Een moeilijke combinatie.

Slobodan Milosovic lijkt een grote boef te zijn met een groot aantal misdaden op zijn kerfstok. Een duidelijk “object” om het “recht” op los te laten.

5 jaar geleden werd hij door Westerse krachten gevangen en in Den Haag opgesloten. Sindsdien wordt er getracht “recht te spreken”.
Men zegt dat het einde van dit proces in het verschiet lag. Maar nu is de man dood. Na 5 jaar emmeren dus nu nooit een echt oordeel.

Eerst zegt men dat hij een natuurlijke dood gestorven is. Daarna dat het een natuurlijke dood lijkt.
Dan komen echter al heel vlug andere mogelijkheden van zelfmoord, moord, vergiftiging. En misschien komt er nog meer!

Plus nog een groot aantal andere vraagtekens:
Moord-achtige stoffen in zijn bloed, medicijnen die zijn medicijn tegen hoge bloeddruk tegenwerken, welles/nietes behandeling in Moskou, enz.
In ieder geval heel wat stof voor een studie.

Hoe kan het “Recht”hier nog ooit goed uitkomen?
Duidelijk is in ieder geval dat staten en overheden zulke machtsspelletjes spelen dat het nu zover is dat een gewoon mens heel wat moeilijkheden heeft om alleen maar te proberen tot een juist en objectief oordeel te komen.

In Irak loopt ook nog zo’n proces. Daar tegen Saddam Hussein. Ook een politicus die grote macht verzameld had en besmet was door veel corruptie. Hoe lang gaat dat duren?
In ieder geval worden nu al verklaringen afgelegd dat hij direct na een veroordeling heel snel moet worden opgehangen.

En we leven in het jaar onses Heeres 2006! De wereld is nog lang niet libertarisch. Er rest ons nog veel werk te doen!

115 REACTIES

 1. Hoe is het mogelijk, dat de bewaking van Milosevic wekenlang medicijnen ongecontroleerd heeft laten passeren, zonder dat de verantwoordelijke autoriteiten daarvan op de hoogte waren ?
  Is die vraag al door de media aan Carla del Ponte gesteld ?

 2. 5 jaar lang een zaak en geen uitspraak lijkt me meer dan overduidelijk. Hoe moet en zal schuldig zijn, alleen hoe?

 3. Goeie topic.
  Iemand die alleen maar denkt aan dat medicijnen/stoffen eventueel naar binnen gesmokkeld zijn, heeft oogkleppen op. In ieder geval is het tribunaal bij machte dit op zelfmoord te laten lijken.
  Het hele tribunaal is een farce dus waarom dit niet.
  En wie zegt dat hij dood is ? Ik heb geen lijk gezien. Het zou kunnen dat ie nu in Moskou lekker aan de koffie zit. Zou dit scenario al in Dayton USA bekokstoofd zijn?
  De hoge heren toveren van alles uit hun hoed, waarom ook dit niet?
  Het is in ieder geval weer een politiek verhaal waar een luchtje aan zit.
  En als laatste had hij helemaal niet in Den Haag berecht moeten worden maar in Belgrado, zijn eigen volk heeft hij het meest in de kou laten staan.

 4. [3] Precies. ‘Roemenie stijl’. En Harry; dat is inderaad het eerste waar ik ook aan moest denken.

 5. Moge dhr Milosevich in vrede rusten.Wat verder z’n misdaden ook zijn geweest , ze waren klein in vergelijking met die van de lui
  (Clinton, Blair) die hem lieten opsluiten en het is goed dat aan de droeve klucht dat zijn zogenaamd proces was een voortijdig einde is
  moeten komen.

  Maar nu er in Schevingen een cel is vrij gekomen ,kan men misschien Wim Kok arresteren en er kerkeren wegens oorlogsmisdaden.Moordenaar Kok stuurde
  immers Nederlandse vliegtuigen om tegen elk volkenrecht en onder valse beweegredenen Servië te bombarderen waarbij veel burgers zijn omgekomen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. [3]
  "En wie zegt dat hij dood is ? Ik heb geen lijk gezien."
  Wie durft zoiets nou ook nog te vragen in deze hypocriete dwangstaat, waar men het woord "corruptie" al lang uit het officiele lexicon verbannen heeft ?

 7. [5]
  Cincinnatus,
  "Maar nu er in Schevingen een cel is vrij gekomen ,kan men misschien Wim Kok arresteren en er kerkeren wegens oorlogsmisdaden"
  In de Scheveningse catacomben sterven de aangeklaagden als ratten; tot goede Vrijdag, de dag dat ons nationale symbool van ultieme hypocrisie zich met zijn trawanten en kornuiten in Naarden zal ophouden, kraait er in elk geval sowieso geen haan naar.
  Groet,
  Harry

 8. [5] Er zijn er inderdaad zeer velen Cincinnatus die voor een Roemenie behandeling in aanmerking komen. Meer nog dan Milosevich. Ook dat. Leuk gelieerd stukje:

  ‘Het "Nederlands Nieuwsblad" schreef op 27 December 2010 over de val van de dictator…

  Amsterdam – 27 December

  De dictator is dood!

  "Omwille van ‘redenen van nationale veiligheid’ -werd als enige- reeds op maandag 25 december in een proces van puur Nederlandse snit – er werd reeds een lijkzak aangebracht – de dictator voor een krijgsraad In Den Haag ter dood veroordeeld. Het vonnis werd onmiddellijk voltrokken".

  "Het Nederlands Volkstribunaal kon tot dit vonnis komen omdat Nederland door de in 2005 ingevoerde ‘Wet Digitale-Registratie’ steeds meer kreeg af te rekenen met schendingen inzake mensenrechten, het schofferen, deporteren en uitroeien van minderheden, een kwakkelende economie , bestuurlijke crisissen en vooral een bevolking die door jarenlange dominantie van waarden als schizofrenie, leugenachtigheid en demagogie, de uitzichtloosheid van haar bestaan onder Europa inzag".

  "De binnenlandse veiligheid werd verzekerd door de AIVD en dan met name de afdeling "Digitale Politie", die bikkelhard optrad tegen tegenstanders van het regime. Verder creëerde deze veiligheidsdienst een sfeer van angst en dood die er toe leidde dat sociale contacten, vrijheid en creativiteit zo goed als volledig verdwenen".

  "DPN (Digitale Politie Nederland) was de benaming van de Nederlandse geheime staatsveiligheidspolitie. De DPN werd opgericht in 2007 na de Europese machtsovername in Nederland".

  (Van een onzer verslaggevers)

 9. [3]
  André Brons,
  Je hebt gelijk, hoor. 🙂
  [4]
  Het is niet goed of het deugt niet: Ik word er af en toe van beschuldigd in spoken te geloven. Vandaar, dat ik voorzichtig maar vast met de eerste vraag begonnen ben.
  Groet, Harry

 10. Op dit kortzichtige antwoord wilde ik eerst niet reageren.
  Fukkov solliciteert kennelijk naar de functie rechter bij het ICTY (tribunaal). Wellicht kan hij Carla del Ponte helpen Karadzic en Mladic terecht stellen. [2]

 11. Het is zo klaar als een klontje, Milosevic wist te veel over Clinton, Holbrooke, Albright, Solana en al die andere smerige politici. Daarom moest hij sterven. Volgens de Guardian was dit hele proces een grote farce, inclusief het psychotische geonnaneer van ‘aanklaagster’ Carla del Ponte. Het VPRO programma Tegenlicht heeft zo’n twee jaar geleden een boekje opengedaan over dit ‘Tribunaal’ en dat het van geen kant deugde, omdat er corrupte rechters en advocaten erin zaten, duidelijk te zien voor de kijker.

  http://www.guardian.co.uk/c

  De toenmalige Nato heeft Joegoslavië gebombardeerd met als resultaat om van Kosovo een terroristische staat van te maken. Het beste is daarom om een peloton mariniers naar Den Haag toe te zenden en deze tribunaaloplichters en -fraudeurs hun koffers helpen inpakken en te begeleiden naar Schiphol.

 12. [5] [11]

  goddamn right.

  en wanneer gaan ze die carla del ponte eens vervolgen voor het verlelijken van de wereld met die ongelooflijke rotkop?

  mooi dat dit de uitlevering van Mladic en Karadzic bemoeilijkt.

 13. [7] Ja Harry, daar hoort Wim Kok, Hans Dijkstal en Frank de Grave in thuis, vanwege de illigale bombardementen van een soevereine staat, die ons nooit heeft aangevallen.

 14. [12]
  Het is een trieste zaak dat een waarlijk groot man als Dr Karadzich zich moet schuilhouden in holen en kloosters terwijl corrupte verraders van het type Kok de Europese raad bevolken.
  Europa is pas weer on track wanneer Dr Karadzich uitgeroepen wordt tot Europees ereburger.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 15. [15] Vertel eens wat over die Dr. Karadzich. Het enige dat ik weet is dat hij door die tribunaalmensen wordt gezocht.

 16. [15] Zeg Cincinnatus, meestal heb je sterke opmerkingen, maar nu kan ik je niet volgen. Wat is er zo groot aan een man die duizenden mensen laat vermoorden omdat ze tot een bevolkingsgroep behoren die hem niet aanstaat?

  Dankzij types als Karadic kennen we tegenwoordig de term Etnisch zuiveren en stonden er weer concentratiekampen in Europa.

  Mensen als Mladic, Karadic en Milosevic moeten aangepakt worden omdat ze gevaarlijk zijn voor anderen. Wat betreft de manier waarop ze aangepakt zijn ben ik het met je eens dat dit knullig, onprofessioneel en slordig is gedaan. Maar dát ze zijn aangepakt is alleen maar goed.

 17. [17] Volgens mij was Bosnie of Kroatie de eerste deelrepubliek die zich afscheidde van joegoslavie. Duitsland onder leiding van Schroder en de VS onder Clinton steunden deze onafhankelijkheidsdrang.(Waarom weet ik niet 1,2,3)

  De Serven wilden dit niet en zij starten de oorlog om het land bij Joegoslavie te houden. Zo onstond de Balkan oorlog.

  Jaren later toen de oorlog uitgewoed was en de VS ingegrepen hadden, wilde Clinton en volgens mij ook Schroder en Chirac een economische slaatje uit het conflict halen. De Serviers hadden inmiddels een slechte naam. Kosovo wilde ook onafhankelijk worden. Kosovo ligt op een belangrijke strategisch route naar olie gebieden in de Kaukasus en de Kaspische zee. Kortom door de Kosovaarse terroristische orginisatie UCK militair en financieel te steunen, kon er een pijplijn gelegd worden door Albanie Macedonie en Bulgarije, ook is er een hele grote Navo basis in Macedonie gebouwd, voornamelijk om Rusland in de tang te houden, en sneller bij Kaukasus en de Kaspische zee militaire operaties uit te kunnen voeren.

  Ja iedereen heeft zón grote pet van Amerika op, maar Willem Oltmans zei het al: ,,Het zijn de grootste terroristen van de wereld”

 18. [18] En niet te vergeten: Muhahedeen en Al Queda strijders vochten ook met het UCK mee.

 19. [17]

  hoezo?

  is iemand die z’n land verdedigd volgens jou een misdadiger?

  ik zou Karadzic zó helpen onderduiken in m’n huis. Mladic trouwens ook.

  dat zijn tenminste lui die niet over zich laten lopen als er stront aan de knikker is en er moeilijke beslissingen (dwz. voor NL watjes-begrippen) genomen dienen te worden.

 20. [18] Achilles,

  In feite was het Slovenië dat zich eerst afscheidde en in feite was toen Helmut Kohl bondskanselier.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 21. [18]
  Zeer interessant.
  Toch zou ik niet al te bagatelliserend over oliebelangen willen doen.
  Onze totale welvaart drijft voornamelijk op de olie!
  Die belangen veilig stellen, komt bijna iedereen ten goede.
  Maar natuurlijk heiligt dit doel niet ALLE middelen.
  Maar dat vele middelen worden ingezet om die belangen veilig te stellen: daar profiteren wij allemaal van!

  Maar ook voor anti-westerse groeperingen is het een doel-heiligend-middel om de olietoevoer naar het westen in handen te hebben, om aldus dat westen te kunnen chanteren en op de knie-en te dwingen!
  Die kant vergeet men nogal eens als men kritiek heeft op het Amerikaanse optreden teneinde exploitatie van olievelden (vaak door westerse bedrijven!) te kunnen garanderen, om aldus de welvaart van miljarden enigszins veilig te kunnen stellen.

 22. [22] Volgens mij profiteren de VS en het VK het meeste ervan, zij zitten midden in het dollar systeem dat de Amerikanen in 1946 aan de wereld succesvol hebben weten te kopen.

  Maar goed wellicht is het, het minst kwalijk dat de Amerikanen het meest ervan profiteren. De Chinezen of de Russen of de Europeanen…

  Ik vind eigelijk dat Europa, Rusland India en China (Eurazie) samen eigelijk de nieuwe wereldorde moet bepalen. Maar goed dat is een droom van mij.

  Arrogante, vette, materialistische, nationalistische, hamburgervretende cultuurbarbaren zijn het!

  Goed dank u, dat lucht op, ik heb mijn wekelijkste anti-amerikaanse zegje weer gedaan, 😀

  Groet,

  Achilles

 23. [17] [20] Krijn,

  De "misdaad" van Dr Karadic en generaal Mladic en zelfs wijlen Milosevich is dat ze opkwamen voor hun Serven en de boel niet uitverkochten zoals die Haagse rovers dat wel doen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 24. [23] Het land is ook gewoon zoo nep, het is een grote show, 1 groot Hollywood.
  Je wordt bijna altijd genept of het nou verkiezingen zijn, beurskoersen, talkshows, films, documentaires op discovery. Getverderrie!

 25. [23]
  Deze sofa staat altijd klaar.
  Maar ik kan je aanraden enige pro-Amerikaanse boekjes te lezen, of er zelf op bezoek te gaan.
  Dan zal blijken dat van al je vooroordelen er erg weinig lang houdbaar zijn.
  Tenzij je een knalrode bril met oogkleppen opzet.
  Het land van onze suikeroom Sam is in menig opzicht cultureler en beschaafder dan zijn Europese neefjes propageren.

 26. [20] Hoezo verdedigd hij zijn land? Hij valt de Slovenen aan, de Bosniërs (van Kroatische en Moslim variant), de Kroaten en de Kosovaren.

  Dat is niet je land verdedigen, dat is oorlogs hitsen.

  De vijand van je vijand is NIET je vriend!

 27. [24] Da’s dan wel weer waar. Toen ze hun lijn bepaald hadden draaiden ze er niet om heen. Zo tonen in ieder geval meer cohones dan de collectieve Nederlandse politiek. 🙂

 28. [28]

  ondanks pogingen de geschiedenis totaal te verdraaien – die achteraf geheel geslaagd lijken – ziet niet iedereen dat zoals ‘de internationale gemeenschap’, plus kennelijk Krijn, dat doet.

Comments are closed.