Hier is DE kans op een libertarische maatschappij!


Die kans wordt geboden door de mogelijkheid om “burgerbuddy” te worden van een politicus.

Die politicusbuddy kun je dan wekelijks contacten en van libertarische ideeën voorzien. En voor je het weet, zijn we hard op weg naar de libertarische maatschappij.

Bij de stichting Wonder < www.burgerbuddy.nl > kun je je opgeven om buddy te worden van de politicus van je keus.
De opzet is dan dat je door een wekelijks (of tweewekelijks) contact de geadopteerde politicus een idee geeft over wat er bij de burger leeft en adviseert wat hij/zij zou moeten doen.
Je kunt dan libertarische ideeën brengen op de plek waar ze grote effecten kunnen hebben. Dat kan zeer ontspannend en productief zijn, vooral omdat het niet al te moeilijk is.
Je hoeft immers je buddy alleen maar te vertellen dat hij of zij “niets” moet doen. Elke keer als dat advies wordt opgevolgd, heb je dan iets goeds voor de maatschappij gepresteerd. En als dat goed gaat lopen, kun je een stapje verder gaan en hem/haar stimuleren om wetten af te schaffen en overheidsinstanties op te heffen.

Je moet wel snel handelen, want volgens de NRC zijn Rita Verdonk, Pieter van Geel en Harry van Bommel al vergeven. Die hebben al een buddy.
En je moet natuurlijk een buddy kiezen die zo veel mogelijk invloed heeft. En voorkomen dat al die lieden buddy worden van een socialist.

Elena Simons *) heeft met haar stichting “wonder” kans gezien voor dit project subsidie te krijgen van het Forum voor Democratische Ontwikkeling. (FDO). Dit FDO is opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en wij vermoeden dat dit, en dus de buddysubsidie, gefinancierd wordt door de belastingbetaler.
Het FDO en ook het “Instituut voor Publiek en Politiek” (eveneens een met belastinggeld gesubsidieerde instelling) hebben toegezegd het burgerbuddyproject nog grootser aan te pakken.
Elena heeft ook ontdekt dat het “Europafonds”**) bestaat en verwacht al een deel van het daar verzamelde belastinggeld te krijgen om het buddyproject uit te breiden tot Europarlementariërs en EU-ambtenaren.

Nogmaals, geef je snel op voordat je te laat bent. Zo’n kans krijg je niet vlug weer.
P.S. De Vrijspreker overweegt om een club van libertarische politici-buddies te stichten. Daardoor kunnen de buddy’s elkaar steunen en tips geven voor nog grotere en snellere resultaten. Dus geef even op aan info@vrijspreker.nl wiens buddy jij geworden bent!
——————————————————-
*) Elena Simons (1977) studeerde niet helemaal af aan de Rietveld Academie, werkte voor reclamebureaus en is sindsdien ideeënmaakster, opvallend en niet altijd onomstreden. (maar wel kennelijk handig). Ze richtte het Instituut voor Economische Disharmonisatie op, en noemt zich “maatschappelijk uitvinder”. Zij is auteur van het boek: “Pret met Moslims”.

*) Dit Europafonds heeft net een verhoogde subsidie van 2.500.000 euro belastinggeld gekregen om de burgers warmer te maken voor de EU.

13 REACTIES

 1. Jaaah, hoe kan ik me opgeven als buddy voor Femke Halsema? Ik ga gaan enkele uitdaging uit de weg…

 2. En weer een oproep tot participatie aan het democratisch proces!

  Iedere keer dat je in gaat op wat politici vragen, en je luistert dus naar die politici, geef je hen een legitimatie voor de democratie, immers kijk maar, mensen stemmen, doen mee aan buddy-projecten en alles wat nog gaat komen.

  Mijn advies is: laat politici zoveel mogelijk links liggen en leef je eigen leven, zoveel mogelijk onafhankelijk van de staat en haar representanten.

 3. " Wij, bewoners van Nederland, willen onze overheid steunen in het werk voor ons land. Daarom bieden we ons aan als burgerbuddy. "

  Dit is de tekst die je onderschrijft als je deelneemt aan het buddyproject!

  Niet erg libertarisch, sterker nog, geheel niet libertarisch.

 4. Ik heb nog een paar fraaie plannen uitgewerkt over het privatiseren van verschillende overheidsdiensten & volksverzekeringen en een stappenplan gemaakt voor het opheffen dan wel grondig verkleinen van de verzorgingsstaat.

  Ik twijfel echter of ik die bij Jan of Geert zal aanbieden. 😉

 5. [4]

  idd

  " Wij, bewoners van Nederland, willen onze overheid steunen in het werk voor ons land. Daarom bieden we ons aan als burgerbuddy. "

  Ik altijd maar denken dat het andersom hoort te zijn 🙁

 6. Een handige mevrouw hoor. Je moet er maar zin in hebben (en tijd aan willen besteden) om je een weg te zoeken in het subsidiebos.

  Als ik het allemaal goed begrijp is dit dus een speciaal initiatief vanuit de samenleving om een contact te leggen met onze ‘volksvertegenwoordigers’.

  Hoe duidelijk willen de politiekers het hebben?

  Ik denk toch niet dat ik meer dan een noodzakelijke seconde teveel wil besteden om die losgeslagen bende weer enigzins in het juiste spoor te krijgen, maar dat is persoonlijk. Aan de andere kant, elke manier om enige rationaliteit over te brengen op de ‘volksvertegenwoordigers’ is meer dan welkom.

  En aan nog weer een andere kant, rot op met die rationaliteit. Jan Marijnissen/Agnes Kant een keer de huid mogen volschelden is geen onaantrekkelijk idee (natuurlijk "behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet")

 7. Ondanks de terechte kritiek op de doelstelling van de website heb ik me toch opgegeven. Een beetje netwerken kan immers nooit kwaad. Wie weet biedt dit namelijk de mogelijkheid om je als ordinaire burger uit te spreken in mediakanalen die anders gesloten zouden blijven. Of ziet Femke Halsema plotseling het licht *proest* wanneer ik haar meeneem naar een bijeenkomst van vrijspreker.nl
  Denk erover na, hoe meer van julie je opgeven, des te groter de kans dat er een libertarische buddy succes heeft!

 8. [10] Wellicht ook iets voor jou Hub, als fervent deelnemer aan de nederlandse democratie en het democratisch proces!

  Laat ons ook weten hoe het je vergaat en aan wie je je gaat verbinden!

 9. [7] Inderdaad hoort dat andersom te zijn. Je moet dus goed weten wat je ondertekent, en/of sterk in je schoenen staan als je "undercover" gaat werken.
  Elena, de uitvindster van dit schema reageerde al:
  "Die libertariërs kunnen hun bedoelingen in hun aanmeldingsformulier maar beter verhullen 😉 . Buddy’s horen natuurlijk neutraal te doen."

 10. [12] Dan vult u toch gewoon in dat u voorstander bent van een neutrale overheid.

Comments are closed.