De Bush regering werd onlangs zwaar bekritiseerd voor het omkopen van journalisten in Irak om zo voor hen ‘gunstige’ berichtgeving te bewerkstelligen. De bovenonsgestelden aan de andere kant van de Oceaan blijken – hoe verbazingwekkend – even weinig gewetensvol. Journalisten krijgen snoepreisjes naar Brussel en Strassburg van de EU, gratis maaltijden en drank, gratis telefoongesprekken, gratis televisie studios en meer van dat moois. Volgens Nicola Donig, woordvoerster van het Oostenrijkse EU voorzittersschap, is dit uiteraard niet bedoeld om de ‘mening’ van journalisten te beïnvloedden, maar is het ‘wel een goede investering’.

3 REACTIES

  1. Ik las gister in het NRC ook weer een artikeltje over 250 miljoen euri die worden vrijgemaakt voor "positieve beeldvorming bij de burgers over de EU"*. Dit bedrag werd goedgepraat met: "Het is maar 10 cent per burger van de EU. En dat voor een goede zaak."
    Ze geven verdomme gewoon toe dat ze ons proberen te hersenspoelen met behulp van ons eigen geld.
    *citaten niet letterlijk. Ik kan het artikel online niet vinden.

  2. Dat laatste citaat is innerlijk tegenstrijdig: als het de mening van journalisten niet beïnvloedt, is het (vanuit de EU gezien) geen goede investering!

  3. Uiteraard liet Nicola Donig ook weten waarom en voor wie het een goede investering is… Toch, Nicola?

Comments are closed.