Zat er een journalist te suffen van de week? De Vlaamse Pravda meldde van de week een opmerkelijk nieuwtje op teletekst. Een rechter in Antwerpen noemde hoge parkeertarieven en boetes “straatjesmelkerij”, en volgens de VRT nieuwsdienst “Hij wil de burger naar eigen zeggen beschermen tegen de geldzucht van de overheid.”

Het originele artikel staat hieronder, daar het intussen onvindbaar is. Een beetje Googelen op ‘straatjesmelkerij’ levert namelijk 0 resultaten op. Opmerkelijk, was de televisie Pravda dan het enige medium in Belgie dat melding maakte over deze uitspraak inzake gelegaliseerde straatroverij ? Als simpele Ollander weet ik het niet, maar misschien zijn er Belgische lezers die meer weten van deze zaak.

Het artikel meldt te weinig over de zaak om er een goed oordeel over te kunnen geven. Het is echter een flinke stap in de goede richting en het is fijn om te lezen dat er nog rechters bestaan die niet 100% serviel zijn naar hun salarisbetaler. Want ook voor de rechters geldt doorgaans “wiens brood men eet, diens woord men spreekt…

124 124 tt-EEN wo 15 mrt 21:08.45

Antwerpen

“PARKEERBOETES ZIJN STRAATJESMELKERIJ”

In Antwerpen heeft een vrederechter de parkeerboetes van de stad op de korrel genomen. De retributie, een forfaitair bedrag van 21,5 euro voor vier uur parkeertijd, vind hij veel te hoog.

Zestig veroordeelden moesten hun achterstallige retributies van hem betalen volgens het oude tarief. Dat bedraagt maar de helft van het huidige.

“Als men dit alles per maand berekent, komt men aan de huur van een luxeappartement”, zegt hij.

“Leiden zulke tarieven niet echt tot straatjesmelkerij?” Hij wil de burger naar eigen zeggen beschermen tegen de geldzucht van de overheid.
Volgende W-Vlaanderen Brussel Wereld

7 REACTIES

 1. Prima uitgelicht, Maverick.
  Het opleggen van hogere parkeerboetes in de binnensteden in plaats van het bouwen van voldoende parkeergelegenheid leidt tot navenant slechtere bereikbaarheid en tot verdere frustratie van het sociaal-maatschappelijk verkeer.
  Hoe "autoluwer" hoe sluwer.

 2. [1] En hoe autoluwer, hoe minder economisch verkeer. Een onbereikbare stad is een stad veroordeeld tot armoede, zie de armoede in onze grote steden. Maar dat zien de extreem-collectivisten niet die deze steden besturen, want zij krijgen hun salaris toch wel en mogen hun auto’s parkeren onder het gemeentehuis of stadsdeelkantoor.

 3. STRAATJESMELKERIJ is wel zo`n prachtig woord dat het in de Dikke Van Dale moet komen!

 4. [4]
  Ik denk dat er met mijn zoekopdrachten op Google.nl en -.be iets mis ging. Gelukkig maar.

  [5]
  Helemaal mee eens. Het klinkt ook zo veel vriendelijker dan ‘struikroverij’. Daar zal struikrover Koos S. niet blij mee wezen, want dan kan die minder bonnen schrijven…

Comments are closed.