Hugo Chavez, de president van Venezuela wil onze Antillen hebben.

Maar Henk Kamp, onze dappere minister van oorlog, is niet bang. Onze Marine kan de hele gammele Venezolaanse strijdmacht aan.

Maar moeten we daar nu echt om gaan vechten?

Waarom verkopen we die eilandjes niet gewoon?

Zorgt tevens voor een boel minder problemen.

10 REACTIES

 1. Hey, Hub, wacht eens … kunnen wij niet een van de eilandjes kopen?
  Tot voor kort kwam hier regelmatig de discussie waar we Libertarie zouden vestigen. Ik kwam toen (op MeerVrijheid) met Zeeuws Vlaanderen, wat heel wat bijval kreeg maar er kleven nog bezwaren aan.
  Als we echter Kamp zouden kunnen overtuigen om de eilanden te verkopen maar er eentje niet aan Venezuela te verkopen doch aan ons, dan kunnen we misschien eindelijk van start gaan?

  Ach, ’t zal wel weer bij dagdromen blijven…

 2. …Zijn Aruba, Curacao en Bonaire al niet van rijke Nederlanders? Wat we nodig hebben is een lijst van Nederlandse vastgoedeigenaren, dat zijn in veel gevallen ondernemers en die zijn de libertarische zaak waarschijnlijk genegen. Komen we misschien al een end mee? Onafhankelijk onder de kroon van Oranje valt misschien wel te verkopen?

 3. http://www.nrc.nl/dossiers/

  Interessant stuk Hub, volgens mij wil Venezuela de eilanden hebben omdat de eilanden regelmatig hebben gediend als springplank voor de amerikanen. Daarom mag Nederland ze niet verkopen van de VS.

 4. Het lijkt me trouwens behoorlijk dom van Chavez om geweld te gebruiken, want dan geeft hij Bush een argument om hem af te zetten.

  En wat willen de Antillianen?

 5. Zie het als een oorlogsverklaring. Venezuela bezetten. Gelijk olieprobleem opgelost.

 6. Volgens mij wordt daar in Venezuela wel stevig gepaft hoor! Gezien de ‘meerookbescherming’ op de werkplek acht ik de kans groot dat de militaire vakbond heftig tegen uitzending zal protesteren! Nee, ik zie onze jongens daar nog niet zo snel naar toe gaan. Alhoewel… Met gasmasker wellicht?!

 7. Een aanval op de Antillen betekent oorlog met de Navo(nederland is toch lid).
  Dus het zal wel bij woorden blijven.
  Trouwens die Chavez is een grote aansteller en communist die om de week koffie drinkt met Castro.
  Maar mocht Chavez toch aanvallen, dan kan Nederland het noordwesten binnenvallen.. Daar liggen hele grote voorraden olie.
  En de opbrengsten zijn uiteraard voor ons!

 8. Ik denk niet dat Nederland de eilanden zonder overleg met de Antillen kan verkopen.
  Op de Antillen bestaat voor dit verkoopidee echter weinig belangstelling.

 9. Sommigen hier slaan een taal uit dat je jezelf afvraagt waar al die onkennis vandaan komt.Ook het gebrek aan inzicht is bij velen hier niet te vinden!!

  Volgensmij hebben velen hier nog nooit gehoord van diplomatie en hoe deze te werk gaat.Kan ook niet anders als je nooit kennis hebt genomen van wereld economien,culturen,handelswijzen,diplomatieke betrekking enz.Kijk,een land als Nederland heeft natuurlijk het recht zoals alle andere landen haar grondgebied te beschermen indien een ander land overhoeds toch nog aanvalt.

  Maar oorlog moet een laatste optie zijn wanneer het echt niet anders kan.Want al zou Nederland over een sterker militaire legermacht beschikken dan Venezuela,als Nederland betrokken raakt in een oorlog,zal dit hoe dan ook gevolgen hebben op de rest van de die regio en al helemaal gezien Venezuela een OPEC land is en andere grootmachten ook zeer wel afhankelijk zijn van die olie.Om die reden alleen al zou het al niet verstandig zijn om een oorlog te ontketenen tussen de beide landen.Is gewoonweg niet verstandig!!!

  Oplossingen op diplomatieke wijze is en blijft het beste medicijn tegen gewelds uitbarstingen waar altijd weer onschuldige burgers het moeten ontgelden en vaak de dood vinden.Dat sommigen van "oorlogje" hier houden,is te verklaren vanwege het feit dat deze mensen nog nooit een moeder kwijt zijn geraakt,of dat hun vader onthoofd werd door een granaat,of hun babytjes als baby lijkjes ergens in een sloot weg liggen te rotten,zonder hoofdjes,voetjes of handjes.Want dat is jullie "oorlogje" namelijk veroorzaakt!

  Dan het volgende,
  Het geeft andere OPEC landen zoals bijvoorbeeld Iran,Syrie,Saudi Arabie, enz. nog meer reden om wanneer er zo’n situatie zou ontstaan hun "kernwapen" programma’s,hun anti westerse idiologien,hun terroristische programmas nog meer op te voeren,waardoor het voor de reeds weer opkomende beer "Rusland" en het Communistische "China" nog meer briljante mogelijkheden ontstaan om hun wapens te verkopen aan deze landen met alle nodige consequenties van dien!Hier gaat de stelling "och,de NAVO zal ons beschermen",totaal niet meer op gezien een nucliere wapens in deze tijd "erg in trek" schijnen te zijn en dergelijke massa vernietigingswapens met niets en niemand rekening houden wanneer zo’n vreselijk wapentuig tot ontploffing komt!Blank,zwart,Geel,Jood,Moslim,Christen,Vrijdenker,iedereen sterft en zal de dood vinden en ach en wee,daar gaat onze aarde!Willen we dit?????Ik dacht het niet,daarom,ik zie niet graag mn kinderen omkomen door gas of straling,maar het blijkt steeds weer dat velen hier het er schijt aan hebben wat dit voor hun kinderen en hun nageslachten betekenen zal!!!

Comments are closed.