Gentse studenten hielden vandaag een manifestatie *) voor de VN_Millenniumdoelstellingen.

Met veel kabaal vroegen ze aandacht voor deze politieke doelstellingen die volgens hen in 2015 zeker haalbaar zijn.
Alleen wisten ze helemaal niet waar ze het over hadden!

De studenten poneerden dat het 5 voor twaalf is en dat er nu snel gehandeld moet worden. Ze kregen bij hun actie steun en hulp van de quango 11.11.11. (quasi non government organisation). Deze quango werkt aan de Belgische campagne voor de politieke millenniumdoelstellingen.

Martine Deneckere, docente van de Hogeschool Gent, vertelde dat maar amper 10 % van de studenten wist wat die millenniumdoelstellingen waren.
De demonstraties in België hebben kennelijk hetzelfde hoge niveau als op veel andere plekken.
—————————-
*) BELGA

4 REACTIES

 1. Een beetje zoals voetbalhooligans die alleen maar naar een wedstrijd gaan om daarna te rellen zonder te weten wie er speelde.

  Een treurig verschijnsel..

 2. En helaas hebben zulke stukken onbenul ook allemaal stemrecht. ’t Toont weer eens aan hoe onzinnig een democratie toch is.

 3. Ben je overigens tegen die Milleniumdoelstellingen, Hub? Ik ben zelf wel gecharmeerd van bijvoorbeeld het target om in 2015 wereldwijd alle kinderen toegang tot lager onderwijs te geven. Is dat nou niet net iets waar een supranatinale organisatie wél van nut kan zijn als motor?

 4. Waarschijnlijk wist ze dan heel bewust wat ze deed toen ze in oktober 1974 een studiereis in de Duitse "Democratische Republiek" ging maken – of was het een vriendenbezoek?
  In elk geval zeer ongebruikelijk voor een universiteitsstudente op dat moment van het jaar.
  In 1974 was Walter Ulbricht de grote baas was achter de Muur….
  De STASI zal voor dit bezoekje wel zijn fiat gegeven hebben.

  Met een pa die op dat moment de partij-ideoloog van de Belgische Socialistische Partij was, kun je het allemaal beter situeren 😉

Comments are closed.