Aha, zul je denken, Sarah is een dag naar Antwerpen geweest en heeft van de schilderijen van Rubens die her en der hangen genoten, en ze is misschien ook in het Rubens Huis geweest.

Helemaal mis!
“Rubens maakt je dag” is de titel op een heel klein foldertje dat was gevoegd bij een schaaltje met een nieuw soort appels. De naam is Rubens en is een kruising tussen een Elstar en een Gala.
Zoals het foldertje verder vermeldt, is het “een verfrissende appel voor mensen die met volle teugen van het leven genieten”. Nou, wie wil dat niet? Helemaal voor mij dus!

Onderaan op het foldertje zie ik ineens een piepklein blauw vlaggetje met een cirkel van gele sterretjes, met daarnaast de tekst:
“Campagne gefinancierd met steun van de Europese Gemeenschap”.

Bedankt EU-burgers dat jullie het mogelijk hebben gemaakt mij van dit lekkere appeltje te laten genieten!

Bijdrage van: Sarah.

6 REACTIES

 1. Overigens moest ik bij deze titel aan mijn moeder denken.
  Als ze de "weelderige" vrouwen op de schilderijen van Rubens ziet, voelt ze zich altijd ineens een stuk beter over haar lijn.
  En nu kan zo’n gezond appeltje daar verder aan bijdragen. Wat is het leven toch mooi.
  Ik zal haar dit weekeinde een kistje kopen.

 2. Ik heb altijd gedacht dat die Rubens een kinderpornoproducent was?

  http://plusinfo.jeonju.ac.k…(Rubens).jpg

  Ik begrijp niet dat al die blote kindertjes in zijn schilderijen nog niet weggeretoucheerd zijn, net zoals de sigaretten op veel Beatle CD foto’s. Dat de EU dat allemaal goed vind zeg. Dan komt er vast ook nog wel een sigaretten foldertje:"Caballero maakt je dag"!

 3. Sinds ik dit blog lees valt ook mn oog steeds overal op dat swastikasymbool ,dat enge blauwe stickertje met van die sterretjes in een cirkel het hing bij een grote winkel "het goed" genaamd handelend in de tweedehandsspullen !er werken vrijwilligers en hetloopt storm de prijzen zijn niet altijd even goedkoop dus je zou zeggen vanwaar die sponsering ,voor de huur misschien een oud fabriekspand wat al gesloopt had moeten worden ?

 4. [4]Dat achterste engeltje lijkt sprekend op Hans van Baalen,VVD. Anne

Comments are closed.