN! Zou het nog niet tot u zijn doorgedrongen dan zijn hier de feiten samengevat:

De EU bestaat uit eerste rangs idioten. De kans dat deze omhoog gevallenen iets beter weten dan U is zeer gering. De EU is niet nodig. De EU kan geen banen creeeren want datgene wat de EU doet valt niet onder werk maar onder bezigheids therapie. En als afsluiter: Niemand behalve de EU ambtenarij heeft de EU nodig.

12 REACTIES

 1. Conform Atlas Shrugged… Vervang Railroads door Telefonie en het klopt weer. Iedere politici zou dat boek moeten lezen.

 2. Ze zijn inderdaad zo stom om onderaan te beginnen met gelijk trekken terwijl er bovenaan zo veel verschilt, alleen dat fundamentele verschil zien ze niet omdat ze worden afgeleid door de euro hebzucht.

 3. [1] [2] Wie snapt het nu niet. Natuurlijk weten de ambtenaren en politici waar ze mee bezig zijn. Doe niet zo naïef. Ze weten het donders goed. Jullie snappen blijkbaar niet dat het hier gewoon om geld en macht gaat. Jullie denken toch niet dat wij slimmer zijn? Dat zijn wij niet.Zij zijn gecorrumpeerd. Dat is het enige verschil met tal van goede mensen die nog geen macht hebben. Sommige mensen zijn niet te corrumperen, maar de meesten wel. Daarom helpt alleen analyseren en alleen maar praten niet. Als er genoeg mensen zijn die tegen zijn moet er actie komen.

  Te denken dat ze het niet weten! Ijdelheid!!

 4. Laten we op een website de burgers informeren dat er in Letland lagere belastingen zijn dan bij ons.
  Dat is niet eerlijk.
  De EU moet hier dringend wat aan doen en alle staten hun tarieven laten dalen tot Lets niveau.
  Zou de EU deze logica ook volgen?

 5. [5]

  Nee want ze zullen concluderen dat Letland dan zijn tarieven op moet schroeven.

  The only way is up!!

 6. Op ‘Het Vrije Volk’ een interessant bericht dat ‘de’ media niet geven:
  Een bezwaar van de LPF over het feit dat het Eurobabbelement alleen nog maar Europese partijen wil accepteren!
  Hoe openlijk een dictatuur zich blijkt te vormen, dat blijft verbazen.
  En dit voorstel wordt gesteund door de linkse partijen. Waaruit weer blijkt dat de vorming van een EUSSR ook hun ideaal is.

 7. in de verenigdestaten kun
  je telefoneren van de oostkust
  naar de westkust, en van noord naar
  zuid,in europa stopt dat aan de grens,
  maar hier stopt de vogelgriep,de radioactiviteit(tjernobil),de varkenspest,de dioxine,enzovoort,ook aan de grens,
  terwijl in het schengenakkoord een vrij verkeer van diensten en goederen
  is afgesproken,

 8. Beste Heer S. van Kiel,

  Ik vind het allereerst een zeer amusant stuk om te lezen. Maargoed, aan de objectiviteit valt nog het een en ander te tornen. Graag zou ik u willen uitdagen om ene stuk te schrijven over wat wel de voordelen zijn van de EU, anders gezegd welke voordelen we als burgers hebben gehaald uit de EU. Uiteraard zou dan u standaard antwoord zijn geweest; ja, die zijn er niet. Maargoed een goed analist, recencist zou toch alle kanten moeten belichten en uitlichten om een helder en vernieuwend stuk te schrijven. Verder zou ik als ik u was niet zo druk maken over de ambtenarij van europa, het zijn er namelijk nog minder dan dat er in de Gemeente Rotterdam zitten. Daarnaast moet U mijn dan maar eens uitleggen waarom, PHILLIPS, SHELL, werkgevers organisaties voor de Europese Unie zijn? Deze hebben immers, allemaal voor de Europese grondwet gepleit.

  Hoogachtend,

  Heer F.Binnendijk

 9. Binnendijk,
  Ik zie geen echte reden om zo’n stuk te schrijven en ik stel dan ook voor dat jij dat gewoon doet. Als het goed in elkaar zit kan ik me niet voorstellen dat het niet geplaatst wordt en dan kun je me piekfijn uitleggen wat er zo goed is aan de EU want het is duidelijk dat ik dat niet helemaal goed begrijp.

  Ik wacht met smart op je pro-EU artikel.

  Soort van hoogachtend

 10. [10] "Daarnaast moet U mijn dan maar eens uitleggen waarom, PHILLIPS, SHELL, werkgevers organisaties voor de Europese Unie zijn?"
  Maar dat is toch niet zo moeilijk in te zien? Grote bedrijven zijn erg happig op gunsten van de politiek. Dankzij allerlei regeltjes die de politiek oplegt is het voor nieuwe spelers erg moeilijk om toe te treden tot de markt. Lobbyen in Brussel maakt het voor de grote jongens mogelijk om de kleine bedrijfjes, die niet de centen hebben om die lobby te voeren, makkelijk te onderdrukken. Bovendien, Europese subsidies komen voor 80% bij de grote bedrijven terecht. Kortom, grote bedrijven hebben er veel baat bij als er een sterke overheid is. Voor de innovatie, vooruitgang, werkgelegenheid en levensvreugde binnen de EU is het minder prettig, maar daar trekken die bedrijven net zoals de politici zich niks van aan.
  En werkgeversorganisaties? De leiders van die clubjes zijn stuk voor stuk (oud-)politici. En politici zijn dol op meer politiek. Bovendien, die jongens denken ook aan hun eigenbelang, en door te adviseren tegen de EU-grondwet zou hun positie aan tafel met de politici een stuk minder comfortabel zijn geworden. En ze zitten dagelijks aan tafel met de boven-ons-gestelden.

Comments are closed.