Een bezorgde lezer wees ons op de site van Leo Verhoef over Boekhoudfraude bij gemeenten en provincies.
Hieronder hebben wij een een kort stukje overgenomen als voorbeeld:

Boekhoudfraude komt niet alleen voor in het bedrijfsleven. Boekhoudfraude komt ook voor bij veel gemeenten en provincies. Onderzoek van de jaarrekeningen van inmiddels circa 100 gemeenten en provincies leert dat de omvang Nederland-breed vele miljarden euro’s bedraagt. Gemeenteraden en burgers worden met boekhoudfraude totaal op het verkeerde been gezet. Met instemming van accountants. Bij Amsterdam gaat het bijvoorbeeld inmiddels om zo’n 2,3 miljard euro, bij Rotterdam om 600 miljoen euro en bij Den Haag om 500 miljoen euro. Met de verzwegen miljoenen had veelal met groot gemak zelfs hier en daar de OZB geheel overgeslagen kunnen worden. In ieder geval waren de vele verhogingen van de lokale lasten in veel gemeenten totaal overbodig. De slachtoffers zijn de belastingbetalers. Zij raakten onnodig vele miljarden euro’s kwijt. Justitie legt de aangiften van boekhoudfraude gewoon naast zich neer.

lees verder….

5 REACTIES

 1. Heb al meer gelezen over de Hr.Verhoef.
  Hij is RA en ik veronderstel deskundig het is dus een schandaal dat er niets gebeurd sterker nog dit zijn Maffia praktijken waarbij Holleeder & Co verbleken. Dat de volksvertegenwoordigers hier niet op inspelen begrijp ik niet.
  Zoveel mogelijk zwart doen en belasting ontduiken.

 2. ‘Dat de volksvertegenwoordigers hier niet op inspelen begrijp ik niet.’ Hier ben je aan het jokken Arnold!

 3. [1] Dat RA van Register Accountant zal binnenkort wel geschrapt worden, en Hr. Verhoef met een smoes uit het register gezet. De waarheid vertellen is slecht voor je populariteit.

  "No good deed goes unpunished".

 4. Neemt de overheid eindelijk iets over van het bedrijfsleven, is het weer niet goed. Wat willen we nou eigenlijk? 😉

  Hoewel een verhaal natuurlijk twee kanten heeft, stinkt deze zaak als een overbevolkte varkensstal die al een jaar niet meer is uitgemest.

  Mocht het ooit in de 2e kamer ter sprake komen, dan krijgen we te horen: "Een regelrechte schande. Hier zijn geen woorden voor. Hier moet daadkrachtig tegen opgetreden worden. Dit zal tot op de bodem worden uitgezocht door een onafhankelijke commissie. De onderste steen moet boven. Dat zijn we verplicht aan de Nederlandse burgers."

  Als ik dat tegenwoordig hoor, knipper ik niet eens meer met m’n ogen.

Comments are closed.