Van NOS teletext: Ondernemers dupe nieuw zorgstelsel Zo’n 120.000 ondernemers zijn door het nieuwe zorgstelsel veel meer geld kwijt. Sommigen betalen in vergelijking met vorig jaar het dubbele aan premie. En er zijn zelf ondernemers die vijf keer zoveel betalen, zegt MKB Nederland

MKB Nederland heeft een peiling onder haar leden gehouden. Vooral freelancers, Kleine zelfstandigen zonder personeel en directeuren-grootaandeelhouders zouden getroffen worden door het nieuwe zorgstelsel.

De helft van de ondernemers betaald nu veel meer dan in 2005. MKB Nederland wil dat de tweede kamer en de ministers Zalm en Hoogervorst maatregelen nemen.”

Einde citaat

Wanneer laten de ondernemers dat laffe MKB Nederland nu eens vallen? Het MKB Nederland is een door de politiek gesteunde en gestuurde organisatie. Wat voor corrupte bende het MKB Nederland is kunt u hier:

https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=1492

hier

www.vrijspreker.nl/blog/?it…

en hier:

www.vrijspreker.nl/blog/?it…

lezen.

Het wordt tijd voor een alternatief dat de belangen van ondernemers tegen de hebberige, grijpende en graaiende collectivistische verzorgingsstaat verdedigt!

9 REACTIES

 1. Het is inderdaad belachelijk. Eerst wordt je al genomen als zelfstandige middels de WAZ (ieder jaar ¤ 2.500 dokken, dan schaffen ze ’t ineens af…),

  Nu ga ik een kleine ¤ 3000 betalen voor m’n ziektekostenverzekering, terwijl kleine zelfstandige het minste ziek zijn van allen.

  Ja, eerlijk noemt men dat. Het is gewoon afpersing!

  Verder betaal je als zelfstandige ook voor voorzieningen als WW waar je niet eens gebruik van mag maken.

 2. de gein begon voor mij al bij de verplichte ziekenfondsverzekering van een paar jaar geleden. Het ding had minder dekking en was duurder dan de particuliere verzekering die ik daarvoor had.

  Nederland is een land voor werknemers en internationale corporaties, maar dat is niet waar (economische) groei vandaan gehaald kan worden.

  Voor mijzelf (eigen bedrijf) heb ik vorig jaar besloten om de komende tijd geen direct streven naar uitbreiding meer te hebben.

 3. [2]

  En dat is precies hoe de kleinere bedrijven op hun plaats worden gehouden. Met repressieve wetgeving, hoge belastingen en dwang lidmaatschappen van allerlei dure en nutteloze corporatistische clubjes.

  En dit terwijl het top van het bedrijfs leven via politieke invloed subsidies, gunstige regelgeving en allerlei baantjes in diezelfde vieze corporatistische clubjes kan regelen.

  Nathaniel Branden heeft eens opgemerkt dat de grote multi-nationals de grootste tegenstanders van een laissez-faire economie zullen zijn.

 4. [2] Mee eens, de politiek heeft altijd al met enig dedain zelfstandigen behandeld of genegeerd. Logisch, haar legitimiteit ontleent zij daar ook niet aan.

 5. [2] Wat dacht je van flink uitbreiden en de winst bij een door jou gecontroleerde onderneming in een belastingvriendelijk land laten vallen?

  Ik heb begrepen dat er in diverse Oost-Europese landen een flattax van 13-20 procent is. Op die manier geef je het begrip "vrijhandel" in de EU ook nog inhoud en toon je ook direct je internationale solidariteit: die landen zijn stuk voor stuk armer dan Nederland en door daar belasting te betalen help je ze immers.

 6. [5] internationale solidariteit

  ’t is jammer voor die landen, maar met internationaal heb ik niets en met solidariteit nog minder.
  Hoewel het hoegenaamd geen vetpot is kan ik mijzelf voorlopig wel bedruipen. [trekt nog een biertje open] Het wordt nu de kunst om mijn bestaande bestedingspatroon te houden zoals het is.

 7. [6] Ik vrees dat je over de ironie in mijn boodschap heen hebt gelezen.

 8. [2]En dat doen nu een heleboel.Want daardoor zijn er in het midden en kleinbedrijf al 60.000 plaatsen verdwenen in de afgelopen twee jaar. Je kunt het merken, er komen geen vertegenwoordigers meer,oude bedrijven worden overgenomen,meteen worden veel produkten weggesaneerd.Anne

 9. [8] en nog is het niet duidelijk voor de politieke partijen. Ik vind het schier onbegrijpelijk, maar weer trappen ze in de val van het geloven in hun eigen praatjes.

  ‘ja, we hebben het fout gedaan (met het vreemdelingen debat) de afgelopen jaren. En nee, we gaan nu naar de burgers luisteren. Ja echt, we hebben geleerd van onze fouten. En nee, we blijven niet op het zachte pluche zitten, we gaan de straat op, we gaan contact hebben met de mensen’

  STIERENSTRONT
  (Hoe groter de partij, hoe groter de mestvaalt)

  Het doet mij bijna pijn aan het hart om toe te geven, maar tot nu toe heb ik alleen van de espee concrete voorstellen gelezen over hoe de positie van MKB-ers verbeterd zou kunnen worden. Voorstellen met hun eigen nadelen, maar in ieder geval concreet.

  (en nu ga ik mijn mond spoelen met bleekwater)

Comments are closed.