“De Hilversumse woningcorporaties Atella stelt voor om woningzoekenden te implanteren met computerchips, met het doel woningfraude en scheefwonen***) effectief te bestrijden.
De chip registreert of een bewoner van een sociale huurwoning recht heeft op die woning en of de bewoner ook echt in de woning woont.”

In een reactie op “PIP en Big Brother” *) van Erik werden we attent gemaakt op een publicatie van de Woonbond over een serieus voorstel om al chips bij mensen in te bouwen.
Hier volgt de rest van zijn citaat:
—————————–
Een Amerikaans bedrijf dat beveiligingsapparatuur verkoopt, heeft al
dergelijke computerchips ingeplant bij zijn werknemers. De chips, ongeveer zo groot als een rijstkorrel, verschaffen hun werknemers toegang tot de kluizen van het bedrijf.

Het Hilversumse initiatief is naar verluidt de eerste van zijn soort in Europa zo liet het bedrijf CityWatcher.com weten.
De Nederlandse Woonbond is gematigd positief over de innovatie.
Woonbonddirecteur Mária van Veen: “Voordeel is dat eindelijk duidelijk wordt dat scheefwonen nauwelijks voorkomt.”
Zij wijst erop dat het verplicht stellen van de chip onacceptabel zou zijn, vanwege de gevolgen daarvan voor de privacy van woningzoekenden.

Directeur Sean Darks van Citywatcher.com, die zelf een chip in zijn lichaam heeft zitten, stelt dat de zogenoemde Radio Frequentie Identificatie Chips (RFIDs) niet gebruikt kunnen worden om de gangen van de huurders na te gaan. ,,Het is een passieve chip. Er wordt
geen signaal uitgezonden. De chip is net als een sleutelkaart.’

De Hilversumse woningcorporatie ziet de chips zelfs als een mogelijk
volgende stap in het huurbeleid. Minister Dekker van Volkshuisvesting komt met het nieuwe huurbeleid voor een deel tegemoet aan een langgekoesterde wens van woningverhuurders om de huren te mogen verhogen. De verhuurders hopen met nieuwe maatregelen hun greep op de woningmarkt te versterken.

Op 8 april protesteren huurders uit heel Nederland op De Dam in Amsterdam tegen de huurvoorstellen.

Originele URL bericht: www.woonbond.nl/nieu…
Vreemd genoeg hebben ze het helemaal weggehaald.
Maar nog wel in de Google cache: 72.14.203.104/search…
———————————————————————————

De Vrijspreker wees al veel eerder op deze ontwikkeling. **)
We haalden toen onder andere al aan dat:” De ChristenUnie pleit ervoor in de wet vast te leggen dat niemand gedwongen mag worden een chip te laten aanbrengen”.

Natuurlijk nooit “dwang”. Maar wat denk je ervan als de woningmarkt praktisch geheel in handen van de overheid is, en je mag je vrijwillig alleen maar laten inschrijven als je gechipt bent?

In Nieuw Zeeland is er ondertussen een verplichting dat elke hond een chip ingebouwd moet hebben! Ook dat is een stapje in de richting van politieke controle.

En natuurlijk doen de politici dat allemaal in jouw eigen belang! Dat zij dan zullen controleren en besturen.
————————————–
*) Zie: PIP en Big Brother
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
**) Jodocus “Klein Leed” 24 mei 2005
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
***) Scheefwonen:”… veel mensen wonen te goedkoop. Te veel huurders met een hoog inkomen zouden de goedkope woningvoorraad bezet houden en moeten doorstromen naar koopwoningen en dure huurwoningen.”
Stof voor een ander artikel. Er zijn kennelijk (te?) goedkope woningen ergens te krijgen. Dan is het toch logisch dat iedereen die de kans ziet om die te pakken, daar gebruik van maakt?
Wie is dan de oorzaak van deze idiote situatie?

22 REACTIES

 1. Chips in politici inbouwen zou nog zo slecht niet zijn, dan hebben ze eindelijk rekencapaciteit -zo zou Freya VdB dan de wortel uit 25 kunnen trekken- en voldoende geheugen. Zo zou dezelfde Freya zich nog kunnen herinneren dat ze een door de petroleumsector voorgeschoten bedrag moet terugbetalen en zou ze kunnen opzoeken in het verklarend woordenboek Nederlands dat lening niet hetzelfde betekent als gift. Voor Marie Arena zou een woordenboek Frans-Nederlands uitkomst kunnen bieden de volgende keer (en dus niet "de nekste keer").
  En als we politici dan toch chips inplanten, dan kunnen we er meteen het verzamelde werk van Ayn Rand opzetten en economieboeken van de Oostenrijkse school.
  Ik ben dus voorstander van de chips 😉

 2. En let maar op dat er mensen zijn die het nog positief vinden ook om gechipped te worden en dan als een nummer(slaaf) door het leven te gaan.
  We worden zelf honden met een baasje.

 3. Keer op keer kun je getuige zijn van de onzin argumenten die als excuus worden genoemd om bij mensen verplicht chips in te planten. Waarom nu opeens bij ‘sociale’ huurwoningen, men kan toch ook om een ligitimatiebewijs vragen? Een poosje geleden vonden ziekenhuisdirecties dat patienten verplicht chips ingespoten moesten krijgen om ‘persoonsverwisselingen’ te voorkomen. Hoe, kon men niet vertellen. Koppel een chip aan het verkeerde dossies en dan wordt er nog steeds geklungeld.

  Dit beleid is simpelweg Fascistisch te noemen. Het verplicht implanteren van chips is in mijn ogen een vorm van verkrachting. De voorstanders van dit beleid zijn complete idioten of criminelen.

  Overigens loopt er in Rotjeknor wat uitgaanspubliek rond met chips die zij zich hebben laten implanten bij club Baja (als ik mij goed herinner) om dan op rekening drankjes te kunnen halen. Het mooiste was nog die Herr Doktor Mengele die aldaar de chips inspoot en zich voor de camera voordeed als een soort weldoener, maar je voelde dat hij wist dat hij met iets verkeerds bezig was.

  Voor de bijbelspecialisten op het forum hier, zijn deze chips (RFID) nou het langvoorspelde ’teken van het beest’?

 4. [4]
  Volledig mee eens.
  Iedereen met een ausweis, en NOG is het niet genoeg.
  Elke overheid dient van ons lichaam af te blijven.
  Inderdaad wordt in christelijke lectuur al decennia gewaarschuwd tegen overheidsafgedwongen implantatie van chips, als mogelijke voorbereiding op de wereldregering van ‘het beest’, die m.b.v. die chipscontrole bepaalde groepen van koop en verkoop kan uitsluiten.
  Vergelijkbaar met de uitsluiting van Joden onder de nzai’s. Alleen nu met verfijndere technische mogelijkheden.

 5. ***) Scheefwonen:"… veel mensen wonen te goedkoop.
  (Je woont toch nooit te goedkoop)

  Te veel huurders met een hoog inkomen zouden de goedkope woningvoorraad bezet houden(dan is er niet genoeg goedkope woningvoorraad , waarom hebben ze 30000 woningen gesloopt? en zouden die huren wel omhoog gaan als dit niet was gebeurt?) en moeten doorstromen naar koopwoningen en dure huurwoningen." (dat willen ze niet dus gaaan ze die mensen er maar uitjagen met hoge huren)
  Stof voor een ander artikel. Er zijn kennelijk (te?) goedkope woningen ergens te krijgen.(was dat maar waar) Dan is het toch logisch dat iedereen die de kans ziet om die te pakken, daar gebruik van maakt?
  Wie is dan de oorzaak van deze idiote situatie? (De overheid denk ik)

  Als ik rondkijk en zie hoeveel woningen te koop staan, krijg ik de indruk dat ze de woningmarkt proberen te redden, door deze scheefbewoners aan het kopen te brengen.

 6. Was dit bericht niet geplaats aan het begin van deze maand? Zo rond 1 april, zeg maar?

  Triest dat het serieus wordt genomen. Blijkbaar verwachten we zulke zaken echt. En heel eerlijk, dat verwacht ik ook.

  Maar nu is het nog even een grap. Een extra reden om hard te knokken tegen de politiek, voor je het weet zijn dit geen grappen meer.

 7. [11] "Deze profetie geeft ons een indruk van de ongekende autoriteit en omvang van het rijk van het beest dat zich zal uitstrekken tot alle hoeken van de aarde. Hij zal heersen en regeren over elk ras en volk op deze planeet"

  Is het raar te denken dat dit beest misschien de EU is?

 8. [13]
  Ik denk dat je aardig in de richting zit. Bij nader inzien zul je merken dat de hele wereld gestuurd word door slechte mensen.

  Één groot toneelstuk om de mensheid te bespelen.

 9. Helemaal waar beste mensen! Dit gaat komen. Controle door middel van micro-chips zien we overal om ons heen, en het is sneller in opmars dan dat velen echter vermoeden. Velen zullen deze ‘oplossingen’ voor al die ‘problemen’zien als een gift uit de hemel. Het is zo vreselijk ‘handig’ allemaal. Alleen het bedrijf al waar ik werk heeft afgelopen jaar onder het motto ‘veiligheid’ geïnvesteerd in een gesloten camerasysteem waarbij de werknemers continue in de gaten worden gehouden. Het motto ‘veiligheid’ gebruiken, terwijl men al een infrarood systeem heeft, en men pas met een chip-kaart door praktisch elke deur kan binnen het bedrijf. Ikzelf heb hier nog flinke woordenwisselingen over gehad met mijn werkgever, en ik zei hem dat het verhaaltje over ‘veiligheid’ een leugen was. Controle dus. Ik heb e-mails gestuurd naar instellingen waar ze zich aan moeten verantwoorden wanneer ze zoiets plaatsen, ik heb de bond ingelicht enz. Ik wilde precies weten wat wel en wat niet kon, heb het hele internet afgezocht om enige gegronde ‘rechten’ op te kunnen snorren…. niets! Alle ’tegen argumenten’ die men op het gebied van ‘privacy’ terug kan vinden om dit te beschermen zijn te zwak. Ik kreeg zelfs geen e-mailtje terug. Na herhaaldelijk verstuurd te hebben; Helemaal niets. Ik sprak mijn werkgever er opnieuw op aan, en hij stelde doodleuk; ‘Mensen zijn gewoon niet ‘eerlijk’ wanneer het op de werkvloer aankomt…. ik vrat mn tong er bijna vanaf! Hoe durft die smeerlap zoiets te zeggen! Ik stelde even hard terug, dat de grootste schoften in de ’top’ zitten, en dat hij dit niet kon ontkennen [wat hij dan ook niet deed]. Ik vertelde hem dat op deze manier de minst oneerlijke mensen gewoon onder de harde autoriteit worden gesteld van de meest oneerlijke. Maar één ding is duidelijk; Werkelijk niemand is het ermee eens dat we zo worden ingepakt. Dat is dan alweer een kleine troost te noemen. Microchips zullen ons leven gaan beheersen, en het is een feit dat dergelijke Amerikaanse militairen al een chip in hun hoofd hebben laten aanbrengen. De mensen zouden eens moeten weten wat men daar allemaal mee kan, en voor wat voor wetenswaardigheden het eigenlijk is getest. Men laat op afstand ratten radiografisch over de vloer lopen. Moet de gewone burger nog geloven dat men al deze testen zomaar voor de lol doet? Moeten we nog geloven dat men miljarden in deze projecten steekt, zomaar voor de ‘grap’ om te kunnen zien of dit of dat ‘grappige idee’ wel zou kunnen werken? Kunnen we de hoge heren wel vertrouwen? Dat zijn 2 woorden; ABSOLUUT NIET! Ik sluit dit bericht af met een citaat van Dr. Delgado, werkzaam geweest onder het Fascistisch regime van Franko. Deze meneer was de bedenker van de zogenaamde ‘stimoceiver’, een micro-electrode welke door gemoduleerde radiogolven zowel electrische signalen kan uitzenden en ontvangen. Delgado gebruikte voor een demonstratie een stier waarbij dit apparaatje was geïmplanteerd, en kon het gedrag van het dier op afstand beïnvloeden, waarbij een druk op de knop volstond om de stier stokstijf voor hem stil te laten staan. Dit geintje demonstreerde hij dus al rond de vijftiger jaren! Ze zijn al zo vreselijk lang bezig met die troep, dat we wel eens achter onse oren mogen gaan krabben met het idee ‘waarom men hier al zolang mee bezig is’ en ‘waarom men ons deze technologie als "oplossing" onder onze neus wil smeren’. Hieronder staat in ieder geval het citaat van Dr. Delgado, en zoals we in dit citaat kunnen lezen, hebben de heren die het allemaal wel eventjes ‘beter weten als ons’, en welke vooral als een ‘lieve moederkloek over ons blijven waken’, natuurlijk ‘het beste met ons voor’….

  "Wij hebben een psychochirurgisch programma nodig waarmee onze samenleving politiek beheerst kan worden. Het doel is de fysische beheersing van het bewustzijn. Ieder die van de gestelde norm afwijkt, kan chirurgisch gecorrigeerd worden. Het individu kan menen dat de belangrijkste realiteit zijn eigen bestaan is. Maar dat is slechts een persoonlijk standpunt. De geschiedenis leert anders. De mensheid heeft het recht niet haar eigen bewustzijn te ontwikkelen. Die liberale opvatting is zeer in trek. Wij moeten de breinen elektronisch controleren. De dag zal komen waarop er legers zijn waarvan de generaals de soldaten door elektronische stimulering beïnvloeden."

  – Dr. José M.R. Delgado, directeur van het instituut voor Neuropsychiatrie van de gerenommeerde Yale University Medical School; Congressional Record nr. 26, deel 1118, 24 februari 1974 –
  Vriendelijke groeten,

  Hermes.

 10. [15] Er schijnt jou wel een belangrijk verschil te zijn ontgaan tussen overheidsorganen en commerciele bedrijven.

  Wanneer een bedrijf een video camerasysteem wil installeren, staat het jou als werknemer vrij op te stappen en een andere baan te zoeken.

  De overheid daarentegen is monopolist op haar grondgebied.

  Je zou dus al minstens naar Belgie (maar liefst buiten de EU want de meeste EU lidstaten zijn steeds meer klonen van mekaar) moeten verhuizen om hieraan te ontkomen, met alle gevolgen van dien voor je sociale en familiale leven.

  Een overheid die je privacy schendt is dus onacceptabel, maar een bedrijf dat je (na een wijziging) niet meer als aantrekkelijke werkgever beschouwt, daar ga je toch gewoon niet (meer) werken?
  Wat is nou het probleem?

  Wellicht dat jij geen libertarier bent en dus een bedrijf wil verbiedn zichzelf tegen diefstal, vandalisme of andere vormen van onveiligheid te beschermen?

  Ik verbied jou toch ook niet een alarm op je auto te plaatsen wegens mogelijke geluidsoverlast?

 11. [16] "Wellicht dat jij geen libertarier bent en dus een bedrijf wil verbiedn zichzelf tegen diefstal, vandalisme of andere vormen van onveiligheid te beschermen?"

  Ik citeer hierboven eventjes het onderste stukje van hetgeen je schreef.

  Dat is wel erg kort door de bocht. Zoals ik al zei, wordt alles al geregistreerd in dat bedrijf. Het bedrijf kent een op en top infrarood beveiligingssysteem, en men komt pas het gebouw binnen met een chipkaart. Vandalisme komt er niet voor. Daarbij hebben veel mensen in dat bedrijf al jaren een vaste baan, die men liever niet kwijt wil door simpelweg op te stappen. Een vaste aanstelling krijg je niet één twee drie meer vandaag de dag, en zeker niet als men ouder is. Daarnaast is het een feit dat we deze zaken in de nabije toekomst overal om ons heen zullen aantreffen, in welk bedrijf men ook zal gaan werken.

 12. ‘The mark of the beast, ofterwijl biochip komt er bij mij niet in.’
  Bij mij ook niet ! Openbaring 13:16-18
  "16 En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd 17 [en] dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.18 Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest , want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig." en "9 En een andere engel, een derde, volgde hen, zeggende met luider stem: Indien iemand het beest en zijn beeld aanbidt en het merkteken op zijn voorhoofd of op zijn hand ontvangt, 10 die zal ook drinken van de wijn van Gods gramschap, die ongemengd is toebereid in de beker van zijn toorn; en hij zal gepijnigd worden met vuur en zwavel ten aanschouwen van de heilige engelen en van het Lam. 11 En de rook van hun pijniging stijgt op in alle eeuwigheden, en zij hebben geen rust, dag en nacht, die het beest en het beeld aanbidden, en al wie het merkteken van zijn naam ontvangt."
  Openbaring 14:9-11

 13. Chip maakt Amerikaanse zieke herkenbaar
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/08_augustus/25/vrijetijd_lifestyle/0825_2100_chips_in_mensen_vs.xml
  Bekijk vooral ook de bijbehorende video.

 14. Dan kan het Vatikaan u weer op de brandstapel gooien als terrorist, als u niet mee doet met de democratie leugen.

  Test het zelf: Als je zegt dat je niet in Democratie gelooft, wat vanzelf gebeurd als je eenmaal begrijpt wat er gespeelt wordt door Opus Dei en consorten, dan wordt je uitgemaakt als ketter in je omgeving.

 15. Dit is lang geleden door Profeet Daniel geschreven.
  De eindtijd tekenen!

Comments are closed.