Veel mensen kennen de werking van bezuinigingen van dichtbij. Als er minder geld binnenkomt dan dat er uit gaat, zijn er maar twee oplossingen: Meer inkomsten, of minder uitgeven. Bezuinigen dus.

Dat zegt de overheid dan ook steeds te doen.

Echter
Wanneer de overheid vorig jaar 100 gulden uitgaf (ik denk in guldens), en de inflatie is 8 procent, dan vindt de staat het ook al ‘bezuinigen’ wanneer ze dit jaar ‘slechts’ 105 gulden uitgeeft! 3 gulden minder dan waarop ze ‘recht’ meent te hebben.

Het gevolg, door de ogen van een leek zoals ik, is dat U moet bezuinigen want u krijgt minder inkomsten en door toedoen van de – door de staat veroorzaakte – inflatie kunt u ook nog minder kopen voor hetzelfde geld; alles wordt duurder.

Maar de overheid blijft maar groeien en meer uitgeven dan vorig jaar! Het kan best ‘relatief minder’ zijn, maar in guldens is het gewoon meer en meer en meer en meer….

De overeenkomst tussen de overheid en kanker is op deze site al vaker gemaakt. Het zijn cellen die voortkomen uit het lichaam zelf, maar een eigen leven gaan leiden, ten koste van het lichaam.

Terwijl u steeds minder te besteden hebt, groeit de staat rustig verder, totdat het hele lichaam verziekt is. Als je echter de voedselstroom naar de kankercellen weet te stoppen, schrompelt het vanzelf ineen, en kan het lichaam beginnen zich te herstellen.

Dus
Stop de bezuinigingen op uw en mijn portomonee! Geen belastingverhogingen meer.
En laat de staat nu maar eens zelf gaan bezuinigen!
Om te beginnen halveren van de staatsinkomsten (belastingen) en halveren van het aantal ambtenaren, ministers, kamerleden, raadsleden, enz. enz.

De gewone Nederlander heeft nu genoeg bezuinigd.
De overheid heeft haar mond vol van ‘bezuinigen’,

NU ZIJN ZE ZELF MAAR EENS AAN DE BEURT!!

11 REACTIES

 1. Als we nu net als in Frankrijk massaal het werk neerleggen tot de belastingen gehalveerd zijn en de overbodige ambtenaren eruit zijn gebonjourd. Niet werken is niet verdienen is geen belasting betalen. Het doet even pijn maar het resultaat is een enorme verbetering voor zowel de werkgevers als werknemers. Iedereen(!) die in NL werkt betaalt per slot van rekening minimaal 50%(!) belasting (32% inkomen en 19% btw. OK, op etenswaren maar 6% maar dat maak je ruimschoots goed als je een auto hebt, rookt of alcohol koopt).

 2. Ik weet nog dat in het begin van de jaren 80 bezuinigen betekende dat de *overheid* minder uitgaf. Sommige subsidies en uitkeringen gingen omlaag maar het belasting tarief steeg toen niet zo snel voor iedereen.

  Nu hebben de politici de betekenis verwisseld voor het idee dat wij als burgers meer aan de overheid moeten geven.

  Zoals Toine Manders eens zei; het zou goed zijn als de werknemer een aparte belasting aanslag zou krijgen voor het het salaris wat hij iedere maand krijgt.

  Dan zouden meer mensen beseffen hoe ze blind geroofd wprden door de dwangstaat.

 3. Je zou rustig kunnen zeggen, dat de klassenstrijd van Marx gaandeweg is overgenomen door de hele politiek.

 4. Prima artikel Jodocus! Maarre, als ik het nu allemaal goed begrijp: Inflatie wordt toch veroorzaakt doordat de gelddrukpersen een tandje hoger worden gezet? Als we nu in 2007 eens net zoveel geld drukken dat voor elke Nederlander elk (financieel) probleem is opgelost? Ja, ja, dan hebben we dus het jaar daarop een torenhoge inflatie. Maar wat doen we dan? We stappen direct uit de Euro en voeren de Gulden weer in en plaatsen deze op bijvoorbeeld 5 Euro! Zijn er financieel experts die uit kunnen leggen waarom dit niet kan/opschiet? Ik vraag me dit namelijk al langer af…

 5. [3]
  De vergelijking van het maatschappelijk ziektebeeld met het medische gaat bijna geheel op: de levensader van de politiek is belastingdienst en van kanker is het het bloedvatstelsel.

  "the cancerous tissue is able to establish its own blood system."

  "PTK787/ZK222584" angiogenesis blocker already entered clinical testing phase III in 2003.

  http://www.bio-pro.de/en/re

 6. [4]
  Bertus,
  Simpel dacht ik. Wie zijn "we" dan ? Daarvoor heb "je" immers de volle medewerking van de lastgevers van "je" beulen nodig.
  Groet,
  Harry

 7. [1] René,

  Volgens mij is het nog veel meer dan 50 % omdat in de prijs van de produkten die we kopen (ook zonder BTW) nog de kosten van de belastingen
  verwerkt zijn.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. @Cincinnatus:

  Neem nu een auto van ¤ 100.000. Die kost ¤ 61.000 (netto catalogusprijs). het gat wordt veroorzaakt door BPM (45,2%) en BTW (19%). Echter, wil ik netto dat tonnetje af kunnen tikken bij de dealer, dan moet ik wel bijna 2x zoveel verdienen. En als ik aan particulieren verkoop, moet ikook nog ’s de BTW verkopen.

  Grof gezegd moet ik dan een (bruto) winst hebben van ¤ 238.000. Ik mag dan alvast ¤ 38.000 als BTW afdragen. Daarna mag ik over de rest ¤ 100.000 IB afdragen. Vervolgens zit op de auto ook weer ¤ 39.000 BPM + BTW.

  En dan laat ik nog niet zien hoeveel accijnzen er weer op brandstof zitten.

  Een dergelijke redenering gaat b.v. op voor de energieprijzen. Jan Marijnissen was zo boos dat er mensen waren afgesloten in de winter, dat kun je toch niet maken. Onze Maoïst vergeet echter te vermelden dat er op energie 50% belasting zit. Waar moet anders zijn lullige salaris van betaald worden?

  Maar nee, dat begrijpen ze dan weer niet…

 9. [8]
  Je vergeet belasting op:

  Grondstoffen:
  Energie om die te winnen
  Arbeid om het te maken

  Halffabrikaten:
  Energie om dat te maken
  Arbeid om dat te maken

  Assembleren:
  Energie om te kunnen assembleren
  Arbeid om te kunnen assembleren

  Verkopen:
  Energie om te kunnen verkopen
  Arbeid om te kunnen verkopen

  Kopen:
  Energie om te mogen gebruiken
  Arbeid om te kunnen kopen

  Nee, wil niet weten wat een auto werkelijk kost ;-( .

 10. [9] Jetze,

  Inderdaad.Dat bedoelde ik.

  De milieubelastingen, grondbelastingen,
  bedrijfsbelastingen,importheffingen,
  belastingen op arbeid,enz…. van de verschillende leveranciers en tussenhandelaars zijn allemaal in de eindprijs verrekend.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. Ik ben het zat voor een ander op te brengen!wij moeten bezuinigen als burger
  en een kamer lid wil er 33% bij op hen loon.

  En dan ook die belastingen ,en ziekte kosten die als maar duurder worden ook zo iets heeft u betere zorg gekregen ik niet!maar wel meer betalen.

  Nog zo een de bezine prijs alles duurder en duurder omgerekend is het boven de 3 gulden NEDERLAND WORD EENS WAKKER

Comments are closed.