Morgen zijn de gemeenteraads???verkiezingen.
Maar met behulp van je belastinggeld wordt het volk door landelijke politici gelijmd om op landelijke partijen te stemmen. Vaak zelfs ook nog door middel van onrechtmatig en ongeoorloofd gebruik van dat belastinggeld.
Zie hierover ook het voorgaande artikel:Lokale Verkiezingen.

Dit doen ze door van alles en nog wat te beloven. Praktisch allemaal, vanaf Jan Peter Kalkenende, ministers, parlementariërs enz. Ik hoorde dat Jan Peter zelfs met een bus door het land reed en bij kiezers ging aanbellen en om hun stem vragen.

Bij de meeste van die beloftes kun je de vraag stellen:
“Waarom heb je dat de afgelopen vier jaar dan niet gedaan?”
Het meest eerlijke antwoord zou zijn dat het niet gebeurd is omdat het alleen maar beloftes waren om gekozen te worden. Daarna kan de belofte vergeten worden tot de volgende verkiezingen.

Wat ook opvalt is het proberen stemmen te krijgen door af te geven op de tegenpartij!
De VVD heeft daar een nieuwe truc voor. Hans Wiegel van stal halen, die leuke nare dingen laten zeggen, of grappen maakt over de tegenpartij. Daarna Jozias van Aartsen laten vertellen dat hij daar niet achter staat. Wel, dan is het intussen gezegd, de kiezer heeft kunnen lachen en het levert misschien stemmen op. Althans dat denken ze.

Jan Marijnissen vertelde vanochtend op de radio dat als we maar op hem stemmen, dat we dan een “Beter Nederland” krijgen.
Luister goed wat die politici zelf zeggen. En DENK dan na!

Onze mening over stemmen is al uitvoerig in voorgaande stukjes weergegeven. Je stem gebruiken om een bevoegdheid die je zelf niet hebt te geven aan iemand anders, blijft immoreel.
Bij een gemeenteraadsverkiezing kunnen we ons nog voorstellen dat je een stem gebruikt om een negatieve macht van de raad af te schaffen, en de daarmee verbonden belastingcenten aan de betaler terug te geven.
Maar ook daarvoor zijn nog maar één partijprogramma tegengekomen.
Zie daarvoor “Stem NIET! Of toch wel!” www.vrijspreker.nl/blog/?it…

7 REACTIES

 1. Ik ga niet stemmen. Het blijkt dat als je niet of blanco gaat stemmen, dit niets uitmaakt voor de zetelverdeling, enkel en alleen voor de opkomstpercentage! Meerdere mensen zeggen dat als je niet of blanco gaat stemmen, je ook geen kritiek mag uiten op de politiek! Kolder, een ieder heeft het recht om kritiek te uiten. De politiek in Nederland is m.i. zo’n zooitje dat ik niet zou weten op wie ik moet stemmen, niet voor de gemeenteraad, niet landelijk! Een stem geven aan diegene die ik dan de bevoegheid geef om over mij en anderen te kunnen beslissen, daar doe ik niet aan mee!

 2. [1]

  anderen doen daar wel graag aan mee en oefenen daarmee grote invloed uit op jou.

  vraag: wat vindt jij belangrijk?

 3. Ik hoorde net dat er in den haag een partij is (leefbaar den haag) die de afgelopen 4 jaar helemaal niets bereikt heeft. Misschien is het een goed idee om daarop te stemmen…..

 4. [1] Beste monique,

  Zoals jij denk ik er ook over. Ik ga ook niet stemmen.
  Dat antwoord dat als je niet stemt ook geen kritiek mag hebben hoor ik ook weleens.
  Daar strek ik me niets van aan.
  Beste stemadvies: gewoon thuis blijven.
  Want dat is het enigste wat kan ‘werken’.
  Als het opkomingspercentage bv maar 30 procent zou zijn, dan zullen ze misschien wel wakker worden.
  groetjes, speciaal aan Monique

 5. [5] Toch sluit ik me ook aan bij het leger van de mensen die niet gaan,Jammer dat het zulk mooi weer is. Anne

Comments are closed.