Oorlogen zijn gebaseerd op misleiding”
– Sun Tzu, The Art of War

“Dat een overheid leugens gebruikt om een oorlog te beginnen is niets nieuws.

De meeste mensen verkiezen een leven in vrede boven een afschuwelijke, bloedige oorlog. Daarom zal een regering die een oorlog wil gaan voeren het volk veelal voorliegen, om zodoende de illusie te creëren dat hun steun aan de oorlog de enig mogelijke keus is die hen overblijft.”

Zo begint een opsomming van leugens – in dit geval de meeste van Amerikaanse regeringen, in het niet zo verre verleden – om een aantal, ons bekende, oorlogen te starten.
Nu wordt gevreesd voor een nieuwe leugen om Iran de oorlog te kunnen verklaren.

Het verhaal eindigt met een oproep om het artikel zo veel mogelijk te verspreiden en de media en volksvertegenwoordigers ermee te overspoelen.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing” — Edmund Burke

Zie voor het complete (engelstalige) verhaal: www.whatreallyhappened.com/…

Bijdrage van: Sarah

9 REACTIES

 1. Bekijk ook eens de docu: 911 loose change.
  Zo zie je dat Amerika er echt alles voor over heeft om een oorlog te beginnen..

 2. Misschien was Pearl Harbor een bewust offer van FDR. Toch moeten we denk ik blij zijn (achteraf) dat de VS zich bij de geallieerden schaarden in hun strijd tegen de Duitse laars. Niets doen leidt inderdaad tot de triomf van het Kwaad.

 3. Goh, er is weer eens iemand die het allemaal helder doorziet…. zal ik het geloven of niet. Een mooie overdenking voor de zondag, als je echt niets anders te doen hebt.

 4. [3]

  Er is anders 1 heel erg goed punt op die site: er zijn geen WMD gevonden, anders waren ze met veel bombarie aan de burgers gepresenteerd. Ik denk dat ze een tank met aanstekergas nog hadden gepresenteerd, blij als ze waren dat ze eindelijk wat hadden gevonden.

  Dus ALLE documenten, foto’s en dergelijke die op voorhand bekend waren en die aan moesten tonen dat er WMD waren zijn onjuist. En het kunnen niet allemaal normale vergissingen zijn. Er moeten bewust foute documenten zijn gecreeerd.

  De actie die werd genoemd in de golf van Tonkin is ook bekend. Algemeen wordt aangenomen dat er geen aanval had plaatsgevonden.

  Ik denk dat de site een grotere kern van waarheid heeft dan je misschien zou verwachten. Hoe kan een overheid een oorlog van honderden miljarden dollars starten als hun aanwijzingen niet deugen? Ik kan maar 1 reden bedenken: omd dat ze graag een oorlog wilden…

 5. alleen overheden kunnen oorlogen (tegen andere overheden) beginnen.
  En grote overheden kunnen grote oorlogen maken.
  DUS: laten we streven naar kleine overheden en onmachtige EU’s; pacifisten aller landen, verenigt u tegen de overheden (hier)

 6. [5] oeps, bij nader inzien
  valt dit onder de nieuwe terrorisme wetgeving? dan trek ik deze oproep natuurlijk snel in.

 7. [5]
  Herinner ik mij plotseling de overheid ‘VADER’.
  Deze moordde zijn hele gezin uit.

 8. Laten we het eens hebben over oorlogsmisdaden tegen de mensheid. Milosevic moest terechtstaan.
  In mijn ogen is Bush nu de grootste oorlogsmisdadiger. Al die onschuldige die de dood hebben gevonden door toedoen van die eikel. Verhalen over kernwapens waren verzonnen en de oorlog was al begonnen.
  Die vent had al lang opgepakt moeten worden, maar hoe pak je iemand op die aan de macht is en wordt beschermd door nog hogere machten. De machten die ons allemaal manipuleren tot tevreden onbewuste slaven.

 9. @tofuburger

  Meedoen aan de tweede wereld oorlog was ook niet geheel belangeloos.

  Mede hierdoor hadden de zionisten (die toen ook al belangrijke regeringsfuncties binnen de amerikaanse regering hadden en nog hebben) eindelijk hun beloofde land weer terug….Israel.

Comments are closed.