De Italiaanse actrice Alida Valli is gisteren, 22 april, in Rome overleden.

Bij libertariërs en objectivisten is Alida Valli vooral bekend door haar rol als Kira Argounova in de film “We The Living”.

De film is gemaakt naar het gelijknamige boek van Ayn Rand dat in het Nederlands vertaald is met de titel “De Vrijheid gloorde”. Deze film is een echte aanrader!

De film speelt in Rusland net na de communistische revolutie van 1917, ‘We The Living’, een filmproductie van Ayn Rand’s eerste roman, is het verhaal van drie idealistische jonge mensen die ervoor vechten om hun levensvisie te behouden temidden van een totalitair systeem. De film werd als tweelingproductie, zonder toestemming van Rand, in 1942 in Italië gemaakt, met als eerste deel “Noi Vivi” en “Addio Kira” als tweede deel. Deze films werden na flinke coupures, met toestemming en bemoeienis van Ayn Rand, in 1986 samengevoegd tot één film die daarna in algemene roulatie werd gebracht.
www.wethelivingmovie.com/

Een toelichting van Riet Jongen: www.libertarian.nl/vrijbrief/archives/001535.php

——————————————-
P.S. Laat ons weten wat je van de film vond!

6 REACTIES

  1. Ik weet niet of het aan mijn software ligt, maar de links schijnen niet te werken.

  2. [1] Bij mij ook niet. Trouwens, als je de laatste reacties bekijkt worden vele oude topics gespamd door een bot. Misschien dat de webmaster hier wat aan moet doen?

  3. [1] [3] [4] Dank voor waarschuwing.
    Ik heb de hele URL erbij gezet.
    Zal webmaster vragen hoe het komt!

Comments are closed.