Nicololaï: “Grens Europese Unie is getrokken

Voor het Nederlands kabinet kunnen landen als Oekraïne, Moldavië en Wit-Rusland deze generatie niet bij de Europese Unie komen. Na de toekomstige toetreding van landen uit de westelijke Balkan “is het genoeg geweest“. (bron: Telegraaf)

Dat zijn stevige uitspraken van ‘de staats’. De indruk wordt gewekt dat alles onder controle is en blijft als het aan de Nederlandse regering ligt.

Een paar nuances zijn wellicht op z’n plaats.

Er staat “deze generatie”. Dat is lekker vaag. Betekent dat ‘de komende 20 jaar’, of ‘deze generatie Europese politici’? In dat laaste geval kan over een paar jaar door de opvolgers de zaak gewoon weer heropend worden.

Hoe is het mogelijk dat ik op mijn aangifte-biljet alles op de gulden euro naukeurig moet vermelden, terwijl politici alles zo vaag mogelijk houden? (volgend jaar toch maar bij inkomsten: ‘erg weinig’ invullen)

Er staat “Na de toekomstige toetreding van landen uit de westelijke Balkan”. Welke landen? Hoe groot is de ‘westelijke Balkan’, en waar begint de ‘oostelijke Balkan’? Daarnaast staat het overigens landen als Zwitserland en Noorwegen vrij om direct lid te worden als ze dat zouden willen.

Is het u nu duidelijk, na deze uitspraken van de staatsecretaris, of de EU straks 27 landen omvat, of 32, of eerder 36 of zelfs 40??
Mij niet.
Deze dappere uitspraak dat er grensen aan de EU zijn stelt niets voor!! (lees overigens: dat er voorlopige grenzen aan de expansiedrift en heerszucht van de huidige generatie politici zijn). Holle woorden om ons een gerust gevoel te geven. Nederland neemt een forse onderhandelingspositie in! De regering doet Nederland echt niet in de uitverkoop hoor.

Dat hoeft ook niet. Onder leiding van bestuurders zoals Atzo is Nederland al lang weggegeven aan Europa. Het merendeel van de wetten komt nu al uit Brussel (en Strassbourgh om de Fransen tevreden te houden).

Als u door een roedel wolven langzaam wordt opgepeuzeld, dan voelt u zich natuurlijk een stuk beter als er iemand langs de kant roept: “Het zijn nu 25 wolven, maar het worden er vast niet meer dan 35 ….. voorlopig althans.

5 REACTIES

 1. Als Bliar, Chiraq en Merkel tijdens hun veelvuldig vergaderen dorst krijgen, trekken ze ff aan de bel waarna haastig die meneer Nicololaï komt aangekropen om de bestelling op te nemen, het bestelde aansleept en vervolgens maakt dat ie wegkomt, anders krijgt ie een pak op z’n broek.
  Dat die meneer Nicololaï maar goed oppast of frau Merkel trekt hem straks es flink bij de oren en kan ie als een betrapte schooljongen komen verklaren dat ie het allemaal zo niet bedoeld had en zijn woorden zijn gemisinterpreteerd.

  Kortom, ik hechtaan de stoere woorden van deze tweederangs slippendrager niet bijster veel belang.

  Overigens behoorlijk bizar dat Europese landen als Oekraïne en Belarus niet zouden mogen toetreden terwijl een aziatisch land als Turkije
  wel bij de EUROPESE unie wordt gehaald.

  Maar voor Oekraïne, Moldavië, Belarus en de anderen die niet tot de Eurosovjet "mogen" toetreden , zou het natuurlijk goed nieuws zijn.Kunnen ze zich in alle vrijheid ontwikkelen zonder.En het zou leuk zijn dat er in
  Europa nog uitwijkmogelijkheden over bleven.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 2. De VVD-socialist Nicolai beweert hier een aantal zaken zoals de Oekraïne en Moldavië er niet in, maar zegt niets over Turkije, moeten die er nu wel of niet in volgens hem. Inderdaad Jodocus, wat is nu de ‘westelijke’ Balkan en wat is nu de ‘oostelijke’ Balkan? Als ik naar de ‘westelijke’ Balkan kijk dan zie ik bijvoorbeeld Albanië en de terreurregio Kosovo liggen, bedoelt onze Eurofiele VVD’er dit dan? Nee, Nicolai is door de mand gevallen als een typische politicus zonder ruggegraat en houdt het liefst alles zo vaak mogelijk om maar niet tegen de haren in te strijken van zijn Euromeesters. Walgelijk!

 3. Dat de Balkan en Turkije er bij mogen (lees moeten,) kan samengevat worden in 1 woord: olie

  Onderdruk van de VS dient Turkije en de Balkan bij de EU te horen. Het is namelijk een belangrijke olieroute (Navo).

 4. Komisch dat een land als Roemenië er wellicht wel bij kan (ik heb hem althans niet daarover horen praten), maar Moldavië, met een identieke taal en cultuur (en dito corruptie) niet. Of hoort Roemenië ook bij het vage begrip "Oostelijke Balkan"? Ik hoop het voor ze.

Comments are closed.