Het is opmerkelijk hoeveel offers de Palestijnse bevolking bereid is brengen en hoeveel inspanning Palestijnse terroristen bereid zijn te leveren voor een uiterst mager resultaat.

Zo is deze week een Palestijnse zelfmoordterrorist er in geslaagd om zichzelf en een falafeltent in Tel Aviv op te blazen waarbij een Amerikaanse tiener, een handvol 50-plussers en 2 Roemeense illegalen de dood vonden. Vreselijk voor deze toevallige slachtoffers maar militair gezien niet echt indrukwekkend en of dit veel aan de bevrijding van Palestina zal bijdragen is ook maar de vraag en toch ging in de Palestijnse gebieden uitgebreid de vlag uit en werd deze “overwinning” uitbundig gevierd, alsof men de slag bij Waterloo had gewonnen. Deze zege was zelfs zo doorslaggevend in Palestijnse ogen dat men de Joden aanraadde om nu toch maar zo snel mogelijk uit Palestina te vertrekken en allerlei politieke eisen aan Israël ging stellen.

Het hele Palestijnse denken schijnt volledig geobsedeerd te zijn met het opblazen van Joden en daar heeft men echt alles voor over.

In de Palestijnse gebieden heerst al jaren complete wetteloosheid en zijn lokale gewapende bendes onder leiding van allerlei rovershoofdmannen de baas. Die terroriseren en houden de bevolking in gijzeling en persen die volledig uit en zijn tegelijkertijd de voornaamste werkgevers, het is net de maffia op Sicilië in de jaren 30. De Palestijnse economie ligt daardoor al jaren volledig op zijn gat en is de werkloosheid iets van 70% terwijl de rest of ambtenaar bij de PA is of betaald met een gun rondzeult om voornamelijk de eigen mensen lastig te vallen. Alles en iedereen leeft van de bedeling, het is een gigantisch uitkeringscircuit dat alleen met subsidies van buiten draaiende kan worden gehouden omdat men zelf geheel niets weet te produceren aangezien alle inspanning gericht is op de eigen vernietiging.

Uiteraard zit het oppermachtige Israëlische leger ook niet stil en schiet het doorlopend terroristen af of pakt ze op zodat er jaarlijks enige honderden “verzetstrijders” omkomen of in Israëlische gevangenissen verdwijnen maar ook die prijs is men kennelijk bereid te betalen om af en toe de glorieuze overwinning te mogen smaken als er een willekeurig groentestalletje of shoarmatent ergens in Israël is geploft.

Een terroristenhand is gauw gevuld.

39 REACTIES

 1. [30] M,

  Mike heeft het half juist : ik ben van opleiding Licentiaat (Master noemen ze dat nu) Geschiedenis maar heb nooit voor een klas gestaan.

  Groetz,

  Cincinnatus

 2. [31] Aha. Dank voor de info. Ik ben nieuwsgierig maar zal verder niet doorvragen wat je dan wel doet 😉

  Groeten,
  M

 3. [29]
  Mike,
  "Is het misschien daarom dat deze twee ‘richtingen’ zo goed met elkaar kunnen opschieten??"

  -Dat zou je wel kunnen zeggen, denk ik.
  Dat "zo goed met elkaar kunnen opschieten" tussen soci’s en moslims lijkt veel op een sleutel met matrijs. Maar hoe dan ook, het blijft -zeker niet toevallig- een SM-relatie.
  Groet,
  Harry

 4. [25] Voor het hele verhaal heb ik juist die link naar een historisch overzicht toegevoegd waar o.a. jou links weer uit voortkomen.

  [33] Is een onderdeel van de wederzijdse sympathie er mogelijk ook in gelegen dat beide religies totalitaire trekjes hebben, het individu ondergeschikt maakt aan de massa, en de massa intolerant maakt t.o.v. het individu?

 5. [31]

  er is ook geen enkele school die jou zou aannemen in deze PC-tijden.

  en als je ergens aangesteld zou worden – als je dat uberhaupt zou willen – dan ben ik bang dat je regelmatig op het matje geroepen wordt door de schooldirecteur i.v.m. waarheidsgetrouw en dus politiek INcorrect geschiedenisonderricht aan de leerlingen. zeker wanneer het bv de midden-oostenkwestie betreft.

  zo is de NL situatie anno 2006 tenminste.

 6. [37]
  Geweldige site, Jet ! "Verplichte stuff" voor libertariers en andere wereldgeschiedkundigen.

 7. [35] Vlad,

  In België is dat niet anders.

  Groetz,

  Cincinnatus

Comments are closed.