- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Nederland heeft de verkiezingen verloren

Het is weer zover, de pendel slaat weer door naar links, terwijl deze de vorige keer naar rechts slingerde. Deze pendelbeweging begint vertrouwd te worden.

Als we het over de beurs hadden zouden de analisten zeggen dat deze zich horizontaal beweegt. Geen grote winnaars, geen grote verliezers.
Ach ja, de PvdA cijfert zich rijk, maar hoe rijk ben je met een dergelijk marginale winst? Hoezeer we ook proberen van procentjes grote ventjes te maken, feit blijft dat eigenlijk niet één partij een mandaat heeft gekregen van het hele Nederlandse volk.
52 komma nog wat procent van de stemmers kwam opdagen. Zelfs als die allemaal op de PvdA gestemd hadden zou deze partij nog maar namens iets meer dan de helft van de stemmers spreken.

Maar goed, in een matige race kwamen de linkse partijen deze keer als eerste over de streep. Ik kan er niet warm of koud van worden.
Ik heb me nog wel gedegen voorbereid op de verkiezingen. Ik heb programma’s gelezen, websites bestudeerd, stemwijzers afgenomen die me consequent vertelden dat ik op partijen moest stemmen die mij om weloverwogen redenen tegenstaan, enzovoort. Ik heb dus na ruim beraad, en veel voorbereiding, besloten dat ze allemaal mijn rug op kunnen, het hele corrupte, incompetente zooitje bij elkaar. Ik heb niet gestemd.
Mijn reden? Om een Amerikaanse slogan te citeren: “The left is wrong, the right is stupid.”

Niemand met enig historisch besef kan nog met een strak gezicht claimen dat links enig bestaansrecht heeft. Het socialistische experiment heeft niet alleen gefaald; het is brandend en gierend ter aarde gestort alwaar het een krater achterliet van staatsschuld, werkloosheid en uitzichtloosheid voor juist de zwakkeren waarvoor ze zeggen op te komen. Desondanks bewonder ik hun engagement waar het de sociale issues betreft.

Rechts is in Nederland allang niet rechts meer. Het is een mengeling van kleuren en smaakjes. En wat krijg je als je te veel kleuren en smaakjes mengt? Juist, een bruin poepkleurtje met een smerige, xenofobe, smaak. Desondanks kan ik er niet omheen dat de rechtse partijen tenminste niet op een economische ramkoers liggen met de zeemijn van het Nederlandse faillissement.
Kortom, ik gunde beiden hun verlies, en bij beiden kan ik zaken bedenken die onder hun bewind hopelijk, misschien, een beetje, beter zullen gaan. Kortom, we hebben de verkiezingen weer verloren. Weer heeft een minderheid voor de meerderheid beslist. Maar ach, er was toch niemand wie ik graag had zien winnen.
Hopelijk komen de volgende keer nog minder stemmers opdagen. Vroeger of later zal dan eens duidelijk worden wat een klucht het eigenlijk allemaal is. Boze tongen beweren dat niet stemmen inhoudt dat je je bij de meerderheid neerlegt. Dit mag de-facto zo zijn, maar voor mij betekent niet stemmen dat ik mijn steun NIET geef, aan niemand. Dat ze bij de politieke partijen te dom, te arrogant en te machtsbelust zijn om dit in te zien, dat ze dus feesten om een meerderheid van stemmen die neerkomt op een minderheid van stemmers, dat ze denken een mandaat te hebben dat niet bestaat, ach. Dat is nou juist waarom ik niet op die malloten stem.
——————————————-
“Goliath staggers round in a punch-drunk daze, Doesn’t understand what hit him, I saw which was the winning side but still I joined the other, And I’m in love with every strange unfolding day”
-Sullivan – New Model Army-

Ingezonden door David Dylan