Kandidaat: Jan Peter Balkenende (CDA) Minister President

Nominatie: “Wie niet gaat stemmen, mag straks niet klagen”.

Toelichting: Jan Peter Balkenende heeft al eens de Award gewonnen. De eerste keer onder andere omdat hij de EU belangrijker vindt dan Nederland.

Deze keer krijgt Jan Peter de Award vooral voor de rol van zichzelf en zijn club CDA in de gemeenteraadsverkiezingen. Jan Peter heeft die zelf in het landelijke vlak getrokken. Hij reed met een bus door het land, en ging, een beetje kunstmatig, zelfs carnaval vieren. Zijn discipelen deden hetzelfde. Alles voor het goede doel van stemmen winnen voor het CDA.

De landelijke verkiezingen kregen een dusdanig dominante invloed, dat wij zelfs pleiten om ze door de gemeenteraadsverkiezingen te vervangen.
Jan Peter en zijn Haagse politici kregen echter een koekje van eigen deeg. Het CDA verloor iets van 600 gemeenteraadszetels!

Een verwarde CDA top feliciteert Wouter Bos als grote winnaar. Gaat dan bespreken wat zij moeten doen voor de volgende verkiezingen. De Landelijke, die gaan om hun eigen hachje, in mei 2007.

Dan komt Jan Peter en zijn club tot geweldige besluiten:

  • Jan Peter moet de leider blijven.
  • Met volle kracht zullen de CDA-politici de aanval op Wouter Bos openen. (We hebben al vernomen dat Wouter geen grotere wens had; dit is DE methode om te scoren voor de PvdA)
  • Het CDA moet nog meer socialistischer worden. Ten opzichte van de PvdA het “me too effect. Zij zullen nog meer hun best doen om nog veel meer te beloven.
  • Maar vooral ook om aan de kiezer goed duidelijk te maken dat die “goodies” er komen dank zij het CDA. Om dat over te brengen, zullen toppolitici (die het nu verpest hebben) nog veel meer het land intrekken

Omdat ook de VVD die richting uit praat, ziet het er naar uit dat heel Nederland inderdaad socialistischer wordt. Op weg naar de communistische heilstaat.

De briljantheid ontgaat ons enigszins en dat is één reden voor de Award!!

Een andere uitspraak van Jan Peter van deze week is ook zo wijs, dat we nog lang moeten denken: Leden van de “Hofstadgroep” zijn veroordeeld tot zware straffen.
Jan Peter:”Dat de Hofstadleden nu veroordeeld zijn, is een bewijs dat de terreurwet goed werkt”. Het ontgaat ons dat een wet goed werkt als ze maar tot veroordelingen leidt.

De politici maken de wet, en de rechter oordeelt of men zich er aan houdt. Dat doen de rechters al jaren, zelfs voor slechte wetten. Zij mogen in Nederland immers niet de wet zelf beoordelen of toetsen aan de grondwet. Jan Peter zal toch niet bedoelen dat zij een wet gemaakt hebben OM die Hofstadgroep te pakken, en dat ze door die veroordeling goed blijkt te werken?

Om nog terug te komen op de uitspraak van Jan Peter dat je bij niet stemmen niet meer mag klagen, halen we hier een prima voorbeeld aan, dat John McClane op 7 maart op “geen stijl” plaatste bij “Stem of zwijg voor eeuwig”:

“Ik zal Balkenende eens 10 soorten poep voorschotelen. Mag ie kiezen wat hij ie wil eten. En als ie niet kiest, mag ie niet klagen als ik hem gewoon koeienstront voer!”
Een duidelijker voorbeeld is nauwelijks te verzinnen.

Bij elkaar een overvloed van argumenten om Jan Peter Balkenende voor de tweede keer de Award Politicus van de Week te geven.

4 REACTIES

  1. Zoals ik mijn portemonnaie normaal gesproken alleen aan iemand meegeef als het nodig is en uitsluitend als ik de betreffende voldoende vertrouw, zo is er geen haar op mijn hoofd die er aan denkt mijn stem weg te geven aan beroepscriminelen. Die stem houd ik lekker zelf.

Comments are closed.