De vrouw van de Britse premier Tony Blair, Cherie, heeft de rekening van haar kapper ingediend bij Blairs Labour-partij. Tijdens de verkiezingscampagne van vorig jaar liet Cherie Blair dagelijks haar kapsel doen, waarvoor haar coiffeur 275 pond (420 euro) per keer in rekening bracht.
De totale rekening van 7700 pond (12.000 euro) moest de partij maar ophoesten, vond de premiersvrouw. Dat constateerde de Britse krant The Times vrijdag uit de jaarrekening van Labour. De regeringspartij moest tijdens de verkiezingen leningen afsluiten bij grote geldschieters om de campagne te kunnen financieren.

En wij begrijpen met z’n allen maar niet dat e.e.a. gewoon toegestaan is. Als zelfstandige kun je kleding/pakken niet eens aftrekken v/d belasting maar als premiersvrouw kun je wel de kappersrekening declareren.

12 REACTIES

 1. Bekijk dit soort zaken in Oostblok-perspectief (van voor oktober 1989) en alles is opeens heel logisch.

  Sjerrie had het geld beter besteed aan een platisch chirurg. Met alleen een nieuw kapsel komt ze d’r niet. Persoonlijk zie ik haar het liefst in een Burka verschijnen, en doe die vent van haar ook maar een Burka. Michael Jackson heeft de trend al gezet. MJ is blijkbaar wijzer dan je zou verwachten, alleen weet ik niet wat hij aan de kapper uitgeeft…

 2. Dit nieuws zou eigenlijk al genoeg moeten zijn voor een gewelddadige en erg bloedige revolutie in Engeland.

  Off with their heads! 😉

 3. [1] tikfoutjes….

  "platisch chirurg" moet natuurlijk zijn "plaStisch chirurg".

 4. [1]

  ‘k weet niet hoeveel, maar het in ieder geval niet genoeg! Whaahahahaaa…

 5. Wie heeft de tandenbehandeling van dhr. Johan Remkes eigenlijk betaald?

 6. mrXL

  Ik zag dat je geen afbeelding van mevrouw Blair bij je artikel had geplaatst dus ging ik op zoek via google naar een plaatje van haar. Toen ik er een aantal vond snapte ik opeens waarom je geen zin had in een afbeelding van haar. :s

 7. Menig ambtenaar krijgt meer dan die 7700 pond, maar dan per maand! Dat is een veel groter schandaal.

  Cherie deed er tenminste nog iets creatiefs mee!

 8. Wacht even. Ze trekt het niet als onkosten af van de belastingdienst. Ze declareert het bij de partij.

  Het eerste zou onacceptabel zijn gezien zij daardoor alle burgers mee laat dokken.
  Maar de rekening als representatiekosten voorleggen aan de club die hoopt via haar verschijning (naast Tony) aan populariteit te winnen, is wat mij betreft OK.

  Niemand is verplicht lid te worden van de labour partij. Als die partij marketingkosten heeft -waaronder die voor de opsmuk van gezichtsbepalende lieden- dan is dat de normaalste zaak ter wereld.

  Je kan wel discussieren of het geen goedkopere kapper had kunnen zijn, maar dit is een aangelegenheid tussen mensen die op vrijwillige basis een overeekomst zijn aangegaan en niet een doorbelasting aan de burger die er onvrijwillig voor betaalt.

  Ondanks mijn afkeer van ’s linkse partijen, zie ik hier dus geen probleem.

  Groeten,
  M

 9. In ieder geval is mevrouw Blair er niet mooier op geworden, na die peperdure "beurten" bij haar coiffeur?

 10. [8] "Wacht even. Ze trekt het niet als onkosten af van de belastingdienst. Ze declareert het bij de partij.

  Het eerste zou onacceptabel zijn gezien zij daardoor alle burgers mee laat dokken."

  Sinds wanneer dokken anderen als iemand een belastingbesparing realiseert? Ik doe datt zelf aan de lopende band, zoveel mogelijk kosten als zakelijk opvoeren, zodat de winst geminimaliseerd wordt en de te betalen belasting nihil wordt. Het houdt slechts in dat anderen minder kunnen profiteren op mijn zak, hetgeen ik perfect verdedigbaar vind. Eenzelfde merkwaardige gedachtenkronkel tref je ook wel aan zodra het over hypotheekrente-aftrek gaat, er zijn erg veel mensen die heilig geloven dat dan het huis door de overheid wordt gesubsidieerd. In werkelijkheid betaald de eigenaar alles zelf, maar wordt er minder van hem gestolen, doordat zijn afpersnota van de fiscale maffia wat lager uitvalt. Iedereen die kan besparen op te betalen belasting geef ik van harte gelijk, het zou zo moeten zijn dat iedereen die belastingplichtig is de te betalen belasting tot nihil terugbrengt.

 11. [11] Filosofisch mee eens.
  Praktisch niet. De overheid zal nl. haar budget heus niet inkrimpen dus het kappersbezoek zou vroeg of laat worden gefinancieerd door de belastingbetaler terwijl die er niets aan heeft.
  De partij echter scoort beter als mw. Blair er wat beter uitziet. Laat hen dus maar opdraaien voor de kosten van hun eigen voordeel.

  Groeten,
  M

Comments are closed.