Vandaag en morgen is er naast de normale officiële EU-opperhoofdenvergadering een extra conventie ingelast in Rome.

Jan Peter balkenende zal daar proberen alsnog wegen te vinden om zijn geliefde EU-grondwet door de Nederlandse kelen te persen.

Angela Merkel, het Duitse opperhoofd dat de geschiedenis in wil gaan als de persoon die Europa “gered” heeft, is daarvoor ook in Rome.
De Chechische minister van Buitenlandse zaken, Cyril Svoboda, heeft net weer een voorzet gegeven voor het weer levend maken van die grondwet. Ondanks dat zijn president Vaclac Klaus daar fel tegen is. Cyril vindt dat een korte verklaring over de EU-doeleinden, met een link naar de Grondwet, de truc kan doen! Een kort stuk, twee of drie pagina’s met allerlei goede positieve dingen van de Eu maar wel een stille link naar de grondwet. Allerlei dingen die iedereen wil en dan toveren dat daarvoor die grondwet nodig is!
Vooral benadrukken dat de EU zo goed is voor handel, veiligheid en welvaart. En dan zwijgen over de legale en institutionele consequenties. Die snapt de kiezer toch niet!
Laat die maar over aan de (politieke) experts.

Angela denkt in dezelfde richting. Jan Peter is vreselijk voorzichtig om weer over een nieuw referendum te beginnen. Hij weet dat Nederlanders niet zo dom zijn. (IQ 107 !!!) Daarom liever eerst al die andere landen, die geen referendum houden en de grondwet gewoon aan het volk opleggen, het ding laten ratificeren.

Als “Nederland” dan zowat het enige land dat nog niet heeft geratificeerd, dan spelen op “Solidariteit”, “WIJ, Europeanen moeten een voorbeeld geven, WIJ moeten de wereld redden”. En dan nog een vleugje angst erbij over terrorisme en grote landen als China en India, en “alleen staan”, en dan is het heel simpel om ook de Nederlandse kiezer in de wens van de politici te verzuipen.

Hoe kunnen verstandige, nadenkende mensen deze ramp voorkomen?

4 REACTIES

 1. Ik denk, dat heel veel Nederlanders gezien hebben wat een BS-verhalen die politici, INCLUSIEF DE PVDA, allemaal verkopen. Nu weer, nu blijkt, dat Nederlanders in de kwestie Afghanistan DANK ZIJ AL DIE INTERNATIONALE DRUK zich WEER in de nesten zitten te werken.

  Bovendien verspreidde zich na de uitslag van het referendum een ALGEMEEN GEVOEL van opluchting over het land: ALLE Europese politici werden in hun hemd gezet. Dat gaan we dus mooi nog een keertje beleven MITS er weer verstandig campagne gevoerd wordt !

 2. [1] "Dat gaan we dus mooi nog een keertje beleven MITS er weer verstandig campagne gevoerd wordt!"

  Daar zou dan NU mee moeten worden begonnen. Let maar eens op waarmee Jan Peter terug komt uit Rome!

 3. [2]
  Mee eens.
  Maar omdat we toch al lang bezig zijn is het beschikbare bewijsmateriaal overweldigend. Bovendien hebben we ervaring. Kwestie van campagneteam in de startblokken zetten en de verspreidingsstrategie van de boodschap verder uitwerken.
  Groet,
  Harry

 4. De woede onder de mensen is alleen maar groter geworden,dus een nieuw referendum pakt nog voordeliger uit en bovendien gaan l mei de grenzen echt helemaal open.Dat kan een leuke zomer worden, de nederlanders met hun caravannetje op pad en dan de tegenstroom van de toekomstige hannekemaaiers in trabanten en skoda’s naar het deels ontvolkte nederland. Anne

Comments are closed.