Een nieuw boek van Peter Siebelt met “Een schokkend verhaal over opmerkelijke samenwerkingsverbanden tussen een dominee, een ex-terrorist, drugsdealers, pedofielen en politici.

Dubieuze activiteiten die rijkelijk worden gesubsidieerd met gemeenschapsgelden.

Het boek wordt deze week gepubliceerd.

De Telegraaf schrijft er o.a. over:

“In het boek ‘Vissers in troebel water’ doet onderzoeker Peter Siebelt uit de doeken hoe de gemeente Rotterdam jarenlang een netwerk van stichtingen van de omstreden links-radicale dominee Hans Visser van de Pauluskerk heeft gefinancierd.”

“Op basis van de subsidiestromen, die achter de stichtingen van de dominee schuilgaan, spreekt Siebelt in zijn boek over een ‘miljoenenindustrie’. Siebelt baseert zich op interne stukken van de gemeente Rotterdam”.

En het A.D. zegt:

“De Rotterdamse ‘drugsdominee’ Hans Visser heeft zich schuldig gemaakt aan het aanzetten tot geweld.”

“Hij zou zichzelf daarnaast hebben verrijkt met subsidiegeld dat hij heeft gekregen voor zijn betrokkenheid bij stichtinkjes en verenigingetjes die zijn gelieerd aan de kerk in Rotterdam-centrum.”

“Visser zegt zich, zonder dat hij het boek heeft gelezen, te bezinnen op juridische stappen tegen de auteur. ,,Pure laster en insinuaties.”

“Siebelt stelt dat de 800.000 euro subsidie die de Pauluskerk vorig jaar van gemeentewege kreeg slechts een fractie is van wat erbij Visser binnenkomt. De dominee heeft zitting in tal van stichtingen en verenigingen die op hun beurt ook weer allemaal subsidie zouden krijgen.”

Tot zover de Telegraag en het AD.

Dit is “van dik hout zaagt men planken!”

Wij zijn dan ook benieuwd of en wat er verder uit deze subsidie put gaat komen