Kandidaat: Sharon Dijksma (PvdA) Vice- Fractievoorzitster

Nominatie: “Hoog opgeleide vrouwen moeten betalen.”

Toelichting: Sharon was deze week vooral in het nieuws, en ook op de Vrijspreker, door haar uitspraak over “andere” vrouwen. *)

Haar discriminerende uitspraak dat hoog opgeleide vrouwen moeten betalen, is gebaseerd op het idee dat die opleidingen geld van de “gemeenschap” hebben gekost. Als die vrouwen dan niet (voldoende) werken, en belasting betalen, dan zou dat opleidingsgeld verspild zijn. **)


In onze eerdere stukjes*) hebben we daar al ruimschoots commentaar op geleverd. Toch willen we hier nog eens noemen dat ook Sharon hoog is opgeleid. Of dat geslaagd is, weten we niet, maar in haar CV staat dat ze in ieder geval enkele jaren de Universiteit Groningen (rechten) en de Universiteit Twente (bestuurskunde) doorgelopen heeft.

Maar “gewerkt” en iets aan de maatschappij terugbetaald heeft ze in ieder geval nooit. Want vanuit Twente vertrok ze meteen naar Den Haag als Tweede-Kamerlid voor de PvdA. En in plaats van iets op te brengen, heeft dat de belastingbetaler alleen maar méér gekost.

Het idee van Sharon om studies te financieren via een soort leenstelsel is overigens positief. Als ze er tenminste niet meteen een overheids-leenstelsel van maakt waardoor er nog meer grip op de burger komt.

In Den Haag is ze ondertussen opgeklommen tot Vice-Fractievoorzitster, direct onder Wouter Bos. Zij is dol op macht en beheert vanuit haar fraaie Haagse kantoor de fractiediscipel en speelt een belangrijke rol in het uitzetten van de koers van de partij. Dit onder andere voor haar eigen portefeuille: verkeer, openbaar vervoer en grote infrastructurele projecten. Al die zaken waarbij alles altijd mis loopt.

Hoewel Sharon het niet openlijk bekent, lonkt ze wel naar een baantje als Minister van Verkeer en Waterstaat. Daar hebben al meer vrouwen gezeten!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen verzon ze “leuke acties” om de show te stelen. Want dat levert stemmen op. Echte “standpunten” (principes) heeft de PvdA niet. Sharon noemt dit: “Het punt is dat wij genuancéérde standpunten hebben. Wij moeten weer gaan polderen”.
Bij het streven naar meer macht is het CDA de grootste concurrent; Sharon vindt dat: “we onze pijlen op het CDA moeten richten, dat is onze grote concurrent, die moeten we aanpakken”

Toch zijn er wel plannen:” Drie groepen zullen – mocht de PvdA in 2007 aan de macht komen – de arbeidsmarkt op moeten: vrouwen, jongeren en ouderen.” De individuele vrijheid wordt weer meer onder druk gezet.

Er zal niemand aan twijfelen dat Sharon een waardig ontvangster is van de Award: Politicus van de Week.

*) Zie de Vrijspreker-artikelen “Kapitaalvernietiging”  en  “Hoog opgeleide vrouwen moeten betalen”

**) Dit, en meer gegevens komen uit een interview met Sharon door VNO-NCW

7 REACTIES

 1. Sharon leverd wel heel veel op: heel veel koppijn!
  Dit soort polkitici moeten ons land besturen!
  gatverdamme

 2. Vindt het zo vreemd dat ze niet wordt bekritiseert door medecollegaas zoals marijnissen of de felle Halsema of woutertje bos met zn lekkere gebabbel
  het blijft toch een apart soort mens wat daar zit in Den Haag of je bent zo of wordt zo met 1000 kilo boter op het hoofd wat zeg ik een hele boterberg op het binnenhof !

 3. Mevrouw Dijksma is een hoogopgeleide vrouw die in de publieke sector werkt. Een publieke vrouw dus, maar dan zonder dat men er vrijwillig voor betaalt, en zonder tevreden klanten.

 4. Dijksma: rechten Rijksuniversiteit Groningen (niet voltooid); bestuurskunde Universiteit Twente te Enschede (niet voltooid). Thats it!

  Dubbel verspild gemeenschapsgeld.
  Wie moest nou wat terug gaan betalen?

 5. Het CDA blijkt ook haar eigen Dijksma te hebben.
  Een politica die zich kennelijk in haar hemd voelt gezet door de voedselbanken, en begint te kraaien dat de overheid ‘iets’ moet doen aan verslavingen, armoede en werkloosheid.
  Is zij een blind paard?
  Volgens mij bestaat er al een overdosis aan regelingen m.b.t. de door haar knap ontdekte problematiek.

 6. [6]
  Ook dit weer onder het motto: ‘De overheid is er voor al uw problemen.’
  Ook 2e-kamer-leden blijken al zo gewend aan dit stinkend motto, dat zij de stank ervan al niet meer ruiken.

Comments are closed.