Het is opmerkelijk hoeveel offers de Palestijnse bevolking bereid is brengen en hoeveel inspanning Palestijnse terroristen bereid zijn te leveren voor een uiterst mager resultaat.

Zo is deze week een Palestijnse zelfmoordterrorist er in geslaagd om zichzelf en een falafeltent in Tel Aviv op te blazen waarbij een Amerikaanse tiener, een handvol 50-plussers en 2 Roemeense illegalen de dood vonden. Vreselijk voor deze toevallige slachtoffers maar militair gezien niet echt indrukwekkend en of dit veel aan de bevrijding van Palestina zal bijdragen is ook maar de vraag en toch ging in de Palestijnse gebieden uitgebreid de vlag uit en werd deze “overwinning” uitbundig gevierd, alsof men de slag bij Waterloo had gewonnen. Deze zege was zelfs zo doorslaggevend in Palestijnse ogen dat men de Joden aanraadde om nu toch maar zo snel mogelijk uit Palestina te vertrekken en allerlei politieke eisen aan Israël ging stellen.

Het hele Palestijnse denken schijnt volledig geobsedeerd te zijn met het opblazen van Joden en daar heeft men echt alles voor over.

In de Palestijnse gebieden heerst al jaren complete wetteloosheid en zijn lokale gewapende bendes onder leiding van allerlei rovershoofdmannen de baas. Die terroriseren en houden de bevolking in gijzeling en persen die volledig uit en zijn tegelijkertijd de voornaamste werkgevers, het is net de maffia op Sicilië in de jaren 30. De Palestijnse economie ligt daardoor al jaren volledig op zijn gat en is de werkloosheid iets van 70% terwijl de rest of ambtenaar bij de PA is of betaald met een gun rondzeult om voornamelijk de eigen mensen lastig te vallen. Alles en iedereen leeft van de bedeling, het is een gigantisch uitkeringscircuit dat alleen met subsidies van buiten draaiende kan worden gehouden omdat men zelf geheel niets weet te produceren aangezien alle inspanning gericht is op de eigen vernietiging.

Uiteraard zit het oppermachtige Israëlische leger ook niet stil en schiet het doorlopend terroristen af of pakt ze op zodat er jaarlijks enige honderden “verzetstrijders” omkomen of in Israëlische gevangenissen verdwijnen maar ook die prijs is men kennelijk bereid te betalen om af en toe de glorieuze overwinning te mogen smaken als er een willekeurig groentestalletje of shoarmatent ergens in Israël is geploft.

Een terroristenhand is gauw gevuld.

39 REACTIES

 1. Karma +1
  Het is een trieste zaak dat de Europese belastingbetaler verplicht wordt om jaarlijks een deel van diens bezit af te staan, om dit vervolgens als EU-subsidie te laten uitkeren aan dat zooitje tuig. Indirect financieren wij (gedwongen) deze terroristen, of moet ik hen van diezelfde EU nu "verzetsstijders" noemen…

 2. Netjes artikel Wladi! Veel beter dan jouw ideeën over onjuistheden in tekenfilms. Ga zo door.

 3. Uitstekend artikel en een schot in de roos. Mark Steyn van de Daily Telegraph vroeg zich al af wat een Palestijnse terrorist niet allemaal moet doen om een slechte pers te krijgen. Nog steeds is de westerse staatsmedia vol lof over het ‘onderdrukte Palestijnase volk’, zelfs als deze zelfs Nazi’s kiezen om hen te leiden. Nu dat Hamas de geldstroom uit het westen heeft verloren zitten ze toch met hun handen in het haar, want die paar miljoen van hun islamistische vrienden in het Midden-Oosten halen het niet bij het miljard euro wat de Palestijnen vroeger kregen van de EU, VS en Japan. Het worden interessante tijden voor dit volk.

 4. [4] Ook is hier een interessant artikel van de EUObserver over onze Bosnische en Kosovo-moslim’vrienden’, die een doorgangsroute zijn voor jihadisten met dank aan het Clinton-regime die de NATO heeft misbruikt om de terroristen van het UCK te helpen.

  http://euobserver.com/9/21392

  Ook was er op SKY televisie een interessante documentaire over de mujahedeen die zich nog steeds massaal ophouden in Bosnie.

  http://actuajihad.wordpress

  Het geeft duidelijk aan dat onze EU-overheden totaal niet weten waar ze mee bezig zijn, of nog erger, de hele zaak verzwijgen en dat is hoogverraad. Wij beschermen Bosniers en Kosovo-Albanezen die hiervan gebruik maken om hun niet-islamitische landgenoten om het leven te brengen.

 5. Raak stuk Wladi! De palestijnen worden door hun eigen leiders klem gehouden. Zolang ze een externe vijand hebben zal dit mechanisme gewoon in stand blijven.

  Het beste dat de geldschieters voor de palestijntjes kan doen is de geldkraan onmiddelijk volledig en onomkeerbaar dichtdraaien.
  Eens kijken hoe lang ze het dan nog volhouden.

  Waarschijnlijk geeft Iran dan nog een paar keer 30 miljoen zoals laatst, maar ik denk ook niet lang meer.

  De PA bestaat bij de gratie van hun oorlog tegen Israel en het westen. Het is geen regering maar een leger.

 6. ach, israel moet gewoon de muur afmaken, vervolgens geen énkele palestijn meer toelaten op hun grondgebied, ze een eigen ‘staat’ gunnen, en ze het lekker uit laten zoeken daar. kunnen die gekken elkaar uitroeien in de doorlopende burgeroorlog die onmiddelijk na de oprichting van hun ‘staat’ zal uitbreken.

  ik vind israel overigens nog een overdreven toonbeeld van politiek correcte ‘menslievendheid’ want ik zelf had dat ongedierte al lang uitgeroeid tot de laatste zwangere vrouw aan toe.

 7. [7]
  Vlad Tepes,
  "ze een eigen ‘staat’ gunnen, en ze het lekker uit laten zoeken daar. kunnen die gekken elkaar uitroeien in de doorlopende burgeroorlog die onmiddelijk na de oprichting van hun ‘staat’ zal uitbreken."

  Lijkt me voldoende.

  "ik zelf had dat ongedierte al lang uitgeroeid tot de laatste zwangere vrouw aan toe."

  Maar daar maak ik op morele libertarische gronden toch ernstig bezwaar tegen.
  Groet, Harry

 8. Het verbaast me altijd hoe er over verzetshelden uit WO positief gesproken wordt en dat wanneer Palestijnen de bezetter die sinds een jaar of 50 hun land inpikte en hen als 2e rangsburgers discrimineert aanpakken zij als de slechterikken worden afgeschilderd.
  Of gaat iemand nu weer beweren dat de joden wier overoverover…overgrootouders ca. 100 generaties geleden op dat stukje land woonden recht hebben op de staat Israel en de Palestijnen dan maar mogen behandelen als untermenschen zonder stemrecht?

 9. [8]

  mmm, begrijp ik.

  ‘k weet ook niet of ik het daadwerkelijk zou doen.

  ik ben vermoedelijk iemand die gematigd wordt door het verkrijgen of hebben van macht in plaats van andersom, hoewel me dat ook weer niet in de weg zou staan om zeer – zéér – ferme maatregelen te treffen.

  maar af en toe dan schieten er wel eens zulke reflexen door het hoofd als ik weer eens beelden zie van zinloze aanslagen gepleegd door volslagen hersenloze gekken die er vervolgens niks mee bereiken anders dan nog meer gehaat te worden door elk weldenkend mens.

 10. [9]

  Hmm jij hebt geen idee he.

  De palestijnse gebieden zijn gewoon voormalige gebieden van Jordanie en Egypte die Israel heeft veroverd in de 6daagse oorlog en de yomkipur oorlog. Er was helemaal geen sprake van een Palestina in de huidige vorm.
  Of moeten wij ons ook druk gaan maken over luxemburg en de provincie luxemburg

 11. [9] [10]
  M., Vlad Tepes,

  Deze discussie is al vaker gevoerd, ook op deze site.
  Een (met buitenlands kapitaal gefinancierde) theocratie (wat de Joodse Staat is) is netzomin een basis voor een vreedzame samenleving als een democratie (zoals de Joodse Staat en vele andere staten zich voordoen).

  Mijn opmerking gaat niet over gelijk of ongelijk in de Israelisch-Palestijnse kwestie. Hij ziet alleen op het feit, dat het willekeurig doden van onschuldigen volstrekt verwerpelijk is. Daar wil ik het verder hier bij laten.
  Groet, Harry

 12. [9]
  Nog zo’n walgelijk praatje, gespeend van elke werkelijkheidszin, gevoed door een gebrek aan helder denkvermogen.
  Ik zal verder niet meer reageren op je reacties. De laatste serie was van jouw kant een droeve treurnis van aapachtige dwaasheden en niet ter zake doende ridiculiseringen.
  Geen wonder voor iemand die kennelijk is ‘opgegroeid’ met de wansmakige bulk van Suske en Wiske.

 13. [11] Klopt, het gekke is dat de Palestijnen toen de joden waren die zich in het land hadden gevestigd en dit land ook hadden gekocht van de lokale Arabieren. Dus is het de enige staat wat rechtmatig is verkregen. De Israëli’s hebben altijd willen onderhandelen over de teruggave van de ‘bezette’ gebieden, mits zij maar in vrede konden leven met de Arabieren. Keer op keer is het afgeslagen en nu zijn de lokale Arabieren (tegenwoordig onrechtmatig Palestijnen genoemd) druk bezig aan de volgende vernietigingsoorlog met Israël.

  Bovendien gaat het niet om het Joodse land, maar om de terugkeer van Israël in het domein van ‘Dar al-Islam’. Zolang de jihad niet wordt afgezworen houden we oorlog met de moslims. Zie bijvoorbeeld de nostalgie van islamo-fascisten (Al-Qaida en Hamas) m.b.t. de inname van Al-Andalus, de Arabische naam voor Iberia (Spanje en Portugal). Ook dit was voorheen Dar al-Islam en moet dus weer terugkeren naar het domein. En zo blijven we maar doorgaan.

 14. [11] Dat doet natuurlijk niets af aan de aard van de zaak.

  Israeli’s namen in een oorlog land van wie dan ook (voor mijn part Egypte), bezetten dit en behandelen vervolgens de locale bevolking (wie dat ook zij) als untermenschen zonder stemrecht.

  Het is alsof 5 miljoen zigeuners nu eindelijk een eigen staat zouden willen en Limburg zouden binnenvallen en daar de staat "Gitania" zouden uitroepen en vervolgens de Limburgers als untermenschen zouden behandelen en vervolgens zouden zeggen dat de Limbo’s niet moeten zeuren want dat niet "hun" land werd afgepakt maar grondgebied van een ander land, nl. Nederland.

  Dat maakt het onrecht er heus niet minder om.

 15. [13] Dank bij voorbaat.
  Ik hoop dat je je aan je eigen toezegging zal weten te houden.

  Ik zou je zelfs vriendelijk willen verzoeken om deze stoere taal ook tegen anderen te bezigen en iedereen te boycotten met reacties zodat je gewoon ueberhaupt niet meer post.

  Je ononderbouwde scheldpartijen zijn nl. allerminst waarde toevoegend en kunnen we hier wel missen als kiespijn.

  Nog veel plezier met het nieuw ontdekte evangelie van Judas.

  Groeten,
  M

 16. [16] Heren, heren!
  @M: Ik hoor dan niet bij die ‘wij’, want lees graag de commentaren van Beek.

  Eerlijk gezegd komt die Palestijnen-kwestie zo onderhand mijn neus uit. Zeker door de zich al decennia voortslepende hysterisch ‘correcte’ berichtgeving in de NL media. Zelfs al zouden ze Israel van de kaart vegen, er wordt vast wel een nieuwe ‘kwestie’ bedacht. Verder ben ik ben het behoorlijk met Vlad Tepes eens.

 17. [19] I second that motion!! Bovendien ligt het recht om iemand van een blog te weerhouden niet bij een bezoeker/poster maar bij de eigenaar de blog. In dit geval dus Dhr. H. Jongen!

 18. [13] Hi,Beek, je reactie verbaast me. Ik ben helemaal niet gewend dat jij zo "op de man" speelt. In tegendeel zelfs.
  Op die manier lok je natuurlijk reacties als die van M. uit!
  (die dan, zoals Vincent zegt, ook niet met "wij" zou moeten reageren.)

  Een heel andere invalshoek in deze kwestie is het ontstaan, de ontwikkeling en de houding van "staten" Door de machtsdrang van politici, krijg je automatisch de machtsdrang van staten, met alle gevolgen van dien.
  Wereldwijd moet de macht van politici worden afgebouwd en alle mensen moeten leren dat ze geen enkel recht hebben op het eigendom van een ander.
  Alleen dan kunnen we in een morele wereld terecht komen.
  Long shot! OK, maar we kunnen er wel aan beginnen te werken.

 19. [18] Jorge,

  Eerst de Hyksos, toen de egyptenaren, toen de Filistijnen, toen de Edomieten, toen de Ammonieten, toen de Moabieten en Hebreeërs, toen de Assyriërs, toen Nebukadnezar, etc etc etc etc toen de arabieren, toen de turken en pas ik geloof toen de engelsen…..
  Volgens mij kan Geschiedenis/Nederlands leraar Cincinnatus hier nog uren over uitdijen……..

 20. [15] Die vergelijking gaat niet op lijkt mij: "Jews BOUGHT LAND from Ottoman and individual Arab landholders. After Jews established agricultural settlements, tensions erupted between the Jews and Arabs.
  En dat al in 1881. De rest is et cetera.*

  * http://en.wikipedia.org/wik

 21. Zo is het Vincent, dat wordt nog wel eens vergeten in onze Politiek Correcte media om te vermelden.

 22. [23]
  Vincent,

  Wel even de hele waarheid tonen a.u.b.:

  http://en.wikipedia.org/wik

  http://en.wikipedia.org/wik

  Een groot deel van de staat Israel die in 1948 werd uitgeroepen was zowel qua territorium als qua bevolking niet Joods. En het gehele mandaatgebied bestond voor 67% uit Arabieren. Ook de overgrote meerderheid van het land, ook in het huidige Israel zelf was niet op vrijwillige basis opgekocht.
  Dat Israel er nu eenmaal is, en dat er nu ook reeds meerdere generaties daar geboren zijn en op die grond wonen is één ding, maar die staat is wel op uiterst dubieuze wijze tot stand gekomen.
  Dit geeft echter niemand het recht om onschuldige burgers op te blazen of mensen als minderwaardig te behandelen. Israël niet en de Palestijnen niet. Bovendien is iedere Palestijnse terreuraanslag en Israëlische vergeldingsactie waarbij onschuldigen omkomen, alleen maar contraproductief.

 23. [22] Tussen de Turken (Seldzjoeken) en de Engelsen zaten nog de kruisvaarders, Egyptenaren (Saladin), terug de kruisvaarders, de Mamlukken en nog andere Turken (de Ottomanen) 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus

 24. [14]
  Inderdaad Albert,
  Een niet-islamitisch Europa is een nagel aan de doodskist van de Profeet.
  De jihad zal niet stoppen vooraleer uiteindelijk ook de Lappen op de Noordkaap en de Eskimo’s in Groenland zullen zijn geislamiseerd. Wat dat betreft vinden de islamo-socialisten in Solana een perfecte quisling.
  Groet, Harry

 25. [27] Eigelijk vertoont de islam veel overeenkomsten met het socialisme. Beiden hebben nl een grote mate van dwang in hun reden staan, beiden willen hun gedachtegoed d.m.v geweld verspreiden, beiden zijn onderdrukkend, beiden zijn oportunistisch, beiden zijn tegen persoonlijke vrijheden, etc etc etc

 26. [27] Harry,
  Eigelijk vertoont de islam veel overeenkomsten met het socialisme. Beiden hebben nl een grote mate van dwang in hun reden staan, beiden willen hun gedachtegoed d.m.v geweld verspreiden, beiden zijn onderdrukkend, beiden zijn oportunistisch, beiden zijn tegen persoonlijke vrijheden, etc etc etc

  —–

  Is het misschien daarom dat deze twee ‘richtingen’ zo goed met elkaar kunnen opschieten??

 27. [22] [26] Hoi Cin,

  Even off topic:
  "Volgens mij kan Geschiedenis/Nederlands leraar Cincinnatus hier nog uren over uitdijen…….."

  Gewoon uit belangstelling: ben jij inderdaad leraar geschiedenis?
  Of werd dit door Mike symbolisch bedoeld in de zin dat jij ons allen hier zoveel over de geschiedenis geleerd hebt?

  Ik heb er begrip voor als je dit niet wil beantwoorden, hoor. Ik ben zelf een toonbeeld van paranoia dus…

  Ik vroeg het me alleen af. Het zou me niks verbazen gezien ik altijd verbluft ben door je ontzaglijke historische feitenkennis en literatuurkennis (met citaten van Bilderdijk etc.).

  Groeten,
  M

Comments are closed.