vrijdag, 7 april 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

EU koopt journalisten om voor ‘rooskleurige’ berichtgeving

De Bush regering werd onlangs zwaar bekritiseerd voor het omkopen van journalisten in Irak om zo voor hen ‘gunstige’ berichtgeving te bewerkstelligen. De bovenonsgestelden aan de andere kant van de Oceaan blijken – hoe verbazingwekkend – even weinig gewetensvol. Journalisten krijgen snoepreisjes naar Brussel en Strassburg van de EU, gratis maaltijden en drank, gratis telefoongesprekken, gratis televisie studios en meer van dat moois. Volgens Nicola Donig, woordvoerster van het Oostenrijkse EU voorzittersschap, is dit uiteraard niet bedoeld om de ‘mening’ van journalisten te beïnvloedden, maar is het ‘wel een goede investering’.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Geert schreef op : 1

  Ik las gister in het NRC ook weer een artikeltje over 250 miljoen euri die worden vrijgemaakt voor "positieve beeldvorming bij de burgers over de EU"*. Dit bedrag werd goedgepraat met: "Het is maar 10 cent per burger van de EU. En dat voor een goede zaak."
  Ze geven verdomme gewoon toe dat ze ons proberen te hersenspoelen met behulp van ons eigen geld.
  *citaten niet letterlijk. Ik kan het artikel online niet vinden.

 2. SPY schreef op : 2

  Dat laatste citaat is innerlijk tegenstrijdig: als het de mening van journalisten niet beïnvloedt, is het (vanuit de EU gezien) geen goede investering!

 3. Dirty Harry schreef op : 3

  Uiteraard liet Nicola Donig ook weten waarom en voor wie het een goede investering is… Toch, Nicola?